Santos’lu Beşiktaş gol yollarında etkisiz

Spor 12 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Fernando Santos yönetimindeki Beşiktaş 10 lig maçında yalnızca 9 gol atabildi.

Beşiktaş taraftarı bu sezon iki hafta üst üste rahat nefes alamıyor. Takım ya çok etkisiz performans ortaya koyarak galip geliyor ya da direkt olarak puan kaybederek hayal kırıklığı yaratıyor. Bu gidişat Portekizli teknik direktör Fernando Santos’un gelişiyle de değişmedi.

Santos gelmeden önce sahasında Alanyaspor, Fenerbahçe, Kasımpaşa gibi takımlardan üçer gol yiyerek mağlubiyet alan takımın savunması Portekizliyle beraber toparlamıştı. Santos yönetiminde Beşiktaş şubat ayında ligde kalesinde gol görmemişti. Ancak bu durum son iki haftada değişti. Geçen hafta El Musrati’nin kendi kalesine golü Beşiktaş’a derbi maçında Galatasaray’a karşı üç puana mal oldu. Dün de Selçuk İnan yönetiminde ilk maçına çıkan Gaziantep FK’ya konuk olan Kara Kartal rakibinin iki golüne engel olamayarak sahadan mağlup ayrıldı. Kartal’ın deplasmanlardaki gol orucu sürdü.

Gaziantep FK 'İnan'dı, Kartal'ı avladıGaziantep FK ‘İnan’dı, Kartal’ı avladı

Beşiktaş Santos öncesi oynadığı 19 lig maçında 30 gol atmıştı. Santos yönetimindeyse 10 maçta dokuz gol atabildiler. Bu da en düşük gol ortalamasını Portekizli yönetiminde yakaladıklarını gösteriyor. Siyah-beyazlı ekip, Şenol Güneş’le maç başına 1,42, Burak Yılmaz’la 1,75, Rıza Çalımbay’la 1,2, Serdar Topraktepe’yle de 2,3 gol ortalaması yakaladı.

46 puanla ligin dördüncü sırasında bulunan ekibin bir diğer kötü özelliği de 10 maçlık periyotta dört kez mağlup olurken geri düştüğü hiçbir maçı çevirememiş olması. Deneyimli teknik patron, sadece takımının kazandığı 4 müsabakada gol sevinci yaşadı. Beşiktaş sadece Karagümrük, Trabzonspor, Konyaspor ve İstanbulspor’a karşı kazanabildi. Adana Demirspor ve Kayserispor karşılaşmaları golsüz beraberlikle sonuçlandı. Pendikspor, Galatasaray, Sivasspor ve Gaziantep maçlarıysa hüsranla sonuçlandı. Bu maçlarda toplam sekiz gol yiyen Beşiktaş rakip ağları sarsma başarısı gösteremedi.

İlk golü yedikten sonra atıl kalan Beşiktaş hücumu Santos öncesi dönemde bu denli çaresiz değildi. Öyle ki takım Kayserispor ve Ankaragücü maçlarında geri düşmesine rağmen sırasıyla 2-1 ve 1-1’lik sonuçlar almıştı. Galatasaray, Fenerbahçe ve Kasımpaşa maçlarındaysa kaybetmesine rağmen en azından ilk golü yedikten sonra gol bularak maça ortak olmayı başarmıştı.

Kapıdan döndü, son dakikaların golcüsü oldu: Michy BatshuayiKapıdan döndü, son dakikaların golcüsü oldu: Michy Batshuayi

Golcüler çare olamıyor

Beşiktaş’ın golcülerinden de beklediği katkıyı alamadığı açık. Son olarak Cenk Tosun dün bir penaltıdan yararlanamadı. Bunun dışında sezon başlarken takımın en büyük gol umudu olarak kadroda yer alan Cenk ve Vincent Aboubakar’ın formsuzlukları baş ağrıtıyor. Bu sezon oynadığı toplam 37 maçta takımına 10 gol ve yedi asistle katkı sunan Cenk ligde oynadığı son 10 maçta rakip ağları yalnızca bir kez havalandırabildi. Tosun Antep deplasmanında kaçırdığı penaltıyla beraber beyaz noktadan yaptığı son beş vuruşun üçünden yararlanamadı. Fenerbahçe’ye 3-1 kaybedilen maç sonrası kadro dışı kalan ve Afrika Uluslar Kupası’ndan döndükten sonra yeni yeni forma şansı bulabilen, genelde oyuna sonradan giren Vincent Aboubakar ise bu sezon kaydettiği 11 golün tamamını ilk kısımda attı. Kamerunlu golcünün 8 Ekim 2023 tarihinden beri lig golü bulunmuyor.

Sonuç olarak tarihinin en sıkıntılı ve çalkantılı sezonunu geçiren Beşiktaş için Fernando Santos da işin en azından hücum kısmında çözüm olabilmiş değil. 3 Aralık 2023 tarihinde göreve gelen Hasan Arat yönetiminin 2025 yazına kadar yani bir sonraki seçimlere kadar vakti var. Gidişatın değişmemesi durumunda Arat ve yönetimdeki arkadaşlarını zor günler bekliyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.