Fenerbahçe’nin son 16’daki rakibi Union SG

UEFA Konferans Ligi son 16 turunda Fenerbahçe'nin rakibi Union SG oldu. Eşleşmede ilk maç 7 Mart'ta deplasmanda, rövanş 14 Mart'ta Kadıköy'de. Selahattin Baki kurayı “Genetik şanssızlığımız sürdü” diyerek değerlendirdi.

Spor 23 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'nin son 16 turundaki rakibi belli oldu.

UEFA Konferans Ligi’nde son 16 eşleşmeleri yapılan kura çekimi sonucu belli oldu. Yoluna devam eden Türk takımı Fenerbahçe’nin rakibi Belçika temsilcisi Union SG. Eşleşmede ilk maçlar 7 Mart’ta ikinci maçlar 14 Mart’ta oynanacak. Fenerbahçe H Grubu’nu lider bitirip direkt olarak son 16’da mücadele etme hakkına sahip olduğu için ilk maçı deplasmanda rövanş maçını evinde oynayacak.

İşte Konferans Ligi’nde son 16 eşleşmeleri:

  • Servette-Viktoria Plzen
  • Ajax-Aston Villa
  • Molde-Club Brugge
  • Union SG-Fenerbahçe
  • Dinamo Zagreb-PAOK
  • Sturm Graz-Lille
  • Maccabi Haifa-Fiorentina
  • Olympiacos-Maccabi Tel-Aviv

Fenerbahçe'ye Cihan Aydın, Galatasaray'a Abdulkadir BitigenFenerbahçe’ye Cihan Aydın, Galatasaray’a Abdulkadir Bitigen

USG’yi tanıyalım

Union Saint Gilloise Avrupa’da yoluna devam eden tek Belçika ekibi. Ülke puanı sıralamasında Türkiye’nin bir dönünde 8. sırada yer alan Belçika’nın temsilcisini saf dışı bırakmak Fenerbahçe’nin Konferans Ligi hedefi olduğu kadar ülke puanı açısından da değer taşıyacak. USG’nin sonuncusu 1934-35 sezonu olmak üzere 11 Belçika Ligi şampiyonluğu var. 1920-21 İkinci Lig’de şampiyon olarak en üst lige dönen takım çok eskide kalan şaşaalı günlerine döndü. An itibariyle Belçika Ligi’nde 26 hafta sonunda 62 puanları var ve en yakın rakipleri Anderlecht’in 8 puan önünde lider konumda bulunuyorlar.

Takımın bu sezon ön plana çıkan oyuncusu santrfor pozisyonunda görev alan Mohamed Amoura. Amoura’nın 17 golü var. 10 numara olarak görev alan Cameron Puertas’ın ise 15 asisti bulunuyor. USG kadrosunda Liverpool forması giyen Alexis Mac Allister’ın kardeşi Kevin Mac Allister’ı bulunduruyor. Puertas ve Amoura gibi isimleri yüksek bonservis bedelleriyle göndermesi beklenen takım geçen yaz da Victor Boniface’i Bayer Leverkusen’e 20.5 milyon euro karşılığında satmış ve büyük kâr elde etmişti. Geçen yaz takımın başına gelen Alexander Blessin takımına lig şampiyonluğu yolunda liderlik ediyor. 66.5 milyon euro kadro değeri bulunan ekip maçlarını 8 bin kapasiteli 26 Stade Joseph Marien’de oynuyor. Takım Avrupa kupalarındaki maçlarınıysa Lotto Park Stadyumu’nda mücadele ediyor. 26 kişilik kadroda 19 yabancı bulunuyor ve 25.1 yaş ortalaması var.

