Ali Sami Yen krizi… Candaş Tolga Işık işe başlamadan ayrıldı!

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Sports Digitale kanalı için yaptığı Arda Turan söyleşinin fragmanına gelen 'Ali Sami Yen' yorumu üzerine kurumla ilişiğini kestiğini açıkladı. Aynı kurumda çalışan Kutlu Akpınar istifa etti. Galatasaray Ali Sami Yen paylaşımı yaptı.

Spor 30 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Candaş Tolga Işık, Sports Digitale kanalı için Arda Turan'la konuşmuştu.

Son zamanlarda özellikle futbol televizyonlar kadar sosyal medya platformlarından da takip ediliyor. Büyüklü küçüklü birçok kanal YouTube kanallarından yayın yapıyor. Bunlardan biri de Sport Digitale kanalı. Yaz döneminde yaptığı transfer haberleriyle hızla büyülen kanal geçtiğimiz günlerde gazeteci Candaş Tolga Işık’ı kadrosuna kattı. Işık, kanalda ilk olarak Eyüpspor’un teknik direktörü eski Galatasaraylı Arda Turan’ı konuk etti. Programın fragmanı yayınlandı.

Kanalın ortağından Ali Sami Yen paylaşımı

Sports Digitale’nin kurucu ortağı ve Fenerbahçe kongre üyesi Doğan Dirim, söz konusu fragmanın altına yorum olarak “Planımız haftaya Ali Sami Yen’i konuk almak” yazdı.

Candaş Tolga Işık: Söyleşiyi yayınlamayın

Bu paylaşım kriz çıkardı. Candaş Tolga Işık, sosyal medya hesabından kanaldan ayrıldığını duyurdu. Işık şunları söyledi: “Sports Digitale kanalıyla henüz başlamayan iş arkadaşlığımızı bugün itibarıyla bitirmiş bulunuyorum. Yaptığım röportajı da yayınlamamalarını rica ettim. Umarım saygı gösterirler. Birlikte çalıştığım tüm emekçi arkadaşlarıma teşekkür ederim. Herkese selamlar, sevgiler.”

Zaniolo şaşkın: Galatasaray’dan ayrılmayı beklemiyordumZaniolo şaşkın: Galatasaray’dan ayrılmayı beklemiyordum

Arda Turan: İzin veremem

Candaş Tolga Işık’ın hareketine destek söyleşi yaptığı Arda Turan’dan geldi. Eyüpspor Teknik Direktörü, “Candaş Tolga Işık, hem dostluğuna hem gazeteciliğine sonsuz güvendiğim bir abimdir. Onun olduğu her işte koşulsuz yer alırım. Ama bu ülkede kimsenin, unvanı ne olursa olsun, Türk sporunun ve Galatasaray’ın sembol ismi Ali Sami Yen’in adını alaycı bir şekilde diline dolamasına izin vermem. Kanalla ilişiğini kestiğini açıklayan Candaş abiye bu hassas ve örnek tavrı için çok teşekkür ederim. Röportajın kaydı sırasında emek veren tüm arkadaşlar haklarını helal etsinler. Bu ülkenin değerlerine saygı bizim şaşmaz pusulamızdır” dedi.

Bir istifa daha

Sports Digitale kanalında çalışan Galatasaray muhabiri Kutlu Akpınar da Ali Sami Yen krizinden sonra ayrılık kararı aldı. Akpınar, sosyal medyasından şu açıklamayı yaptı: “Bir süredir çalıştığım Sports Digitale kanalından şu an itibarı ile ayrılmış bulunuyorum. Bu ülkenin en önemli değerlerinden biri olan Ali Sami Yen için sarfedilen sözler maksadını aşmıştır ve bunu kabul ederek yola devam etmem mümkün değildir. Çalışmaktan mutlu olduğum arkadaşlarımın eline ve emeğine sağlık.”

Arda Turan: Simeone ve Enrique'den öğrendimArda Turan: Simeone ve Enrique’den öğrendim

Sports Digitale özür diledi ve Doğan Dirim ile yollarını ayırdı

Yaşanan gelişmelerden sonra Sports Digitale, Ali Sami Yen ile ilgili atılan mesajdan dolayı özür diledi ve yatırımcıları Doğan Dirim ile yollarını ayırdı. Kurumdan yapılan açıklamada şöyle denildi: “Sosyal medyada, Türk spor tarihinin en önemli isimlerinden, Galatasaray Spor Kulübü’nün kurucusu Ali Sami Yen hakkında bir yatırımcımızın paylaştığı tweet’i üzülerek öğrenmiş bulunuyor ve şiddetle kınıyoruz. Bu mesnetsiz paylaşım için başta Galatasaray camiası, başkanı, yönetimi ve taraftarlarından özür diliyoruz. Bu paylaşımı yapan yatırımcımız Doğan Dirim ile yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Bu tip davranışta bulunan ve sosyal medyada bir kulübe veya bir şahsa bu tarzda bir tutumda bulunan hiçbir kimsenin Sports Digitale çatısı altında barındırmayacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Galatasaray’dan Ali Sami Yen paylaşımı

Yaşananların ardından Galatasaray, sabah Ali Sami Yen’in fotoğrafının bulunduğu bir paylaşım yaptı. 20 Mayıs 1886 doğumlu Ali Sami Yen, Galatasaray’ın bir numaralı kurucu üyesi. 1906’da Galatasaray Lisesi’nden mezun olan Ali Sami Yen Türkiye’deki ilk spor müzesi olan Galatasaray Müzesi’ni 1910 yılında kurdu. 1924 Yaz Olimpiyatları’na katılan Türk kafilesinin başkanlığını yaptı. 1926-1931 yılları arasında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin başkanlığı görevini yürüttü. Galatasaray’da 1905-1918 arasında13 yıl, 1925’te 1 yıl olmak üzere iki dönemde 14 yıl başkanlık yaptı. Türkiye A Milli Takımı’nın tarihihdeki ilk maçı olan 26 Ekim 1923’teki Romanya karşılaşmasında teknik direktör olarak takımın başında yer aldı. 1951’de hayatını kaybeden Ali Sami Yen’in adı, Galatasaray’ın maçlarını oynadığı stada verildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.