Fenerbahçe, Trabzon’dan Batsman ile çıktı, ‘Yarışa devam’ dedi

Fenerbahçe, Trabzonspor deplasmanında ilk yarıyı Fred'in golleriyle 2-0 önde kapadı. Trabzonspor, 2-2'yi yakalamayı başardı. Dzeko'nun yerine oyuna giren Batshuayi, 87'de attığı golle Kanarya'ya 3-2'lik galibiyeti ve üç puanı getirdi.

Spor 17 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe ve Trabzonspor arasındaki maç büyük mücadeleye sahne oldu.

İki ezeli rakip, 50 yıllık lig rekabetinde 102. perde… Süper Lig’in 30. hafta kapanış maçında Trabzonspor, Fenerbahçe’yi konuk etti. Üçüncü sıradaki Trabzonspor Beşiktaş’ın kaybettiği haftada bu sıradaki yerini sağlama almak istiyordu. Fenerbahçe ise 20.30’daki maçtan yaklaşık iki buçuk saat önce biten karşılaşmada kazanan ve şampiyonluk yarışında farkı beş puana çıkaran Galatasaray’ı takibini sürdürmek istiyordu.

Zirve mücadelesini yakından ilgilendiren bu maç Fenerbahçe’nin baskın oyunuyla başladı. Rakibini kendi yarı alanında yaptığı baskıyla bunaltan Kanarya 12. dakikada Fred’in sağ ayağıyla enfes şutuyla öne geçti. Ceza alanı dışından gelen bu golün ardından Fenerbahçe kulübesi arkasından gelen yabancı maddeler İsmail Kartal’a isabet etti.

‘Utanç derbisi’ Fenerbahçe’nin‘Utanç derbisi’ Fenerbahçe’nin

Karşılaşmanın 20. dakikasında Sebastian Szymanski Trabzon ceza alanı önünde yerde kaldı. Duran topta gelen şutu Uğurcan Çakır kurtardı. Uğurcan dönen topta Tadic’in yaptığı kafa vuruşunda da başarılıydı. Maçın ilerleyen dakikalarında Trabzonspor oyunu dengeledi. Yer yer gerginlik arttı. 36. dakikada Nicolas Pepe ile atak gelişti. Ortaya çevrilen topta Enis’ten önce Ferdi hayati bir müdahaleyle topu çıkardı. İlk yarıya noktayı yine Fenerbahçe koydu. Dusan Tadic’in enfes pasında topla buluşan Fred, Uğurcan Çakır’la karşı karşıya kaldı. Brezilyalı topu ağlara yolladı ve devre biterken farkı ikiye çıkardı.

İkinci yarı başında Fenerbahçe’de Serdar Aziz çıktı, Jayden Oosterwolde girdi. Trabzonspor’da Enis Bardhi girerken stoper Joaquin Fernandez kenara geldi. 53. dakikada Trabzonspor köşe vuruşu kullanmadan önce taraftarın sahaya yabancı madde atmasından ötürü oyun bir dakikadan fazla durdu. 55. dakikada yabancı maddelerden biri Tadic’e geldi. Halil Umut Meler oyunu durdurarak yardımcılarını yanına çağırdı. Trabzonspor’da kaptan Uğurcan Çakır taraftarları sakinleştirmek için tribünlere yöneldi. Maç iki üç dakikalık aranın ardından başladı.

Verilen aranın ardından Visca’yla gole yaklaşan Trabzonspor farkı indiremedi. 62. dakikada Fenerbahçe ceza alanına yanan meşale geldi, İsmail Yüksek meşaleyi dışarı çıkardı. 63. dakikada Enis Bardhi serbest vuruştan topu direkt kaleye gönderdi ve enfes bir golle farkı bire indirdi. 74. dakikada Nicolas Pepe savunma arkasına sarkıp karşı karşıya kaldı. Şutu Livakovic’te kaldı. 76. dakikada serbest vuruş kullanan Trabzonspor’da top Denswil’e doğru gitti. Alexander Djiku topa vurmak isterken Denswill’e vurdu ve hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi. Trezeguet penaltıyı gole çevirdi, Trabzonspor 2-2’lik beraberliği yakaladı.

