Ali Koç: Halil Umut Meler’in hakemlik lisansı iptal edilmeli

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç gündemi The Athletic'e değerlendirdi. Koç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçını yöneten Halil Umut Meler'in hakemlik lisansının iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Spor 5 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Ali Koç'tan Meler için eleştiri.

Türk futbolunda gündem dur durak bilmiyor. 2 Nisan tarihindeki Fenerbahçe Olağanüstü Genel Kurulu sonrası sarı-lacivertli camia 7 Nisan’daki Süper Kupa maçına 19 yaş altı takımıyla çıkma kararı aldı.

Söz konusu kararı alan Ali Koç ve yönetimi futbol çevrelerince eleştirildi. Fenerbahçe taraftarının da bir kısmı karara karşı çıktı. Kongre kararının alınmasına neden olan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası yaşanan olayların yankısıyla sürmekte. PFDK ceza kararlarını açıkladı. Osayi Samuel ceza almazken Jayden Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat’a birer maç ceza çıktı. Bu cezalar yapılan itirazlar sonrası Tahkim Kurulu’nca ertelendi.

Tüm bu gündemin arasında Fenerbahçe’nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Ali Koç ve yönetimini aldıkları Süper Kupa kararı nedeniyle eleştirdi. Koç da söz konusu karar ve daha fazlasını The Athletic’e değerlendirdi. Nick Miller’a konuşan Koç, Süper Kupa maçı hakkında alınan kararı “Fenerbahçe’nin atmayı düşündüğü adımın amacı sadece kulübümüz değil Türk futbolunun geri kalanı için de adalet getirmek” diyerek değerlendirdi. Başkan “Umarız eylemlerimiz ‘uyanın‘ çağrısı olarak görülür ve futbolun dönüşümünde katalizör rolü oynar” dedi.

Fırtınalı maçın hükmü kesildi: Trabzonspor’a altı maç, iki Fenerbahçeliye birer maç cezaFırtınalı maçın hükmü kesildi: Trabzonspor’a altı maç, iki Fenerbahçeliye birer maç ceza

Koç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçını tatil etmediği gerekçesiyle eleştiri oklarının hedefi haline gelen hakem Halil Umut Meler hakkında “Trabzonspor maçını tatil etmesi için birçok sebebi vardı ama cesareti yoktu. Halil Umut Meler’in hakemlik lisansı iptal edilmeli” yorumunu yaptı.

Karşılaşmada yaşananlarla alakalı olarak federasyonu da eleştiren Koç şunları söyledi: Federasyon, Trabzonspor maçında yaşanan bu çok ciddi olaylar hakkında kısacık bir beyanatla yetindi. Olayın vahameti düşünülünce bu belli belirsiz açıklama yetersizdi. Alınacak tedbirlerden bahsedilmiyordu bile.

Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a: Tarihe kara bir leke olarak geçecekAziz Yıldırım’dan Ali Koç’a: Tarihe kara bir leke olarak geçecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.