Kapıdan döndü, son dakikaların golcüsü oldu: Michy Batshuayi

Fenerbahçe son dönemde özellikle iç sahada oynadığı maçlarda geriden gelerek kazanıyor. Kanarya'ya bu kritik maçlarda hayat veren isimse sonradan oyuna giren Michy Batshuayi oluyor.

Spor 12 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'de Michy Batshuayi kritik anların golcüsü olarak dikkat çekiyor.

Alfredo Morelos İstanbul’a indiğinde Fenerbahçe’nin 6 numara bölgesi için yapacağı transfere ayıracağı kaynağı hazırladığı düşünüldü. Öyle ya Rangers’la sözleşmesi biten futbolcu bedelsiz olarak kadroya katılacak, Edin Dzeko’nun yedeği olacaktı. Michy Batshuayi ise Notthingham Forest kulübüne 10 milyon euro üzerinde bir bedelle satılacaktı. Elde edilen bonservis geliri olduğu 6 numara bölgesine yatırılacaktı. Ancak evdeki hesap şaştı. Fenerbahçeliler şimdi o hesabın şaşmasına “İyi ki” diyerek bakıyorlar. Zira o hesap tutsa, bugün şampiyonluk hesapları yapan bir takımları olmayabilirdi.

Batshuayi’nin transferi konusunda Forest’la anlaşamayan Kanarya uzun süre beklenen 6 numara transferini de yapamadı. Alfredo Morelos da sağlık kontrolleri aşamasına kadar geldiği Fenerbahçe’ye imza atamadan İstanbul’dan ayrıldı. Yedek kalmayı sorun edip takım içindeki huzuru bozmasından korkulan Michy Batshuayi ise takımda kaldı ve Edin Dzeko’nun bir numaralı alternatifi oldu. Bats’ın ayrılığı mevzusu devre arası transfer döneminde yine gündem olacaktı. Ancak Belçikalı kariyerine Fenerbahçe’de devam edecekti.

Fenerbahçe gerilim hattından zaferle ayrıldıFenerbahçe gerilim hattından zaferle ayrıldı

Kayseri maçıyla Süper Lig hesabını açtı

Ligin ilk 15 haftasında toplam 115 dakika süre alabilen Bats gol bulamadı. Suskunluğunu çok da etkili olamadığı Kayserispor deplasmanında bozarken maçı hat-trick yaparak tamamladı. Ancak lig için yedek forvet rolünü sürdürdü. 7-1 kazanılan Konyaspor maçının ikinci yarısında oyuna dahil olarak bir gol kaydetti.

Bazen gamsız tavırları taraftar için çileden çıkartıcı olsa da onun gibi soğukkanlı karakterler de takım içinde gereklilikti. Bunun böyle olduğunu Başakşehir deplasmanında gösterdi. İlk yarı birçok pozisyondan yararlanamayan takım ikinci yarıya 10 kişi başlayan Başakşehir’e karşı pozisyon dahi üretmekte zorlanır hale geldi. Duraklama anlarında verilen penaltı kararı sonrası oyuna sonradan giren Batshuayi topun başına geçti. Belçikalı, Dusan Tadic’in kullandığı sekiz penaltıdan üçünü kaçırdığı sezonda takımın resmi olmayan penaltıcısına dönüşecekti. İyi bir vuruşla Volkan’ı mağlup etti ve takımına hayati üç puanı kazandırdı.

Fenerbahçe, Tahsin Kaya'yı uğurladıFenerbahçe, Tahsin Kaya’yı uğurladı

Bu andan sonra Batshuayi adeta Fenerbahçe’nin yeni Semih Şentürk’üne dönüşecekti. Evet yedek forvet olarak sonradan oyuna dahil olması beklenen bir şeydi ancak her kritik anda sahneye çıkmaya başlaması fazlasıyla değerli ve beklenmedik unsurdu. Antalyaspor deplasmanında takımını rahatlatan gole imza atan Bats Türkiye Kupası son 16 turunda takımının Gaziantep’ten çıkmasına da ön ayak olacaktı.

Bir sonraki kritik golü Kasımpaşa karşısında gelecekti. Fenerbahçe yine sahasında fazlasıyla zorlandığı ve geriden gelmek zorunda kaldığı bir maç oynadı. 58’de geri düşen Kanarya’nın beraberlik golü Mert Hakan’dan geldi. Duraklama anlarına kadar aradığı golü bulamayan ekip yine penaltı kazandı. Vuruşta topun başına geçen Bats’ın şutunu Ali Emre kurtardı, Belçikalı dönen topu boş ağlara yolladı takımına galibiyeti getirdi.

Hem Fenerbahçe hem Pendikspor hakeme isyan ettiHem Fenerbahçe hem Pendikspor hakeme isyan etti

Geri düşmeden dirilmiyorlar

Fenerbahçe yeni yılla beraber Kadıköy’de oynadığı maçlarda fazlasıyla zorlanmaya başladı. Konyaspor’u 7-1 yendikten sonra Samsunspor’la berabere kalan takım Ankaragücü’nü 1-0 geriden gelip mağlup etti. Daha sonra Alanyaspor’la 2-2 berabere kalıp liderliği rakibi Galatasaray’a kaptıran Fenerbahçe, Kasımpaşa’ya karşı da ecel terleri döküp zafere uzandı. Pendikspor maçında da bu senaryo değişmedi. İlk yarısı yaklaşık 14 dakika uzayan, 58 dakika 51 saniye oynanıp 23 dakika 15 saniyesinde topun oyunda kaldığı devre 1-0 konuk ekip üstünlüğüyle bitti. Kadıköy’ün baskısı sadece rakibi değil sarı-lacivertlileri de açıkça etkiliyordu. İkinci yarıda da oyunun akışındaki senaryo değişmedi. Ancak Mert Hakan 59. dakikada Fenerbahçe için maça eşitlik getirdi. 86. dakikada yapılan VAR incelemesi sonucu penaltı kararı çıktı. Oyuna sonradan dahil olan Batshuayi yine topu ağlara yollamayı başardı ve takımını öne geçirdi. Fenerbahçe maçı 2-1 kazanırken Bats yine galibiyeti getiren golü attı. Fenerbahçe duraklama anlarında Ferdi ve İrfan Can’ın golleriyle skoru 4-1’e taşıyıp üç puanı aldı.

Maç sonrası Opta verilerine göre şöyle bir istatistik ortaya çıktı; bu sezon ilk golü yediği Süper Lig maçlarından en fazla puan çıkaran takım olan Fenerbahçe (6G 1B 1M), son dört iç saha karşılaşmasında da 1-0 geri düşmesine rağmen 10 puan topladı. Bats söz konusu 10 puanın toplandığı süreçte Pendik maçında öne geçiren golü, Kasımpaşa maçında galibiyeti getiren golü buldu.

Fenerbahçe Pendik virajından son 10 dakikada döndü, yarışa 'Devam' dediFenerbahçe Pendik virajından son 10 dakikada döndü, yarışa ‘Devam’ dedi

Sezon başında takımdan gitmesine kesin gözüyle bakılan, yerine alınacak forvet belirlenen ve hatta İstanbul’a kadar getirilen, satışı sürecinde bonservis pazarlıklarında son aşamaya gelinen Batshuayi, bugün Fenerbahçe’nin sezonunun en kritik isimlerinden birine dönüştü. Onun gibi bir yedek forvete sahip olmanın ne kadar büyük bir lüks olduğu anlaşıldı. Sarı-lacivertliler şayet sezonu şampiyon olarak tamamlayabilirlerse bu süreçte Bats’ın yaptığı katkılar farklı anılacak ve hatırlanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.