Trabzon'da bile bile lades... Maskeler inmeden bu suç çözülmezTrabzon’da bile bile lades… Maskeler inmeden bu suç çözülmez

Golün ardından İsmail Kartal oyuna müdahale etti. Hem Dzeko hem Szymanski kenara geldi. Batshuayi ve Serdar oyuna dahil oldu. Fenerbahçe toparlandı ve ataklara başladı. 87. dakikada Tadic ortaladı. Seken top arka direkte Batshuayi’nin önünde kaldı. Belçikalı topu ağlara gönderdi. Fenerbahçe bu golle yeniden öne geçti. Maçın sonuna 10 dakika ilave edildi. 90+7. dakikada Batshuayi rakip kaleyi yokladı Uğurcan başarılı oldu. Visca da 90+8’de Fenerbahçe kalesine tehlikeli bir top gönderdi bu kez de Livakovic topu kornere çeldi. Livakovic yere inerken rakibinin ayağına bastı bileği döndü. Hırvat kaleci yerdeyken çenesine tribünden yabancı madde geldi.

Tedavinin ardından oyun sürdü, kalan sürede başka gol olmayınca Fenerbahçe bu zorlu deplasmandan 3-2’lik galibiyetle ayrıldı. Kanarya puanını 79’a çıkardı ve Galatasaray’ı iki puan geriden takibini sürdürdü.

Karşılaşma bittikten sonra Fenerbahçeli futbolcular saha içinde galibiyeti kutlarken Trabzonsporlu taraftarlar sahaya indiler ve sarı-lacivertli futbolculara saldırdılar. Bununla ilgili detaylar aşağıdaki haberimizde.

Türk futbolunda yine skandal gece! Trabzon'da taraftar sahaya indiTürk futbolunda yine skandal gece! Trabzon’da taraftar sahaya indi

‘Oğlumun kafası şişik…’

İsmail Kartal “Son üç maçımızı 118 kilometre üzeri koşan bir takımım var. Çoğu da yüksek şiddetli koşular. Ülke puanına katkı vermişiz. Ülkemizi temsil eden tek takımız. Buraya da bu yorgunlukla geldik. İlk yarıda planladığım gibi, Trabzonspor’u santim santim iyi analiz ettik, 2-0 öne geçtik. İkinci yarı başında Serdar Aziz’in kasığında sorun vardı, Jayden’ı oyuna aldık. Daha sonra beklemediğimiz şekilde tribün saldırısına uğradık. Ancak biz kendimizi provoke etmedik, kendimizi yere atmadık hatta atılan su şişelerini toplayarak futbola hizmet ettik. 2-2 oldu. Daha sonra yaptığımız hamlelerle maçı kazandık. Maçta sonra ben Trabzonsporlu futbolcuları tebrik ettim. Daha sonra arkada futbolcularım sevinmeye başladı. Sonra sahaya inenler oldu, olay çıktı, koridorda olay çıktı. Trabzonspor da ligin ilk yarısında bizi yendikten sonra sahada seviniyorlardı, doğal hakları. Hiç sorun yaşamadılar. Neden biz burada bunları yaşadık anlamış değil. Kadıköy’de 21 maç üst üste kazanmışken ilk mağlubiyetimizi aldık, aynı şeyi onlar da yaptı orada. Bizim oyuncularımızın sevinme hakkı yok mu? Ha oyuncularım tribüne gider ters hareket yaparlar onun cezasını ben veririm. 60. dakikada oyuncumun kafasına madde geliyor, maçın iptal edilmesi gerekiyor. Ama bu şartlarda bitti. Keşke maçtan sonra böyle görüntüler olmasaydı. Bu maçlar devam edecek. Bunların olmaması gerekir. Spor dostluktur arkadaşlıktır. Hepimizin bu ülkenin insanıyız. Hepimiz Türk futboluna hizmet etmeye çalışıyoruz. Kazanmaya ihtiyacımız vardı, güzel bir galibiyet. İlk yarı iyiydik. İkinci yarıda dediğim olaylar yüzünden durduk. Geçtiğimiz haftalarda da burada maç oynandı, hiçbir şey olmadı. Neden Fenerbahçe’ye bunlar oluyor. İkinci yarıda tribün saldırısına uğradık. Hayatımda ilk defa böyle bir şey yaşadık. Oyuncularımı tebrik ediyorum böyle bir ortamdan aldığımı üç puan için. Trabzonspor camiasına başarılar diliyorum” dedi.

