‘Efsane kaptan’ Kartal’ı hatasız uçuruyor

'Efsane kaptan' Rıza Çalımbay yönetimindeki Beşiktaş, yağmur altındaki maçta Samsunspor'u deplasmanda 2-1 yenerek ikide iki yaptı. Kartal'ın golleri Cenk Tosun ve Omar Colley'den geldi.

Spor 26 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Beşiktaş, yağmurlu Karadeniz deplasmanından 3 puanla döndü.

Milli arada birçok sakatlık haberiyle sarsılan, başkanlık seçimine bir hafta kala gündemin adayların vaatleri olduğu Beşiktaş, Rıza Çalımbay yönetimindeki ikinci resmi maçına Samsunspor karşısında çıktı. Samsunspor’da hedef ölü toprağını üzerinden atmak ve küme düşme hattından yükselmekti.

Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Samsun’da da fırtına ve yağış beklentisi vardı. Maç nispeten iyi hava altında başladı. İlk 10 dakika sonrasında yağmur şiddetini artırdı. 15. dakikada Beşiktaş artırdığı ataklarıyla penaltı kazanmayı başardı. Cenk Tosun’un vuruşunu Okan Kocuk kurtardı ancak Cenk dönen topu ağlara yollayıp takımını öne geçirmeyi başardı. Golün ardından Samsun ataklarını artırdı. Rakip ceza alanında baskısını artıran siyah-beyazlılar 25. dakikada Marius Mouandilmadji’nin son derece şık vuruşuyla durumu eşitledi.

İlk yarının sonuna dek karşılıklı ataklar sonuç vermedi ve devre 1-1 sonuçlandı. Beşiktaş’ta bir süredir sahalardan uzak kalan Vincent Aboubakar ikinci yarının başında Onur Bulut yerine oyuna dahil oldu. Ancak siyah-beyazlılar tehlikeli pozisyon üretmekte zorlandı. Samsunspor yine oyunun belli bir bölümünde rakip yarı alanda kurduğu baskıyla tehlikeler yarattı ancak bunlar gole dönüşmedi. 83. dakikada bu kez Beşiktaş tehlikeli geldi, Gedson’un topu savunmadan dönerken Demir Ege’nin şutu savunmaya çarpıp kornere gitti. Duran topta gole yaklaşan Beşiktaş’ta ilk anda top çizgiden çıktı, devamında Gedson’un şutuna golcü stoper Omar Colley dokundu ve siyah-beyazlılar 84’te 2-1 öne geçti. Kalan bölümde Samsunspor’un beraberlik çabaları sonuç vermedi, maç 2-1 bitti.

Bu sonuçla beraber Beşiktaş puanını 25’e yükseltip 3. sıraya yükselirken Samsunspor 8 puanla 19. sırada kaldı. Rıza Çalımbay, Beşiktaş’ın başında çıktığı 2. maçta da 3 puan sevinci yaşadı.

Mehmet Özdilek: 2-3 transfere ihtiyacımız varMehmet Özdilek: 2-3 transfere ihtiyacımız var

Maçın ardından konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay maçın bekledikleri gibi zor geçtiğini anlattı. Çalımbay, “Maçla ilgili fazla bir şey söyleyemiyorum çünkü hakikaten çok fazla eksik oyuncu ile geldik. Mazeret olarak söylemiyorum ama ihtiyaç olan arkadaşlar gerekiyor. Necip’e veya Omar’a bir şey olsa stoper yok, kanat zaten yok. Böyle olunca baskı yapamazsın. Buna rağmen güzel şeyler yaptık. İlk yarı iyi değildik ama ikinci yarı iyiydi. Beşiktaş ne kazandı? Oyuncularımız yavaş yavaş öz güvenini kazanıyor, maç kazanıyor. Deplasmanda 5 maç sonra kazandık. Önümüzde zor maçlar var, Ankaragücü ve Fenerbahçe olsun. Bu maçları en iyi şekilde geçmemiz gerekiyor” dedi.

İlk golü atan Cenk Tosun seri yakalamak istediklerine vurgu yapıp teknik direktörü hakkında “Rıza Hoca için bir şey söylememe gerek yok, Beşiktaş efsanesi. Çok iyi bir insan. Güzel çalışıyoruz. Saygımız sonsuz Rıza Hoca’ya. Beşiktaş için yaptıkları ortada. 3 puan aldık, hocaya ve camiaya armağan olsun.” dedi.

Cenk Tosun bu sezon Süper Lig’de 3 gole ulaştı.

Gol attığı için ve kazandıkları için mutlu olduğunu belirten Omar Colley ise Necip’le uyumlarını “Bazen maçlarda plan dışı, beklenmedik şeyler olur. Rakibe göre hazırlanırsınız ama anlık değişimler bu durumu tetikler. Ben ve Necip iyi bir tandem olduk. Birbirimizin kademesine giriyoruz, bu önemli. Her mevkideki sıkıntıları gidermemiz gerek. Bu 3 puan çok yardımcı olacak bize. Takıma çok özgüven kazandıracaktır bu galibiyet. İlerleyen haftalarda daha iyi olacağız.” sözleriyle anlattı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.