Semih Kılıçsoy parlıyor, Kartal Trabzospor’u avlıyor

Beşiktaş 18 yaşındaki Semih Kılıçsoy'un duble yaptığı maçta Trabzonspor'u 2-0 yendi ve üçüncü sıraya çıktı. Abdullah Avcı Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra siyah beyazlı takıma ilk kez yenildi.

Spor 4 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Semih Kılıçsoy'un yıldızlaştığı gecede üç puan Kara Kartal'ın oldu.

Süper Lig’in 24. haftası büyük bir maçla kapandı. Normal şartlarda ligin bu kısmında en azından birini şampiyonluk yarışında görmeye alışık olduğumuz Beşiktaş ve Trabzonspor üçüncülük yarışında birbirlerine rakip oldu. Üçer maçtır kazanamayan iki ekip de kötü gidişata son vermek ve kazanmak istiyordu. Beşiktaş taraftarı önünde üç puan ararken Paul Onuachu ve Nicolas Pepe gibi yıldızları hala Afrika Kupası’nda olan Trabzonspor da eksiklerine karşın galibiyet parolasıyla sahadaydı. Bordo-mavililer 2016’dan beri kaybetmediği Beşiktaş deplasmanındaki serisini de sürdürme peşindeydi.

Karşılaşma çekişmeli başladı, Trabzonspor Trezeguet’nin bulunduğu sağ kanadı kullanarak etkili olmaya çalıştı. Beşiktaş ilk 10 dakikadan sonra dengeyi sağladı. Orta saha mücadelesi halinde geçen mücadelede her iki takım da büyük hata yapmayınca pozisyon zenginliği düşük kaldı. 43. dakikada Beşiktaş’ta Semih Kılıçsoy ceza alanı dışında Rachid Ghezzal’in pasıyla topu aldı. Genç isim kaleyi yaklaşık 25 metreden gördü ve Uğurcan Çakır’ın sol tarafından topu ağlara yollayarak enfes bir gole imza attı. İlk yarı bu golle 1-0 tamamlandı.

Trabzonspor, Beşiktaş’ın golünden önce Enis Bardhi’nin rakip ceza alanı içinde yerde kaldığı pozisyonda penaltı bekledi.

İkinci yarıya beraberlik arayarak hareketli başlayan Trabzonspor iki kez gole yaklaştı. İlk pozisyonda Eren’in şutu auta giderken bir dakika sonra bu kez Mehmet Can ayağına gelen fırsatı tepti. 55. dakikada Jonas Svensson maç boyunca karşısında zorlandığı Trezeguet’yi çekince sarı kart gördü. 60. dakikada Semih yeniden sahneye çıktı. 18 yaşındaki futbolcu rakip yarı alanda buluştuğu topu ceza alanına kadar sürdü, karşı karşıya kaldığı pozisyonda Uğurcan’ı bir kez daha mağlup etti ve durum 2-0 oldu. Opta verilerine göre Semih Kılıçsoy, İlhan Mansız‘dan bu yana (2003) Beşiktaş formasıyla bir Süper Lig maçında Trabzonspor’a iki gol atan ilk Türk oyuncu oldu.

75. dakikada Trabzonspor çok tehlikeli geldi. Edin Visca’nın ortasında arka direkte Trezeguet boş kale yerine topu auta gönderdi. 83. dakikada Uğurcan’ın önde olduğunu gören Rachid Ghezzal şık bir deneme yaptı, ancak deneyimli kaleci topu kornere çelmeyi başardı. 89. dakikada Trezeguet bir kez daha gole yaklaştı ancak bu kez de Mert Günok gole izin vermedi. Kalan dakikada skor değişmedi, Beşiktaş maçı 2-0 kazandı.

Beşiktaş'ın MHK isyanı: Yanıt vermiyorlarBeşiktaş’ın MHK isyanı: Yanıt vermiyorlar

Bu sonuçla üç maçlık galibiyet hasretine son veren takım Beşiktaş oldu. Kara Kartal puanını 39’a yükselterek üçüncü sıraya yerleşti. Trabzonspor üst üste dördüncü maçında da yenilerek 37 puanla dördüncü sıraya düştü.

