Rize çayı Trabzonspor’a acı geldi

Karadeniz derbisinde Trabzonspor kendi sahasında Rizespor'a 3-2 yenildi. Konuk takım böylece Trabzonspor'un 16 yıl 9 aylık serisini bitirdi.

Spor 27 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Rizespor, Trabzonspor'u 16 yıl 9 ay sonra kendi sahasında yenmeyi başardı.

Geçen hafta son şampiyon Galatasaray’a kaybeden Trabzonspor, kendi sahasında ligin yeni ekibi Rizespor’u ağırlıyordu. Trabzonspor’da teknik direktör Nenad Bjelica, Galatasaray maçının 11’inden 3 değişiklik yaptı. Skatlanan Trezequet’in yerine Edin Visca, Denswil’in yerine Baniya, Abdülkadir Ömür’ün yerine Tekliç sahadaydı. Papara Park’ta yaklaşık 23 bini aşkın bordo mavili taraftar tribündeydi. Rizespor için ayrılan bölümde ise beş yüzün üzerinde seyirci vardı.

Söyle ona Sebastian, Fenerbahçe'nin skorer 10 numarası varSöyle ona Sebastian, Fenerbahçe’nin skorer 10 numarası var

Maçın ilk yarısında sevinen yeşil mavili ekibin taraftarıydı. İlhan Palut’un ekibi 19. dakikada öne geçti. Duran topta ileri çıkan stoper Emir Han’ın arka direğe yaptığı ortayı yeni transfer Mocsi kafayla ağlara gönderdi. Böylece yaptığı tek antrenmanla sahaya çıkan Rizespor’un Macar transferi Attila Mocsi, Süper Lig kariyerinin ilk golünü Trabzonspor’a karşı attı.

Beşiktaş -Pendikspor maçı tekrar edilir mi? İşte yanıtıBeşiktaş -Pendikspor maçı tekrar edilir mi? İşte yanıtı

Bordo mavililer ne olduğunu anlayamadan ikici golü de ağlarından çıkardı. 43’te ilk gole benzer bir pozisyonda top yine arka direğe ortalandı. Zeqiri kafayla yere indirdiği topa Benhur dokundu ve takımını iki farklı öne geçirdi. Trabzonspor tribünleri, bu dakikada öfkesini protokol tribününe gösterdi. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ve yönetimine tepki gösteren taraftarlar, tribünleri ‘istifa’ sesleriyle inletti. Karşılaşmanın ilk yarısı konuk ekibin 2-0 üstünlüğü ile bitti.

İkinci yarıya hızlı başlayan Trabzonspor oldu. Ev sahibi ekip 56’da Gustavo’nun eline gelen topta penaltı kazandı. Topun başına geçen Bakesetas hata yapmadı ve farkı bire indirdi. Herkes bordo mavililerden baskıyı arttırmasını beklerken 65’te golü bulan yine Rizespor oldu. Halil İbrahim’in güzel pasında topla buluşan Benhur skoru 3-1 yaptı. 83’te Bardi’nin ortasında Enis Destan kariyerinin ilk Süper Lig golünü ağlara göndererek takımını puan için tekrar umutlandırdı. Son dakikalar ev sahibi ekibin baskısıyla geçti. Direnen Rizespor tarihi bir galibiyet aldı.

Galatasaray sevgisi Eyüpspor Başkanı'nı yaktıGalatasaray sevgisi Eyüpspor Başkanı’nı yaktı

16 yıl 9 aylık seri bitti

Sezonun ilk Karadeniz derbisinden mağlup ayrılan bordo-mavili takım, rakibine 16 yıl 9 aydır sürdürdüğü sahasında yenilmezlik serisini de kaybetti. Trabzonspor, tarihi boyuna rakibiyle evinde oynadığı 18 Süper Lig karşılaşmasındaki ilk ve son yenilgisini 30 Ekim 2016’da oynanan müsabakada 1-0’lık skorla yaşamıştı.

Nenad Bjelica ve İlhan Palut maç öncesi birbirine başarı diledi.

Bjelica Türk oyunculara sahip çıktı

Maç sonunda açıklama yapan Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, Türk futbolculara yapılan baskıdan dert yandı. Hırvat hoca, “Sürpriz, belki de hak edilmiş bir mağlubiyet olarak ifade edebiliriz. Rakibin bizden daha iyi oyun ortaya koyduğunu söyleyebiliriz. Fırsatları değerlendiremedik. Maçın skoru farklı olabilirdi. Ama rakibimiz hak ettiği bir galibiyet aldı” dedi. Sezon öncesi yaşanan sakatlıklar nedeniyle yeni transferlerinden yoksun olduklarını hatırlatan Bjelica şunları söyledi: “Her oyuncunun yokluğunu hissedersiniz ama bu bir bahane olamaz. Yeni oyuncular almaya çalıştığımız pozisyonlar var. Santrfor, orta saha… Genele baktığımızda 10 yeni oyuncu var. Takımın oturabilmesi için zaman gerekli. Biz de bu süreci hızlandırmak ve iyi sonuçları önümüzdeki maçla birlikte almak istiyoruz.”

PFDK fazla mesaide! Başkanlara ceza, Fenerbahçe'ye uyarı, Beşiktaş'a sevkPFDK fazla mesaide! Başkanlara ceza, Fenerbahçe’ye uyarı, Beşiktaş’a sevk

Hırvat teknik direktör, Türk oyuncularına yapılan baskıdan şikayet ederek “Umut Bozok’un bu şekilde baskıyı hak etmediğini düşünüyorum. Enis Destan için aynısı. Elimizdeki en hazır oyuncuları oynatmaya çalışıyoruz. Siz olsanız kimi oynatırsınız? Size soruyorum. Milli takımda oynayan, antrenmanda elinden gelen her şeyi yapmaya çalışan bir Türk oyuncunun basın tarafından değersizleştirilmeye çalışılmasını anlamıyorum. Onun üzerine gelen baskıyı ve yıkımı her gün telafi edip hazırlamak zorundayım. Umut Bozok baktığınızda en çok gol katkısı veren oyuncu. Bugün eleştirilse de elinden gelen her şeyi yapmaya çalışan bir oyuncu. Belki en iyi gününde değildi ama başka oyuncularda vardı” diye konuştu.

TFF'den kulüplere çağrı: Yarı Otomatik Ofsayt geliyor... Ülke Puanı... Avrupa ŞampiyonasıTFF’den kulüplere çağrı: Yarı Otomatik Ofsayt geliyor… Ülke Puanı… Avrupa Şampiyonası

Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, Trabzonspor karşısında sadece 3 puan aldıklarını belirterek, gitmeleri gereken çok yol olduğunu söyledi. Palut, “Trabzonspor dönem dönem etkili oldu. Ceza sahamıza çok geldiler. Dar alanda paslar ve duran toplarla etkili olduk. Üç gol bulduk. Skor avantajı bizdeyken skoru daha da artırabilirdik. Bizim için değerli bir galibiyet. Üç puan alınır, gelecek haftalarda da alınır. Genç çocukların Süper Lig’de neler yapabileceğini görmeleri lazımdı. Trabzonspor gibi bir deplasmanda 3 puan genç oyuncular ve bizim için son derece değerli oldu. İzleyenler keyif aldı” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.