Galatasaraylı Mauro Icardi’ye ‘tedbirsiz’ sevk… Kaç maç ceza alacak?

Türkiye Futbol Federasyonu, Ankaragücü maçında tribünlere yaptığı hareket nedeniyle Mauro Icardi'nin tedbirsiz olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini açıkladı.

Spor 23 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Mauro Icardi PFDK'ye sevk edildi.

Galatasaray geçtiğimiz pazar akşamı Ankaragücü’nü deplasmanda 3-0 yendi. Sarı-kırmızılıların 3. golü penaltıdan Mauro Icardi’yle geldi. Arjantinli bu golden ziyade daha sonra ortaya çıkan bir videoda tribünlere yaptığı hareketle gündeme geldi. Sosyal medyada viral olan videoda Icardi, kendisine yabancı madde atan tribünlere karşı cinsel organını tutuyordu.

Söz konusu videonun ortaya çıktığı gün Fenerbahçe Genel Sektereteri Burak Kızılhan Icardi’nin PFDK’ye sevk edilmesi gerektiğine yönelik paylaşım yaptı. Anadolu Ajansı’na açıklama yapan Ankaragücü cephesi de konunun takipçisi olacaklarını iletti. Milliyet Gazetesi ise Galatasaray cephesinin videonun montaj olduğunu iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulunacağı haberini paylaştı.

Geçtiğimiz PFDK sevkleri açıklandığında Mauro Icardi’nin adının bulunmaması dikkat çekti. Ancak bugün gelen açıklamaya göre TFF, Icardi’yi tedbirsiz olarak PFDK’ye sevk etti.

Galatasaray'ı eleyene rahat yok: Prag'a LiverpoolGalatasaray’ı eleyene rahat yok: Prag’a Liverpool

Futbol Disiplin Talimatı’nın ‘Kişilik haklarına saldırı, hakaret,tehdit ve tükürme’ başlıklı 41. maddesi şöyle: TFF veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere, hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan veya basın ve yayın organları veya sosyal medya aracılığıyla bu eylemleri gerçekleştiren futbolculara iki ila beş müsabakadan men cezası verilir.

Icardi’nin hareketi müsabaka görevlilerine yönelik olmadığı için ceza artmıyor. PFDK’ye ‘tedbirsiz sevk’ ise futbolcunun önümüzdeki maçta oynamasında bir engel olmadığını gösteriyor. Buna göre Icardi, Antalyaspor maçında forma giyebilecek. Eğer suçlu bulunursa alacağı cezayı çekmeye kararın açıklandığı tarihten sonra başlayacak.

Sadık Çiftpınar ve van Persie örneği

Yakın tarihte benzer sebeple ceza alan son oyuncu Yeni Malatyaspor forması giydiği dönemde savunmacı Sadık Çiftpınar olmuştu. Çiftpınar kendisini protesto eden taraftarlara dönerek cinsel organını işaret etmiş, bunun üzerine dört maça cezaya çarptırılmıştı. Daha sonra itiraz edilmesi üzerine ceza üç maça inmişti. Bundan önce 2017’de İnönü’de oynanan Türkiye Kupası maçında Robin van Persie, Beşiktaş taraftarlarına dönüp dilini çıkardığı bir hareket yapmıştı. Bu hareket nedeniyle PFDK’ye sevk edilen futbolcu üç maç ve 19 bin 500 TL cezaya çarptırılmıştı.

Fenerbahçe'nin son 16'daki rakibi Union SGFenerbahçe’nin son 16’daki rakibi Union SG

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.