Trabzonspor’da yenilginin sorumlusu bulundu: Transfer

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, 3-2 kaybedilen Rizespor karşılaşmasında Dinamo Zagrep forması giyen Petkovic transferine yoğunlaştığı için odak noktasının kaydığını itiraf etti.

Spor 1 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Nenad Bjelica, Kasımpaşa maçı öncesibasın toplantısı yaptı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, Kasımpaşa maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Sorunlar karşısında sorumluluktan kaçmadığını belirten Bjelica, “16 yıllık antrenörlük hayatımda hiçbir konuşmamda bir oyuncunun ismini vererek, suçu birine yükleyecek konuşmam olmamıştır. Maçlardan sonra ilk önce kendimi sorgularım, bunda payım nedir ve daha iyi ne yapabilirim diye” dedi.

İtiraf: odak noktam kaydı

Dinamo Zagrepli Bruno Petkovic’in transferinin olumsuz sonuçlanması nedeniyle dikkatinin dağılmasının maça olumsuz yansıdığını açıklayan Bjelica şöyle konuştu:  “Rizespor maçında yine maçtan sonra sorguladığım ilk kişi kendim oldu. Ben de hata yapmış olabilirim. Çünkü maçtan 3 gün önce bir oyuncuyu takıma katmak istediğim için belki odak noktam bu transfere kaymış olabilir. Burada bahsettiğim oyuncu Petkovic’ti. Hem taraftar hem de biz çok istiyorduk ama maalesef gerçekleştiremedik. O sinirli ruh halinde her şey etkileniyor.”
Dinamo Zagreb’de yaşanan teknik adam değişikliğinin Petkovic transferinin gerçekleşmesine engel olduğunu belirten Bjelica, oyuncunun Avrupa’dan bir takımla anlaşmak üzere olduğunu söyledi.

Rize çayı Trabzonspor'a acı geldiRize çayı Trabzonspor’a acı geldi

Transferde son durum

Transfer arayış ve ihtiyacının sürdüğünü anlatan Bjelica, “Aramızda Trezeguet, Orsic ve Fernandez olsaydı farklı olabilirdi. 6 ve 8 numara için ve santrfor arayışımız var. En az 3, en fazla 4 oyuncu aramıza katılacak” dedi. Koita ve Djaniny’nin transfer olamamaları halinde değerlendirme şansı olabileceğini söyleyen Bjelica, şöyle konuştu: “Avrupa’da transfer sezonunun kapanmasıyla yeni fırsatlar doğabilir. Görüştüğümüz oyuncular öncelikle İtalya, Fransa gibi liglerden gelecek muhtemel teklifleri görmek istiyor. Bazı oyuncular Türkiye’ye gelmek istemeyebiliyor veya geleceğim deyip iş bitme noktasındayken bunu başka takımlara fiyat artırmak için yapmış olabiliyor. Farklı sebeplerle bazı transferler gerçekleşmeyebiliyor ama günlerin neler getireceğiniz göreceğiz.”

Trabzonspor’a iki kötü haber birdenTrabzonspor’a iki kötü haber birden

Futbolcuların sakatlığının antrenman nedeniyle olup olmadığı sorulan Bjelica, Kourbelis ve Eren’in Kasımpaşa maçında görev alamayacağını açıkladı. Hırva noca şunları söyledi: “Trezeguet 5 Eylül’de dönecek ve milli takımda olmayacak. Beşiktaş maçına hazır olacağını düşünüyorum. Teklic bileğine darbe almıştı ama iyi durumda, antrenmanlara devam ediyor. Eren’in 7 veya 10 gün idman yapmama süreci var. Beşiktaş maçına yetişebilir ama değerlendireceğiz. Fernandez salı veya çarşamba günü dönecek şu an çok iyi gidiyor. Eylül ortası veya sonu gibi bizimle olacak iyileşme süreci hızlı gidiyor.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.