Fenerbahçe gündüz gözüyle üç puan peşinde

Haftaya 53 puanla lider olarak giren İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, Kadıköy'de gündüz maçında konuk edeceği Samsunspor karşısında hata yapmak istemiyor.

Spor 21 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe ligin ilk yarısında Samsunspor'u deplasmanda 2-0 yenmişti.

Fenerbahçe, Süper Lig’in 21. haftasında Samsunspor’u ağırlayacak. Ülker Stadı’nda oynanacak ve saat 16.00’da başlayacak karşılaşmayı hakem Bahattin Şimşek yönetecek. Karşılaşma beIN Sports 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak. Ligde son üç maçını kazanan sarı-lacivertliler, söz konusu karşılaşmalarda 13 gol atarken, kalesinde sadece 2 gol gördü.

Teknik direktör İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, haftaya 53 puanla lider olarak giriyor. İki takım arasında ligin ilk yarısında Samsun’da oynanan müsabakayı sarı-lacivertliler 2-0 kazanmıştı.

Fenerbahçe ve Galatasaray kârda, Beşiktaş ve Trabzonspor zarardaFenerbahçe ve Galatasaray kârda, Beşiktaş ve Trabzonspor zararda

Kanarya’da altı eksik

Fenerbahçe, Samsunspor karşısında altı oyuncusundan yararlanamayacak. Sarı-lacivertlilerde Afrika Kupası’nda yer alan Bright Osayi-Samuel ve Alexander Djiku’nun yanı sıra sakatlıkları bulunan Luan Peres, Miha Zajc ve Miguel Crespo, maçta forma giyemeyecek. Bu isimlerin yanı sıra sakatlığını atlatan ancak henüz hazır durumda yer almayan Rodrigo Becao da kadroda yer almayacak.

Oosterwolde sarı kart sınırında

Sarı-lacivertlilerde kadroda yer almayacak Alexander Djiku ve Miguel Crespo’nun yanı sıra Jayden Oosterwolde de kart sınırında bulunuyor. Hollandalı oyuncu, kart görmesi durumunda Başakşehir deplasmanında forma giyemeyecek.

Krunic, Süper Lig’de ilk maçına çıkacak

Fenerbahçe’nin yeni transferi Rade Krunic, sarı-lacivertlilerle Süper Lig’deki ilk maçına çıkacak. Türkiye Kupası’nda Adanaspor ile oynanan müsabakada ilk kez sarı-lacivertli formayı giyen Bosna Hersekli oyuncu, ilk lig maçını da Samsunspor karşısında oynayacak.

Türk futbolunun kara günü: Kırmızı beyaza siyah eklendiTürk futbolunun kara günü: Kırmızı beyaza siyah eklendi

Samsunspor’da eksik çok

Ligdeki son üç maçında iki galibiyet ve 1 yenilgi alan Samsunspor, 21 puanla 15. sırada yer alıyor. Karadeniz ekibinde Afrika Kupası nedeniyle milli takımlarında bulunan Nanu, Olivier Ntcham, Kingsley Schindler ve sakatlığı devam eden Gaetan Laura, Rick van Drongelen ile Moryke Fofana forma giyemeyecek.

Fenerbahçe’nin üstünlüğü var

İki takım arasında ligde daha önce oynanan 61 müsabakada sarı-lacivertliler 35, kırmızı-beyazlılar ise 12 galibiyet elde etti. Fenerbahçe’nin 107 golüne, Samsunspor 57 golle cevap verdi. Fenerbahçe, Kadıköy’de rakibine büyük üstünlük kurdu. Sarı-lacivertliler, iç sahada daha önce rakibiyle oynadığı 30 müsabakada 22 galibiyet elde etti. Söz konusu maçlarda Samsunspor iki galibiyet alırken, altı maçta ise eşitlik bozulmadı. Samsunspor, Fenerbahçe’yi ligde 7 maçtır yenemiyor. Sarı-lacivertli takım karşısında ligdeki son galibiyetini 2003-2004 sezonunda evindeki maçta 3-0’lık sonuçla alan kırmızı-beyazlılar, daha sonraki 7 maçtan dördünü kaybetti, üçünde berabere kaldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.