Galatasaray’ı eleyene rahat yok: Prag’a Liverpool

UEFA Avrupa Ligi ikinci turunda Galatasaray'ı sahasında 4-1 yenerek saf dışı bırakan Sparta Prag son 16'da İngiliz devi Liverpool'la eşleşti. Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ı saf dışı bırakıp gruptan çıkan Kopenhag Manchester City ile eşleşmişti.

Spor 23 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Sparta Prag UEFA Avrupa Ligi'nde Liverpool'la eşleşti.

UEFA Avrupa Ligi heyecanı son 16 maçlarıyla devam edecek. Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki ikinci büyük turnuvasında kura çekimi yapıldı. Galatasaray’ın Sparta Prag’a 3-2’nin rövanşından 1-4 yenilerek elendiği turnuvada son 16 eşleşmeleri böylece belli oldu.

Galatasaray’ı saf dışı bırakan Çek ekibi Prag, bu aşamada İngiliz devi Liverpool’la eşleşti. Jürgen Klopp’la son sezonunu yaşayan, Premier Lig’de liderliğini sürdüren ve pazar günü sezonun kendi adına ilk finalinde Carabao Cup’ta Chelsea ile karşılaşacak Liverpool, Prag’ı eleyerek Avrupa yolculuğuna devam etmeye çalışacak.

Prag, Dublin yönündeki son istasyonmuş!Prag, Dublin yönündeki son istasyonmuş!

Kura çekimi sonrası bu eşleşmenin ortaya çıkması akıllara Galatasaray’ı eleyenin belini doğrultamamasını getirdi. Öyle ki Şampiyonlar Ligi grup aşamasında son maçta Galatasaray’ı 1-0 yenerek adını son 16 takım arasına yazdıran Danimarka ekibi Kopenhag da son 16’da Manchester City ile eşleşmişti. Kopenhag 13 Şubat akşamı oynanan turun ilk maçında rakibine kendi evinde 3-1 yenilmekten kurtulamamış büyük avantajı son Şampiyonlar Ligi şampiyonuna kaptırmıştı.

İşte Prag da City’nin yıllardır en büyük rakibi olan ve bu sezon mücadele ettiği tüm kupalarda mutlu son görmeyi hedefleyen Liverpool’la kozlarını paylaşacak.

Çek basını Galatasaray maçını böyle yazdı: Türkler için sonÇek basını Galatasaray maçını böyle yazdı: Türkler için son

Son 16 eşleşmeleri şöyle şekillendi:

  • Sparta Prag-Liverpool
  • Marsilya-Villarreal
  • Roma-Brighton
  • Benfica-Rangers
  • Freiburg-West Ham
  • Sporting CP-Atalanta
  • AC Milan-Slavia Prag
  • Karabağ-Leverkusen

Son 16 aşamasında ilk maçlar 7 Mart rövanş karşılaşmaları ise 14 Mart tarihinde oynanacak. Yukarıdaki tabloda sağ tarafta bulunan ekipler grup liderleri oldukları için ikinci maçı evinde oynayacaklar.

Ülke puanında Türkiye yerinde sayıyor, Çekler yaklaşıyorÜlke puanında Türkiye yerinde sayıyor, Çekler yaklaşıyor

Galatasaray Prag'da kırmızıya takıldı! Avrupa'ya vedaGalatasaray Prag’da kırmızıya takıldı! Avrupa’ya veda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.