Nigel Hayes-Davis’in tarihi gecesi… Fenerbahçe ışıl ışıl

Fenerbahçe, Alba Berlin’i 103-68 yenerken Nigel Hayes-Davis 50 sayıyla Anadolu Efesli Shane Larkin'i geride bırakarak EuroLeague tarihinin en skorer ismi oldu.

Spor 29 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Nigel Hayes-Davis ismini EuroLeague tarihine yazdırdı.

EuroLeague’de son sekiz takım arasına ev sahibi avantajını almak için ilk dört peşinde koşan Fenerbahçe, kendi sahasından dipte yer alan Alba Berlin’i konuk etti. Maç öncesi, kimse bu karşılaşmanın tarihi olacağını tahmen etmiyordu. Ancak sarı lacivertlilerin ABD’li basketbolcusu Nigel Hayes-Davis EuroLeague tarihinin bir maçta en çok sayı atan oyuncusu oldu.

Maça hem Fenerbahçe hem Nigel Hayes-Davis fırtına gibi başladı. İlk dakikada içinde AB’li oyuncunun attığı sayılarla sarı lacivertliler 8-0’lık seri yakaladı. Temposunu sürdüren Kanarya, ilk çeyreği 34-18 galip tamamladı. İkinci çeyreğe Motley pota altından basketleriyle başlarken, ALBA Berlin Brown ve Delow’un üç sayılık basketleriyla farkı indirdi. İlk yarı sonunda Fenerbahçe soyunma odasına 52-40 önde gitti.

İkinci yarıda önce Motley domine etti ve farkın açılmasını sağladı. Daha sonra tekrar devreye Nigel Hayes girdi. Üçüncü periyot 30 sayılık farkla 83-53.bittiğinde Fenerbahçe galibiyeti garantilemişti.


Son 10 dakikada bütün takım Nigel Hales Davis’e sayı attırmaya çalıştı. O da bu ikramları boşa çevirmedi. Son dakikada attığı turnike basketle 50. sayısını atarak EuroLeague tarihinin bir maçta en çok sayı atan oyuncusu oldu. Bir önceki rekor 49 sayıyla Anadolu Efes forması giyen Shane Larkin’e aitti.

Maç 103-68 sona ererken bitiş düdüğünün ardından sarı lacivertliler Nigel Hayes-Davis’in çevresini sardı ve takım arkadaşlarını havaya attı. Taraftarlar da coşkuya ortak oldu. 29 dakika 56 saniye sahada kalan ABD’li oyuncu, 11’de 9 iki sayı, 16’da 9 üç sayı ve 7’de 5 serbest atışla oynadı.

Takım arkadaşları Nigel Hayes-Davis’i saha içinde kutladı.

46 verimlilik puanıyla mücadelenin MVP’si olan ABD’li oyuncu, maçın topunu saklarken şunları söyledi: “Devre arasında İlker’e (Fenerbahçe İletişim ve Medya Sorumlusu ilker Üçer) EuroLeague’in sayı rekorunun kaç olduğunu’ sordum. Bana ’41’ diye cevap verdi. Ben de ‘O zaman rekoru kırabilirim’ dedim. İkinci yarıda bunu Saras Javiskevicius’a da söyledim. Sonrasında İlker bana gelip ‘Nigel, benden nefret edeceksin biliyorum ama sayı rekoru 49’muş’ dedi. O andan sonra Saras’a ‘Hey, Avrupa’da kaç kez bir oyuncu 40 sayı atabiliyor ki?’ dedim. Taraftarlarımız da ayağa kalkıp yedek kulübesine doğru ‘6 sayı kaldı’ diye bağırıyorlardı. Koça, taraftarlarımıza ve takım arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.”

‘EuroLeague’de 50 sayı atabileceğini hiç düşündün mü?’ sorusuna Hayes-Davis, şu yanıtı verdi: “Evet aslında biliyordum. Telefonda bu sezon içinde skor rekorunu kıracağımı yazdım ve hedefim olmuştu bu. Gerçekten çok mutluyum. Maçtan önce arkadaşlarıma da söyledim. Sertaç ile konuştum. ‘Yap tabii ki. Rekor bu yapabilirsin’ dedi. Destek verdi. Bir hedef koyup gerçekleştirmek kolay değil bu kırdığım rekor. Kendimle gurur duyuyorum. İleriye devam etmek için büyük bir motivasyon ve ilham. Umarım izleyen herkes için de böyle bir şey olmuştur.”

Soyunma odasındaki kutlamalara da değinen ABD’li basketbolcu, “Heyecanlıydı. Bir su saldırısı oldu. Öyle bir kutlamamız oldu. Herkes mutlu başarımdan dolayı bana çok destek verdiler. Herkes ciddi bir efor sarf etti topu bana ulaştırabilmek için. Aslında bu bir kişinin değil takım çalışmasının eforu ve kazancı” diyerek sözlerini tamamladı.

Saras Javiscevicius, ‘Avrupa basketbolunda bir oyuncunun çıkıp 50 sayı atması inanılmaz bir şey’ dedi.

Javiskevicius’tan şaka: Nigel hiç asist yapmamış

Fenerbahçe, Alba Berlin’i devirerek 32. haftada 20. galibiyetini elde etti. EuroLeague’in son sırasında yer alan ALBA Berlin ise 27. kez mağlup oldu. Maç sonu açıklamalarda bulunan Fenerbahçe koçu Saras Jasikevicius şunları söyledi: “Nigel’ın (Hayes-Davis) bugün hiç asist yapmadığını görüyorum. Onunla bu konu hakkında konuşmam gerekecek (gülüyor). Evet, şakayı bir kenara bırakırsak bugün 50 sayı attığına tanıklık etmek inanılmazdı. Son çeyrekte çok yorgun olmasına rağmen sanki ilk çeyrekteymişiz gibi koşuyordu. Bu durum, ne kadar profesyonel bir oyuncu olduğunun göstergesi. İdmanlarda gerçekten çok sıkı çalışıyor. Her şeye rağmen Avrupa basketbolunda bir oyuncunun çıkıp 50 sayı atması inanılmaz bir şey. Nigel’a dair en sevdiğim şey asla pes etmemesi. İşler istemediği gibi gittiğinde bile asla pes etmiyor, idmanlarda sürekli çok çalışıyor. Mesela Barcelona’dayken muhtemelen işler onun için pek iyi gitmiyordu ama hep çok çalışıyordu. Fenerbahçe’ye geldikten sonra 4 numarada oynamaya başladı, çıkışa geçeceği çok barizdi çünkü sorumlulukları artmıştı. Buna hazır olduğunu da gösterdi. Dediğim gibi başardığı şey gerçekten inanılmaz. EuroLeague’de birçok takım saha avantajını almak için mücadele ediyor, bunu başarmak istiyorsak kazanmaya devam etmemiz lazım. Bu işin tek yolu kazanmak, başkalarından bizim için iyilik yapmalarını bekleyemeyiz. Bugün kazanarak kendi işimizi gördük, şimdi önümüzde dinlenmek için birkaç gün var. Sonrasında Efes maçı için hazırlıklara başlayacağız.”

Sarı-lacivertli ekip ligin 33. haftasında 5 Nisan’da yine Ataşehir’de Anadolu Efes’i konuk edecek.

Fenerbahçe, Galatasaray'e karşı bir adım öndeFenerbahçe, Galatasaray’e karşı bir adım önde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.