Opta verilerine göre Trabzonspor’un başında çıktığı son dört Süper Lig maçından puan alamayan Abdullah Avcı daha uzun bir mağlubiyet serisini en son Kasım 2010-Ocak 2011 arasında yaşamıştı. Trabzonspor’u 2-0 mağlup eden Beşiktaş Süper Lig tarihinde bu rekabetteki galibiyet sayısında üstünlüğü (38-37) ele geçirdi.

Maç sonu transfer açıklaması

Beşiktaş bir süredir üzerinde çalıştığı stoper transferini tamamladığını Trabzonspor galibiyetinden sonra duyurdu. Yapılan açıklamada “Transfer görüşmelerinde bulunmak üzere İstanbul’a gelen Nottingham Forest’ın savunma oyuncusu Joe Worrall takımımızın Trabzonspor ile oynadığı maçı Fiba Holding Onursal Başkanı Hüsnü Özyeğin’in locasında izledi” sözlerine yer verildi.

Gecenin kahramanı Semih Kılıçsoy “Çok mutluyuz. Kazanmamız gereken maçtı. Çok iyi çalıştık. Çalıştığımız şeyleri yansıttık. İki gol atarak takımıma yardımcı oldum. Çok mutluyum. Asıl mevkim forvet. Forvette daha rahat ediyorum. Nerede görev veriliyorsa orada en iyisini yapmaya çalışıyorum. Önemli olan oynamak. Gollerimden ötürü çok mutluyum. A Milli Takım forması giymek her zaman hayalim. Bunun için çok çalışıyorum. Montella ile iletişimimiz sürüyor. Hayallerimiz, hedeflerimiz var” dedi.

Semih yurtdışına transfer hayali olup olmadığı sorusuna “Bunları pek düşünmüyorum, oynamaya odaklıyım. Hep daha iyisini yapmaya çalışıyorum” diye yanıt verdi.

Semih Kılıçsoy takımını galibiyete taşıdı.

Fernando Santos “Organize oynadık. İyiydik. Kötü oynamadık. Son üç maça göre daha az pozisyon bulmamıza rağmen gol attık. Pozisyonları değerlendirmek önemliydi. Bazı hatalar, çok basit top kayıpları yaptık. Rakibi de üstümüze çektik. Bazı fırsatları kendi elimizle verdik ve bunlar gol olmadı. Beraber çalıştık, çalıştığımızın karşılığını aldık. Çalışarak, hatalarımızı daha az yapmaya gayret göstermeliyiz. Büyük bir takıma karşı kazandık. Adil bir sonuçtu. Hak ettik. Oyuncularım çok çalıştı. Hafta boyunca idmanlarda çalışmaları çok iyiydi. Onların galibiyeti oldu. Tebrik ediyorum. Biz bir maç kazandık diye havalara girmeyeceğiz. Önemli olan ilerlemeye, gelişmeye devam etmek. Bu maçı kazanmak her şeyi bitirmedi. Bilincinde olmamız lazım” dedi.

Maç sonunda Semih’e değinmeyi ihmal etmeyen Portekizli “Semih iyi goller attı. Onun için önemliydi. Sistem olarak karakteristik özelliklerini kullandık. Cenk iyi oynadı. Semih’e ve Rashica’ya alan açtı. Semih oyun planımızı ve istediklerimizi yerine getirdi” dedi. Transfer hakkında konuşan deneyimli isim “Bir süredir Samet Hoca ile beraber ortak çalışıyoruz. Raporlarımızı sunuyoruz. İstediğimiz oyuncu profillerini sunuyoruz. Son kararı her zaman yönetim veriyor. Biz Samet Hoca ile beraber oyuncu çalışıp yönetime rapor sunuyoruz” diye konuştu.

‘Semih Beşiktaş’ın gözbebeği’

Beşiktaş’ta Mert Günok “Önemli bir galibiyet. Bugün bir şekilde kazanmalıydık. Çok iyi mücadele ettik, defans yaptık. Rakip kaleye gitmekte zorlansak da gol bulduk. Semih kardeşimi övmem gerekiyor. İkisi de bireysel sayılacak gol attı. Kendisi Beşiktaş’ın gözbebeği. Ülkenin de gözbebeği olacak. Çıkışından ötürü mutluyuz, gururluyuz” açıklamasını yaptı.

