Çek basını Galatasaray maçını böyle yazdı: Türkler için son

UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray, 3-2 kazandığı karşılaşmanın rövanşında Sparta Prag'a 4-1 mağlup oldu ve turnuvaya veda etti. Karşılaşma Çek basınında geniş yer buldu.

Spor 23 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ne vedası Çek basınına böyle yansıdı.

İrlanda’nın başkenti Dublin’de oynanacak UEFA Avrupa Ligi finali için umutlu şekilde yola çıkan Galatasaray Prag’da takıldı. İlk yarısı Preciado ve Abdülkerim Bardakcı’nın karşılıklı golleriyle 1-1 biten maçta kırılma anı 69. dakikada Kaan Ayhan’ın gördüğü kırmızı kart oldu. Bu andan sonra kalesinde üç gol gören sarı-kırmızılılar UEFA Avrupa Ligi’ne veda etti.

Bu veda sonrası Çek basını da karşılaşmaya geniş yer ayırdı. Aktualne gazetesi maçı “Sparta, Türklere gerçek futbol cehennemini gösterdi” başlığıyla okurlarına sundu.

Sportyzive ise Prag ekibinin zaferini “Sparta ilerlemeyi sansasyonel bir şekilde kutluyor. Kendi güçlerine olan inanç Letna’da Galatasaray’ı eledi” diyerek okurlarına iletti. Blesk “Letná Türkleri pişirdi” analojisiyle maçı özetlerken İsport “İntikam, duygusal bir şekilde sona erdi” başlığını attı.

Prag, Dublin yönündeki son istasyonmuş!Prag, Dublin yönündeki son istasyonmuş!

Maç sonu yaşananlara vurgu

Karşılaşmanın son düdüğü ardından Galatasaray yedek kulübesi ve Sparta Prag yedek kulübesi arasında tartışma yaşandı. İngiliz hakem Anthony Taylor Okan Buruk’a kırmızı kart gösterdi. Bu olayla alakalı ayrıntılara yer veren İdnes Sport “Maçın ardından kung fu ve özür… Bir anda öyle bir tartışma patlak verdi ki, Sparta kutlamaları bir süre beklemek zorunda kaldı. İngiliz hakem Taylor, maçı bitirir bitirmez acilen yeniden düdük çalmak zorunda kaldı” diyerek yaşananları özetledi.

Mladá fronta DNESLetné’de Türkler için son: Kung Fu ve özür. Galatasaray hocası hakemi kızdırdı” diyerek maç sonunda yaşananları aktardı.

Lidove Nov ise “Spartalı futbolcular Avrupa Ligi’nde son 16’ya kaldı. Eleme aşamasının ilk turunun rövanşında, fanatik bir ev sahibi kalabalığın yardımıyla Galatasaray’ı beklenmedik bir şekilde 4-1 yendiler” diyerek karşılaşmayı özetledi.

Ülke puanında Türkiye yerinde sayıyor, Çekler yaklaşıyorÜlke puanında Türkiye yerinde sayıyor, Çekler yaklaşıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.