Galatasaray ve Çukurova basket servis kırdı

Kadınlar Basketbol Ligi'nde play-off heyecanı başladı. Oynanan dört karşılaşmada Beşiktaş ve Fenerbahçe ev sahibi avantajlarını korudu. Çukurova Basket ve Galatasaray ise deplasmandaki maçlarını kazanarak ceplerine büyük avantaj koydu.

Spor 23 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Galatasaray, İzmit Belediyespor'u deplasmanda yenip seride 1-0 öne geçti.

Hafta içinde normal sezonu sona eren Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde şampiyonu belirleyecek play-off’lar, oynanan dört çeyrek final eşleşmesinin ilk maçlarıyla başladı. İki galibiyete ulaşan takımın adını bir üst tura yazdıracağı serilerde normal sezonun namağlup lideri Fenerbahçe ve EuroCup’ta oynayacağı final maçına gün sayan Beşiktaş, evinde oynadığı maçları kazandı. Çukurova Basket ve Galatasaray ise deplasmandan galibiyet çıkararak saha avantajını eline geçirdi ve yarı final yolunda dev bir adım attı.

Günün ilk maçı Ormanspor ve Çukurova Basket arasında gerçekleşti. Başından sonuna çok yakın bir mücadele içinde geçen karşılaşmanın ilk periyodunu 19-18’lik skorla Çukurova önde geçerken devre arasına 40-38’lik Ormanspor üstünlüğüyle gidildi. Üçüncü çeyrek yeniden öne geçen Çukurova, son 10 dakikalık dilime 58-57 üstün gitti. Final periyodunda daha az hata yapan taraf olmayı başaran Çukurova Basket, karşılaşmadan 80-75’lik skorla galip ayrılıp deplasman maçından avantajı elde etmeyi başardı.

Çukurova Basket’te 21 sayı atan Copper maçın yıldızı oldu. Ormanspor’lu Onyenwere’nin 25 sayısı yenilgiyi önleyemedi. İki galibiyete ulaşacak takımın yarı finale yükseleceği seride ikinci maç, 25 Mart Pazartesi günü Mersin’de oynanacak.

Beşiktaş ev sahibi avantajını korudu

Günün ikinci hava atışı Beşiktaş ve Nesibe Aydın arasındaki maçta yapıldı. Akatlar Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk çeyreği dengeli geçse de ikinci periyotta oyuna ağırlığını koyan siyah-beyazlılar soyunma odasına 41-29’luk üstünlükle gitti. İkinci yarıda da skordaki üstünlüğünü korumayı başaran Beşiktaş parkeden 89-71’lik üstünlükle ayrılarak seride 1-0 öne geçti.

Beşiktaş’ta 24 sayı bulan Li Yueru karşılaşmanın en skorer oyuncusu oldu. Thomas’ın 19 sayılık performansı Nesibe Aydın’ın galibiyetine yetmedi. Serinin ikinci maçı, 25 Mart Pazartesi günü Nesibe Aydın ev sahipliğinde Ankara’da oynanacak. Siyah-beyazlılar o karşılaşmadan galip ayrılırsa adını yarı finale yazdıracak.

Fenerbahçe namağlup yürüyüşünü sürdürdü

Beşiktaş’ın maçıyla aynı saatte başlayan bir diğer eşleşmede normal sezonu namağlup bitiren Fenerbahçe, Metro Enerji Spor Salonu’nda BOTAŞ’la karşılaştı. İlk periyodu 22-17 ev sahibi üstünlüğüyle geçilen mücadelenin ikinci çeyreğinde vites arttıran sarı-lacivertliler devre arasına girerken farkı çift hanelere çıkardı ve skorda 50-38 öne fırladı. Aradan dönüşte de etkili oyununu sürdüren ev sahibi son çeyreğe 70-46’lık üstünlükle gitti. Son 10 dakikalık dilimde de farkı korumayı başaran Fenerbahçe, karşılaşmadan 89-56’lık skorla galip ayrıldı.

Fenerbahçe’de Collier 20; Howard, Meesseman ve Anderson ise 16 sayı üretti. Serinin ikinci maçı 25 Mart Pazartesi günü Ankara’da BOTAŞ’ın ev sahipliğinde oynanacak. Fenerbahçe kazanırsa yarı finale yükselecek, BOTAŞ kazanırsa üçüncü maç için tekrar Ataşehir’e dönülecek.

Galatasaray hata yapmadı

Günün son maçı İzmit Belediyespor ile Ekrem Memnun’u takımın başına getiren Galatasaray’ı karşı karşıya getirdi. Kocaeli Atatürk Spor Salonu’nda çok çekişmeli bir mücadeleye sahne olan ilk çeyrek 19-18’lik skorla ev sahibi lehine bitti. İkinci periyotta yüzdeli hücum eden Galatasaray, skorda bir anda öne fırladı ve soyunma odasına 47-32 sarı-kırmızılıların üstünlüğüyle gidildi. İkinci yarı farkı daha da açan Cim-bom, deplasmanda oynadığı maçtan 90-64’lük zaferle ayrılıp seride 1-0 öne geçti.

Ekrem Memnun’un öğrencilerinden Smith 25, Hartley ise 24 sayı atarak galibiyette başrolü paylaştı. Ev sahibi İzmit’te Hillsman 26 sayıyla maçın en çok sayı atan ismi oldu ancak yenilgiyi önleyemedi. Galatasaray’ın kazanması halinde tura atlayacağı ikinci maç, 25 Mart Pazartesi günü İstanbul Ahmet Cömert Spor Salonu’nda yapılacak.

Süper Kupa'da tarih değişmediSüper Kupa’da tarih değişmedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.