Kopenhag’dan Okan Buruk’a tepki: Saygısızca

Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda mücadele eden Kopenhag takımından Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'un Bayern Münih-Kopenhag maçına ilişkin yorumlarına tepki geldi.

Spor 5 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Kopenhag cephesinden Okan Buruk'a tepki geldi.

Kopenhag Şampiyonlar Ligi A Grubu 5. hafta maçında Bayern Münih deplasmanından 0-0’lık beraberlikle döndü. Bu beraberlik 3-3’lük skorla Manchester United maçından ayrılan Galatasaray’a yaramadı. Galatasaray’ın son hafta Parken’de Kopenhag’ı yenmesi gruptan çıkmak için şart oldu. Bayern’in 27 maçlık grup maçları galibiyet serisine devam ettiği senaryoda Kopenhag deplasmanında sarı-kırmızılılara beraberlik Avrupa macerasının devamı için yetecekti. Yine Bayern’in Manchester deplasmanından mağlubiyet almadan dönmesi demek, Galatasaray’ın söz konusu beraberlik sonucuyla son 16 aşamasına geçmesi demekti.

Ancak Bayern’in berabere kalması hesapları bozdu. Konuyla alakalı konuşan Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk “Bayern Münih’in Kopenhag’a puan vermesi hayal kırıklığı oluşturdu. Bayern ilk defa rotasyon yaptı ve maç içerisinde de çok kazanmak istiyormuş gibi bir oyun sergilemedi” dedi.

Galatasaray, Pendikspor’a karşı kendi tarihini baştan yazdıGalatasaray, Pendikspor’a karşı kendi tarihini baştan yazdı

Bu açıklamalara tepki gecikmedi. Kopenhag’ın ligde Aarhus GF’ye 2-1 kaybettiği maçtan sonra takımın orta saha oyuncusu Rasmus Falk “Bizim ve Bayern’in ortaya koyduğumuz oyunla ilgili söylenen bu sözler iki takıma karşı da saygısızca görünüyor. Bayern Münih asla geri adım atan bir takım izlenimi vermedi” diye konuştu.

Konuyla alakalı fikri sorulan teknik direktör Jacob Neestrup da “Şu an benim için önemli olan bu hafta çarşamba ve cumartesi günleri Silkeborg ile oynayacağımız Danimarka Kupası çeyrek final maçları. Bu konuda gelecek hafta yorumda bulunabilirim, ancak daha önce değil” dedi.

Yeşil sahalar böyle karardı: İşte yakın tarihin elektrik kesintileriYeşil sahalar böyle karardı: İşte yakın tarihin elektrik kesintileri

Final 12 Aralık’ta

Galatasaray kendi adına final niteliğinde mücadeleye 12 Aralık akşamı çıkacak. Mücadele TSİ 23.00’te başlayacak. Galatasaray kazanması halinde Manchester United-Bayern Münih maçının sonucuna bakmaksızın turlayacak. Beraberlik halinde ya Kopenhag ya da Bayern’i yenmesi halinde Manchester United tur atlayacak. Galatasaray’ın mağlubiyeti durumunda Manchester’dan gelecek sonuca göre sarı-kırmızılıların Avrupa yolculuğundaki kaderi netleşecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.