‘Son haftalarda oynadığımız en iyi oyundu’

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı maç sonu değerlendirmesinde “Enis Destan değişikliği sakatlıktandı. Ayağı ağrıyordu. Taxi’yi oyuna alınca 4-4-2’ye döndük. Ancak bu kadar değişiklik yapabildik. Son haftalarda oynadığımız en iyi oyundu. Yapamadıklarımız ne dersen, topa sahip olduğumuz dönemlerde erken final pasları attık. Bazen topa sahip olduk atak sonuçlandırdık. Duran top organizasyonlarımız var. Hem ilk yarıda hem ikinci yarıda pozisyonlarımız var. Oyunu genel anlamdaki son haftalarda oynadığımız en iyilerdendi. Yeterli mi? Oyun olarak kaybetmedik, skora olarak kaybettik” dedi.

Hakem hakkında konuşan Avcı “Beni biliyorsunuz, hakem hakkında hiç konuşmuyorum. beş taneyi geçmez. Bir hakem seneler evvel bir hakem hata yapmış maçımızda. Hakem de formsuz, ben de formsuzum. Bu maçı ona bağlayamayız demiştim. Hakem arkadaşımız arayıp teşekkür etmişti. Geçen hafta 1-0 galibim, 46. dakika… Top tacın dışına çıkıyor, oyun devam ediyor, kırılma golü yiyorum. Zaten şu an dalgalı giden bir süreç… Hiçbir ses yok. Bugün penaltı pozisyonu. Sordum ben test etmek için. 44-45. dakika… Ben aynısını Fenerbahçe maçında, 3-2 kazandığımız maçta, şunu söyledim. ‘Merak ediyorum, bilmiyorum, açıklama yaparlarsa çok iyi olur’ dedim. Mehmet Can’ın forması çıktı, penaltı ve devam etti. Fenerbahçe’ye penaltı verildi. Bugünkü pozisyon için bilgilendirme yaparlarsa sevinirim. Bu top dönüyor gol oluyor. Devreye kırılma golüyle gidiyorum” diye konuştu.

Avcı daha sonra basın toplantısındaki açıklamalarında “Trabzonspor bazen şampiyonluğa oynayacak, bazen 3’üncülüğe oynayacak. 15 takımı geride bırakacak. Bunlar var. Trabzonspor vazgeçmez inadıyla. Trabzonspor’da bize eksi yazabilecek bir şey yok. Bir haftadaki üç maç mı Abdullah Avcı ve ekibine eksi yazacak? Biz burada rekorlar kırdık” dedi.

Trabzonspor’dan MHK’ye istifa çağrısı

Bordo-mavili kulüp maç sonu yayınladığı açıklamada “Oyuncumuz Bardhi’ye yapılan penaltıyı veremeyen, pozisyonun hemen ardından yediğimiz golden önce Mendy’nin formasından çekilmesini es geçen bu güruhun; Dolmabahçe’ye adaleti sağlamak için değil takımımızı katletmek için çıktığı aşikardı! Tolga Özkalfa tarafından son derece deneyimsiz hakemlerin atandığı VAR odasında keyif çatılırken, sahada da kuralı kitaba göre değil kafasına göre uygulayan bir art niyetli VAR’dı! Bu çıkmaz sokaktan çıkışın tek yolunun MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu’nun istifası ardından da hakemlik müessesesinin yeniden dizayn edilmesiyle mümkün olacağını bir kez daha vurgulamak istiyoruz” sözlerine yer verdi. 

Trabzonspor’un kaptanı Uğurcan Çakır ise “Özür diliyoruz. Kafayı kaldırıp, daha çok çalışıp Trabzonspor’u hak ettiği yerlere getireceğiz. Çok üzgünüz. Mağlubiyeti hak etmedik. Çok amatör hatalar yaptık. 2 tane gol yedik. Takım arkadaşlarıma, hocalarıma suç bulmuyorum. Bir şanssızlık var. Bazen ileri zıplamak için 2-3 adım geri gitmek gerekiyor. Önümüze bakmalıyız. Toparlanmalıyız işin açıkçası. Kötü durumdayız. Trabzonspor büyük bir camia. Üzgünüz” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.