Takım bu sezon Avrupa Ligi yolculuğuna Avrupa Ligi play-offlarıyla başladı. Daha sonra Konferans Ligi’nde Beşiktaş’ın grubuna düşecek Lugano’yu eleyen takım Toulouse, Liverpool ve LASK Linz’in bulunduğu UEFA Avrupa Ligi grubunda Liverpool ve Toulouse’un arkasından üçüncü sırayı alıp yoluna Konferans Ligi’nde devam etme hakkı kazandı. Burada güçlü Alman ekibi Eintracht Frankfurt’la eşleşen takım ilk maçta kendi sahasında 2-2 berabere kalmasına karşın ikinci maçta rakibini sürpriz şekilde 2-1 yendi ve tur atlayan taraf oldu. Belçika futbolunun son yıllardaki en formda ekibi yoluna devam edebilmek için Fenerbahçe’yle kozlarını paylaşacak.

Fenerbahçe tarihinde sekiz kez Belçika takımlarıyla karşılaştı. Sarı-lacivertli kulüp bu karşılaşmalarda dört galibiyet alırken üç kez yenildi ve bir kez berabere kaldı.

Fenerbahçe ve Çukurova Basket son dört için ilk adımı attıFenerbahçe ve Çukurova Basket son dört için ilk adımı attı

‘Turu geçeceğimize inanıyoruz’

Kura çekimi ardından değerlendirmede bulunan Selahattin Baki “Genetik şanssızlığımız sürdü yine. Kurada en iyi topu oynayan takımlardan birini çektik. Anderlecht’in önünde, Liverpool’u yenmiş bir takım. Yaş ortalaması 25 olan, dinamik bir takım. Ancak bunların hiçbiri bizi ürkütmez. Şu anda tek Türk temsilcisi olarak kaldık. Belçika, Hollanda gibi ülkelerde çok taraftarımız oluyor. Hocamızın iyi ders çalışması ile turu geçeceğimize inanıyoruz. Türklüğü kalbinde hisseden herkesin çok heyecanlanacağı bir potansiyel final var. Takıma nazar değdirmek istemiyorum ama hepimizin inancı Fenerbahçe’yi orada, finalde görmek. Stadyumun isminden dolayı orada bir kupa kaldırmak hepimizin isteği. Heyecanla o günü bekliyoruz, hayal ediyoruz” dedi.

12 puanla lider çıktı

Fenerbahçe sırasıyla Zimbru, Maribor ve Twente gibi takımları saf dışı bıraktıktan sonra UEFA Konferans Ligi grup aşamasına adını yazdırdı. Sarı-lacivertliler H Grubu’nda Bulgaristan’dan Ludogorets, Slovakya’dan Spartak Trnava, Danimarka’dan Nordsjaelland’la eşleşti. 4 galibiyet ve 2 mağlubiyet alan takım 12 puanla grubunu lider tamamladı ve direkt son 16’ya yükselmeye hak kazandı.

Galatasaray'ı eleyene rahat yok: Prag'a LiverpoolGalatasaray’ı eleyene rahat yok: Prag’a Liverpool

Kadroda değişim oldu

Fenerbahçe devre arası transfer döneminde Çağlar Söyüncü, Leonardo Bonucci ve Rade Krunic gibi isimleri kadrosuna eklemişti. Bu isimler yeni UEFA listesine de yazıldı. Miguel Crespo, Ryan Kent ve Umut Nayir kadroda yer almayan isimler oldular.

Lig yarışında da yoluna 64 puanla ikinci sırada devam eden Kanarya Türkiye Kupası çeyrek finalinde Ankaragücü ile eşleşmişti. Geçen sezonun Türkiye Kupası şampiyonu, 7 Nisan Pazar saat 21.00’de Şanlıurfa’da Galatasaray’la Süper Kupa maçında karşı karşıya gelecek.

Prag, Dublin yönündeki son istasyonmuş!Prag, Dublin yönündeki son istasyonmuş!

Ülke puanında Türkiye yerinde sayıyor, Çekler yaklaşıyorÜlke puanında Türkiye yerinde sayıyor, Çekler yaklaşıyor

Galatasaray Prag'da kırmızıya takıldı! Avrupa'ya vedaGalatasaray Prag’da kırmızıya takıldı! Avrupa’ya veda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.