Son şampiyon Fenerbahçe alışık olduğu yerde!

Kadınlar EuroLeague'de çeyrek final maçları oynandı. Deplasmanda Avenida'yı 73-67 yenen son şampiyon Fenerbahçe, üst üste dördüncü kez son dörde kaldı. Turu son topta kaçıran Çukurova Basket, ise gözünü kendi evinde yapacağı son maça çevirdi.

Spor 29 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, Kadınlar EuroLeague'de 10'uncu kez Final Four'a yükseldi.

Kadınlar EuroLeague’de çeyrek final rövanş maçları oynandı. Turnuvayı geçen sene şampiyon bitiren Fenerbahçe, ilk maçta 98-91 mağlup ettiği Avenida’ya bu kez konuk oldu. Deplasmanda rakibini 73-67 yenen sarı-lacivertliler seriyi kazanarak bir kez daha son dörde kaldı. Üst üste dördüncü, toplamda ise onuncu Final Four heyecanını yaşayan Fenerbahçe’de Anderson 15, Collier 14, Milic 14, McBride 12, Badiane 9, Alperi 9 sayı üretti.

EuroLeague’de Türkiye’yi temsil eden bir diğer takım olan Çukurova Basket ise Zaragoza’ya deplasmanda konuk oldu. İlk maçta mağlup ettiği rakibini bir kez daha yenip tur atlama hedefiyle parkeye çıkan Çukurova, maçın ilk çeyreğini 15-9 önde tamamlayıp devreye de 30-27 üstün girdi.

İkinci yarıda büyük bir geri dönüşe imza atan Zaragoza, son periyoda girerken 45-39 öne geçti. Çukurova’nın rakibini yakalayıp skoru dengelediği karşılaşmanın son anları büyük heyecana sahne oldu. Bitime 10 saniye kala bir sayı gerideyken son hücuma çıkan Mersin temsilcisi, köşede bomboş üç sayılık atış şansı bulduğu pozisyondan Maria Perez Araujo’yla yararlanamayınca karşılaşmadan 57-56’lık skorla mağlup ayrılan taraf oldu.

Bu sonuçla 1-1’e gelen seri üçüncü maça uzadı. Final Four’a giden takımı belirleyecek karşılaşma 6 Mart Çarşamba günü Mersin’de oynanacak. Turun galibi Final Four ilk maçında Fenerbahçe’yle karşılaşacak.

EuroCup’ta Kayseri elendi

Kadınlar EuroCup’ta çeyrek final rövanş maçları başladı. Evindeki ilk maçta 87-79 mağlup olduğu rakibi London Lions’la bu kez İngiltere’de karşılaşan Kayseri karşılaşmaya oldukça kötü başladı. İlk çeyreği 17-10 geride kapatan sarı-kırmızılılar, devreye de 38-26 geride girdi.

İkinci yarıda da istediği oyunu parkeye yansıtmakta zorlanan Kayseri Basket, üçüncü çeyreği 67-51 yenik bitirdi. Son periyotta büyük farkı kapatmayı başaramayan Kayseri, maçı da 82-70’lik skorla kaybetti ve turnuvaya veda etti. EuroCup’ta Perşembe akşamı Galatasaray ve Beşiktaş tur arayacak. Siyah-beyazlılar ilk maçta 73-59 yendiği Lattes deplasmanına giderken, Galatasaray İspanya’da 77-64 yenildiği Girona’yı İstanbul’da ağırlayacak.

 

Gurur... Türkiye finali için yolu yarıladılarGurur… Türkiye finali için yolu yarıladılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.