Gaziantep FK ‘İnan’dı, Kartal’ı avladı

Küme düşmeme mücadelesi veren Gaziantep FK yeni hocası Selçuk İnan'la çıktığı ilk maçta Beşiktaş'ı 2-0 yendi. Siyah beyazlılar, Cenk Tosun'un ayağından bir penaltı kaçırdı.

Spor 11 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Beşiktaş, Gaziantep FK deplasmanında sahaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta evinde Galatasaray’a yenilerek yara alan Beşiktaş, Gaziantep FK deplasmanına yeni bir galibiyet serisi yakalamak için çıktı. Fernando Santos yönetimindeki Kara Kartal, üçüncülük yarışında savaştığı Trabzonspor’un kazandığı haftada hata yapmak istemiyordu. Küme düşme hattında yer alan Gaziantep FK ise Marius Sumudica ile yollarını ayırdıktan sonra anlaştığı Selçuk İnan’la ilk maçına çıktı.

Karşılaşma hızlı başladı ve henüz 9. dakikada gol perdesi açıldı. Savunmadan paslarla çıkmaya çalışan Beşiktaş’ta El Musrati’nin pasında top kaybı oldu. Baskısı sonuç veren Gaziantep’te Sorescu topu ağlara yollamayı başardı ve Güneydoğu Anadolu ekibi güçlü rakibi karşısında 1-0 öne geçti. Maçın 31. dakikasında Beşiktaş etkili olmaya çalıştı. Kanat oyuncusu Milot Rashica’nın şutunda kaleci Nita topu kontrol etti. 40. dakikada Gaziantep FK’de Ogün Özçiçek, Gedson’a yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. İlk yarının duraklama anlarında Antep atağında Maxim ortayı yaptı. Top Semih Kılıçsoy’dan sekti. Burada ev sahibi takım penaltı bekledi ancak beklenti karşılıksız kaldı. Arda Kardeşler ilk yarıyı bitirdiğinde tabelada Antep’in 1-0’lık üstünlüğü vardı.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçı 'hakem'le başladı... Galatasaray da topa girdiTrabzonspor-Fenerbahçe maçı ‘hakem’le başladı… Galatasaray da topa girdi

İkinci yarıya Fernando Santos müdahaleyle başladı. Bahtiyar Zaynutdinov oyundan çıkarken yerine milli futbolcu Cenk Tosun dahil oldu. 54. dakikada Beşiktaş bir şanssızlık yaşadı. Sakatlanan Libyalı deneyimli orta saha El Musrati yerini Amartey’e bıraktı. 62’de Muçi ve Onur kenara gelirken Aboubakar ve Ghezzal oyuna dahil oldular. Ancak bu değişiklikler Beşiktaş’ın skor üretmesine yardımcı olmadı. 85. dakikada Denis Draguş sağ çaprazda aldığı topla rakiplerini şık şekilde ekarte ederek ceza alanına girdi, yaptığı düzgün vuruşla Mert Günok’u mağlup ederek farkı ikiye çıkardı. Beşiktaş 88. dakikada penaltı kazandı ancak Cenk Tosun çok zayıf bir vuruş yaparak topu kaleci Nita’nın ellerine gönderdi. Gaziantep bu golle beraber sahadan 2-0 galip ayrıldı. Ev sahibi, Selçuk İnan yönetiminde çıktığı ilk maçından üç puanla ayrıldı.

Antep iki maç aradan sonra Süper Lig’de üç puana uzanırken son 11 maçında ikinci galibiyetini aldı. Kırmızı-siyahlılar bu sonuçla 31 puana geldi ve 15. sıraya yükseldi. Kara Kartal 46 puanla 4. sırada yer aldı ve üçüncü sıradaki Trabzonspor’un üç puan gerisinde kaldı. Beşiktaş son iki lig maçında sahadan gol atamadan ayrıldı. Kara Kartal ligdeki son dört deplasman mücadelesinde yalnızca iki gol atabilirken bu golleri İstanbulspor ağlarına gönderdi; Sivasspor, Kayserispor, Gaziantep deplasmanlarından rakip ağları sarsamadan döndü. Beşiktaş ligde Fernando Santos yönetiminde İstanbul şehri dışında gol atamadı.

'O la la' olay oldu! Fenerbahçe- Pendikspor maçının spikeri açıklama yaptı‘O la la’ olay oldu! Fenerbahçe- Pendikspor maçının spikeri açıklama yaptı

Selçuk İnan karşılaşma sonrası “Bugün, maça hazırlanmak kolay olmadı. İki gün önce geldik, bir şeyleri çabucak değiştirmek kolay değil. Belli başları istemek bizim oradaki bulunma amacımız. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Söylediğimiz her şeyi yapmaya çalıştılar. Beşiktaş maçı özelinde çalıştık. Bizim için stratejik bir maçtı. Beşiktaş, bireysel olarak kaliteli oyunculardan oluşan bir takım. Dolayısıyla ona göre bir strateji belirledik. Ertuğrul’u sağda oynattım, top bizdeyken üçlü oyun kurmaya çalıştık. Oyuncular bunu yapmaya çalıştı. Bugün kazanmak çok önemliydi. Çok mutluyum. Şehir için de bir şeyler söylemek istiyorum. Antep, bizim için en önemli futbol şehirlerinden biri oldu. Burada hocalık yapmak benim için gurur verici bir olay. Hak ettiği, hep bu ligde olmasını sağlamak bizim için bir görev. Taraftarlara teşekkür ediyorum. Bu şehir ligde kalmayı hak ediyor. O yüzden taraftarları da tebrik ediyorum” dedi.

‘Taraftardan özür diliyorum’

Fernando Santos maç sonu açıklamasında “Takımın hocası olarak taraftardan özür diliyorum. Kötü bir sonuç aldık. Tempomuz eksikti. Genel olarak kötüydük. Takımın hocası olarak ilk sorumluluk bende. Kötü bir maç oynadık. Galatasaray maçında ilk dakikalarda bir gol yedik ama sonrasında bir tepki verdik. Ama bugün bu yoktu. Öncelikle olan sorumlu her zaman hocadır dediğim gibi. Tekrar konuşacağız. Değişeceğiz, değişmemiz lazım. Maçlar oynadık. İyi olanları daha da geliştirmeye çalışacağız. Beşiktaş kimliğini gösteremedik bugün. Her zaman söylediğim bir şey var, rakipten daha fazla koşmak ve mücadele etmek zorundayız. Bugün bunu yapmadık. Yeterince agresif değildik. Ama bu durumu değiştirecek olanlar da bizleriz. Beşiktaş’ın oynadığı oyun bu şekilde olmamalı. O gerçek kimliği göstermeliyiz. Konuşacağız, durumu düzelteceğiz. Düzeltmemiz gerekenler de bizleriz” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.