Fenerbahçe Spor Kulübü! 3 dalda 3 önemli maç

Fenerbahçe Spor Kulübü uzun yıllardır birçok farklı branşta iddialı olmayı başarıyor. Kulüp bu sezon da futbol, basketbol ve voleybol gibi branşlar kah yerel kah Avrupa kupalarında iddialı vaziyette…

Spor 3 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe için 3 branşta kritik hafta içi.

Söz konusu Fenerbahçe olunca taraftar yalnızca futbol takımının aldığı sonuçlar adına heyecanlanmıyor. Ana akımda ön plana çıkan husus Süper Lig’deki şampiyonluk yarışı olsa dahi sarı-lacivertliler Sultanlar Ligi’nde yarı final, EuroLeague’de ise çeyrek final seviyesinde. Ayrıca futbolda 9 senedir kupa hasreti çeken ekip, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk ayağında kritik Sivasspor deplasmanına çıkacak.

Hasreti dindirme aşkına

Süper Lig’de Galatasaray’ın Beşiktaş’a yenilmesi sonucu zirvede fark 3’e indi. 2014’te oynanan Süper Kupa maçını kazanarak son kupasını alan Fenerbahçe için 9 senelik hasreti dindirmenin tek yolu Süper Lig şampiyonluğu değil. Sarı-lacivertliler bu akşam saat 20.30’da Türkiye Kupası yarı final ilk ayak maçında, hafta sonu 3-1 mağlup ettiği Sivasspor’a konuk olacak. Sarı Kanarya, son olarak 2013’te kupayı müzesine götürebilmişti. Kupada 6 kez mutlu sona ulaşan Fenerbahçe, bu alanda dördüncü en başarılı takım. Jorge Jesus’un ekibi bu sezon Türkiye Kupası’na beşinci turda başlamış, sırasıyla İstanbulspor, Rizespor ve Kayserispor engellerini aşmıştı. Sarı-lacivertliler Sivas 4 Eylül’de avantaj peşinde olacak. Maçı Atilla Karaoğlan yönetecek.

Fenerbahçe, hafta sonu aldığı galibiyetin bir yenisi için sahaya çıkacak.

Saha avantajıyla beraber dörtlü final sahnesine…

Kadın basketbol şubesi, kulübün makus talihi olan EuroLeague kupasını bu sezon müzeye getirdi. Erkek basketbol şubesi ise geçen sezondan sonra EuroLeague play-off sahnesine 8. sıradan giriş yaptı. Fenerbahçe play-offta Olympiakos deplasmanındaki ilk maçını 79-68 kaybetti. Ancak Fenerbahçe ikinci maçın ikinci çeyreğinden itibaren oynadığı oyunla maçı 82-78 kazandı. Scottie Wilbekin, Nemanja Bjelica ve Devin Booker gibi isimlerden yoksun maçlarını oynayan temsilcimiz bu galibiyetle saha avantajını aldı.

Fenerbahçe bu akşam 20.45’te serinin üçüncü maçına çıkacak. Şayet galibiyet gelirse cuma günü 20.45’te oynanacak maç dörtlü finale yükselme maçı olacak. Kulüp, sakatlıları bulunan oyuncularla ilgili yayınladığı açıklamada Wilbekin ve Bjelica’nın oynama durumuna teknik ekibin karar vereceğini, Booker’ın ise bugünkü maçta forma giyemeyeceğini açıkladı.

Johnathan Motley’den milli takım sinyaliJohnathan Motley’den milli takım sinyali

Fenerbahçe, hem bugün hem cuma oynanacak maçların biletlerinin tamamen satıldığını açıkladı. Son olarak 2019’da Final Four yapma başarısı gösteren ekip, geçen sene play-offun uzağında kalmıştı. Fenerbahçe tarihindeki tek EuroLeague şampiyonluğunu 2017’de İstanbul’da Olympiakos’u yenerek kazanmıştı.

Fenerbahçe Spor Kulübü uzun yıllardır birçok farklı branşta iddialı olmayı başarıyor. Kulüp bu sezon da futbol, basketbol ve voleybol gibi branşlar kah yerel kah Avrupa kupalarında iddialı vaziyette…

Voleybolda rakip bölüm sonu canavarı

Fenerbahçe kadın voleybolunda da bu sene bir hasreti dindirdi. yaklaşık 5 senedir kupa kazanamayan ekip sezon başında Şampiyonlar Kupası’nı ezeli rakibi Vakıfbank’ı yenerek müzeye götürdü. Ancak sezon sonu geldiğinde makus talih değişmedi. Şampiyonlar Ligi yarı finali ilk maçında Vakıfbank’ı bozguna uğratarak 3-0 yenen sarı-lacivertliler iç sahaya muazzam bir avantaj taşıdı. Ancak yaklaşık 5 bin taraftarının önünde Vakıf’ın olağanüstü geri dönüşüne direnemeyen Fenerbahçe maçı 3-0 üstüne de altın seti 15-12 kaybederek elendi. Son olarak geçtiğimiz hafta sonu oynanan Kupa Voley dörtlü finallerinde THY’yi yenerek finale yükselen Sarı Kanarya, finalde yine Vakıfbank engeline takıldı ve eli boş döndü.

Daum’dan şampiyonluk tahminiDaum’dan şampiyonluk tahmini

Fenerbahçe, Sultanlar Ligi yarı final ilk maçında bugün 19.00’da Vakıfbank’ı ağırlayacak. Eşleşmede rövanş maçı cuma 19.00’da Vakıfbank’ın sahasında oynanacak. Eşleşmenin galibi tıpkı Şampiyonlar Ligi’ndeki gibi set avantajını elinde bulunduran ekip olacak. Puanların eşit olması halinde finalisti altın set belirleyecek.

Vakıfbank, bu sezon kritik maçlarda Fenerbahçe’ye şans tanımadı.

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.