Trabzonsporlu taraftarlar maç sonunda sahaya girdiler.

Kartal yaralıların durumu hakkında “Benim kafamda hafif şiş var. Alışığım ben Karadenizliyim sokakta yetiştim, yere yatıp rol yapan bir adam değilim, hayatımda da yapmadım. Ben sahadan bugün şişe topladım. Bizim amacımız futbolu güzelleştirmek. İçeride birkaç antrenörün çenesi şişik, ağzı patlak. Oğlumun kafası şişmiş çocuğa vurmuşlar…” dedi.

Fenerbahçe, ligin ilk yarısında Trabzonspor’u konuk etmiş, maçın ardından Karadeniz takımının futbolcuları böyle sevinmişti.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı “Sahanın içinde kalalım yine. Onla ilgili kalalım. Daha sağlıklı olacak. Şampiyonluğa giderken gerginlikler fazladır, bireysel performanslar öne çıkar. Önde şiddetli baskı yapalım dedik. Rakibi baskı altına almak istedik. 15 dakika baskıyı doğru yapamadık, rakibe temas edemedik, geriye püskürtmek gerekiyordu. Yediğimiz ilk golde orta sahanın biri yayda, diğeri uzakta. Planladığımız, Mendy’nin orta sahada olmasıyla ilgili düşündüklerimiz ilk 15-20 dakika karşılığını vermedi. Sonra oyuna hakim olduk ama fazla bir şey üretemedik. Bardhi’yi alıp oyun dağılımını daha doğru yaptık. Sonuna kadar oyunda kalırsak oyun bize dönecekti. Oyundaki aksiyonlarımız doğru, topa sahip olma yüzdemiz fazla, duran top, arkasından penaltı. Penaltı bilmiyorum, kırmızı kart olabilir mi? Bilgilendirme olursa sevinirim. Penaltıda kırmızı kart var mı yok mu? İki tane net faul var üst üste Umut Bozok’a, devamında da gol var. VAR niye karışmadı, merak ediyorum. Bilgilendirme olabilir” dedi.

Avcı maç sonu olaylarla ilgili “2-0’dan 2-2 olacak durumu konuşacakken hem devre arası hem maç sonu durumu konuşacağız. Bunu konuşmak istemiyorum. Konuşarak düzelmeyecek. Sahanın içinde kalmaya devam edeceğiz. Devre arasında İsmail Kartal’a da dedim. Oyun içinde bir şey olmasın, daha önce benzer şeyler yaşandı. Maçın sonunda yaşadıklarımız üzüntü verici. Bu durumdan ne çıkacak merak ediyorum. MHK’si, PFDK’sinden toplam ne çıkacak bilmiyorum. Saha içinde kalacağım. Oyuna dönüş iyi. Lig üçüncüsüyüz, kupada yarı finaldeyiz. Oyuncularımız vazgeçmedi, geri döndü, kaybetmeyi hak etmedik” diye konuştu.

Maç sonu yaşananlar esnasında çıkan bir kare.

Trabzonspor Kaptanı Uğurcan Çakır maçın ardından “Maç sonunda istenmeyen görüntüler oldu. Tasvip etmiyoruz. Taraftarlarımıza teşekkür ediyor, onlardan özür diliyoruz. Halil Umut Meler, Türkiye’nin en iyi hakemlerinden biri. 2 pozisyon hariç iyi maç yönetti. Umut Bozok’a yapılan faul var, devamı gol oluyor. Hakemler hakkında konuşmayı sevmiyorum. Saha içinde kalmaya çalışıyorum. Net faul var. Dünyanın her yerinde faul o. Devamında gol oldu. 45’ten 100’e kadar çok iyi mücadele ettik. Hedeflerimiz 3’üncülük ve Türkiye Kupası. Emin adımlarla ilerliyoruz. Buradan mağlubiyetle ayrılmamak isterdik. 2-2’ye getirip mağlup olmak can acıtıyor” dedi.

Trabzonspor’da gol atan isimlerden Enis Bardhi “Bugün yaşanan manzara, hayatımda ilk defa gördüğüm bir manzara… Maçın sonunda o kutlamayı yaparsanız, bu sıkıntılar çıkıyor...” dedi.

Trabzonsporlu Umut Bozok, Abdullah Avcı ve takım arkadaşlarının bahsettiği pozisyonun paylaşımını yaptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.