Hem Fenerbahçe hem Pendikspor hakeme isyan etti

Fenerbahçe, Süper Lig'in 29. haftasında Pendikspor'u sahasında 4-1 mağlup etti. Maç sonu topun oyunda kalma süresi tartışma konusu olurken Kadir Sağlam'ın yönetimi konusunda Fenerbahçe cephesinden açıklama geldi.

Spor 11 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe cephesinden Pendikspor maçı sonrası hakem tepkisi geldi.

Fenerbahçe, ligde son viraja yaklaşılırken son derece kritik bir üç puan aldı. Kanarya, Pendikspor’u 4-1 mağlup ederken çok zorlandı. 30. dakikada öne geçen konuk ekip bu üstünlüğü uzun süre korudu. 59’da Mert Hakan beraberliği sağlarken 86’da Batshuayi penaltıdan takımını öne geçirdi. Duraklama anlarında Ferdi Kadıoğlu ve İrfan Can Kahveci’nin golleri Fenerbahçe’ye dört gollü galibiyeti getirdi.

Ancak maçtan sonra karşılaşmanın hakemi Kadir Sağlam tartışma konusu oldu. Pendikspor cephesinde Wellinton ve Sulamba kırmızı kart görürken teknik direktör İbrahim Üzülmez de maçın sonunda kırmızı kartla soyunma odasının yolunu tuttu. Hal böyle olunca hem oyunun fazla durmasından şikayet eden Fenerbahçe hem de Pendikspor hakem aleyhine açıklamalar yaptı.

Pendikspor’da İbrahim Üzülmez de kırmızı kart gördü.

Karşılaşmanın ilk yarısı 58 dakika 51 saniye oynanırken topun oyunda kalma süresi yalnızca 23 dakika 15 saniye olarak kayıtlara geçti. Maç bittiğindeyse 114 dakika oynanan oyunun yalnızca 47 dakikasında top oyunda kalmıştı. Yani iki devrede de yaklaşık 23.30 dakika oyunda kalan topla Fenerbahçe rakibini geriden gelerek mağlup etti.

‘Hakem iyi niyetli başlamadı’

Maç sonrası Fenerbahçe’de Selahattin Baki “Hiç lafı dolandırmadan hakeme girmek istiyorum. Genelde hocamızı ve takımımızı tebrik ederek başlarım ama onu sona bırakıyorum. Hakem hiç iyi niyetli başlamadı. Herkesin malumu. 70 dakika boyunca Pendikspor’un sahada futbol demeye bin şahidin gerekeceği, ne olduğu belli olmayan bir oyunla türlü türlü gerginliklerine ve provakasyonlarına izin verdi. Pendiksporlu futbolcuların daha önce kart görmeleri gerekirdi. Belki daha fazla oyunun atılması gerekirdi. Bugün VAR’dan gelen uyarı penaltımızı da vermemeye kalktı. Dolayısıyla bu tür futbol oynayan bir ekibin, bu tür performans gösteren bir hakemin Süper Lig’de olması Türk futboluna ihanettir!” dedi.

Baki sözlerine Union SG maçını hatırlatarak devam etti ve “58 dakika oynanmış ilk yarı, topun oyunda kalma süresi 23 dakika. İkinci yarı ekstra 10 dakika eklendi. Bu iki örnek, aslında nasıl bir hakem performansı olduğunu somut şekilde ortaya koyuyor. Hakem demişken, daha 3 gün evvel Avrupa’nın en flaş futbol oynayan, en dinamik oynayan, kendi liginde açık ara lider olan takımla korakor mücadele verdik. Müthiş bir futboldu. Herkes keyif aldı. Oradaki hakem performansını yaşayan futbol takımımız, bugün adeta bir kültür şoku yaşamıştır. Bugünü de atlattık. Yüksek karakter, tutku ve hırsla…” diye konuştu.

Fenerbahçe Pendik virajından son 10 dakikada döndü, yarışa 'Devam' dediFenerbahçe Pendik virajından son 10 dakikada döndü, yarışa ‘Devam’ dedi

Selahattin Baki gelecek hafta oynayacakları kritik Trabzonspor maçını hatırlatarak “Bakalım Trabzon deplasmanında şapkadan nasıl bir tavşan çıkarmayı planlıyor TFF. Hep beraber göreceğiz. Takımımızı tebrik ediyorum. Çünkü türlü türlü gerginliklere ve provokasyonlara ayak uydurmadılar. Deyim yerindeyse gaza gelmediler, takımı eksik bırakmadılar. Hocamıza, takımımıza, 1 saniye boyunca maçı bırakmayan taraftarımıza çok teşekkürler” dedi.

Ali Koç çarşamba günü basın toplantısında

Baki son olarak Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un çarşamba basın toplantısını düzenleyeceğini “Başkanımız Sayın Ali Koç, çarşamba günü bazı açıklamalar yapacak. Bu açıklamaları sadece Fenerbahçeliler değil, Türk futbolunu takip eden herkesin dikkatle takip etmesini öneriyorum. Çünkü, biliyorsunuz ‘Bize karşı koalisyon var, koalisyona karşı oynuyoruz’ diye iddia edenler, ortalığı yangına yerine çevirenler, kurulan koalisyonun bir parçası olduğunu bir kere daha net bir şekilde ortaya koymuştur. Bu yapılan algılarla, iftiralarla, şike iftiralarıyla, FETÖ ile alakalı açıklamalar olacak. Başkanımız konuşacağı için ben soru alıyorum, kısa kesiyorum” sözleriyle duyurdu.

Edin Dzeko: Utanç verici

Maç sonu konuşan isimlerden bir diğeri kaptan Edin Dzeko’ydu. Dzeko “Zor bir maçtı. Zor maçın üstesinden geldik. İlk yarı ne kadar oynandı bilmiyorum. Sizlerin bir fikri var mı topun ne kadar oyunda kaldığına dair! Gerçekten utanç verici. Yemin ediyorum. İlk defa da olmuyor bu. Bizleri geriyor bu. Hakemler buna müsaade ediyorlar. Maç 2 dakika oynanıyor, 5 dakika duruyor. 2 dakika daha oynanıyor, 1 dakika duruyor. Bu tarz durumlarda biz sarı kart görüyoruz. Her maçta ilk 15 dakikada 2-3 sarı kart görüyoruz. Gerçekten garip bir durum! Devre arasında ‘Bu tarz olaylara enerjimizi harcamayalım’ diye konuştuk. Bunları değiştiremiyoruz. Her maç bu tarz şeyler oluyor. Bu tarz şeylerin olmasına her maç daha fazla izin veriliyor. Buna düşmemeliyiz diye konuştuk aramızda. Futbol böyle değil, futbol böyle oynanmaz. Bu şekilde oyun durmaz” dedi.

Fenerbahçe’de Dzeko günün mücadeleci isimlerinden biriydi.

‘6-7 puan önde olmalıydık’

Boşnak golcü “Türk futbolu açısından, dışarıdan bakan insanlara güzel bir imaj çizmiyor bu durum. İlk yarının 23 dakika oynanması utanç verici! Biz en az 6-7 puan farkla önde olmalıydık normal şartlarda ama değiliz. Biz her maçımız çok zor geçiyor. Bizim 10 oyuncumuz ceza sınırında. Bu da garip bir durum. Hakemler, diğer maçlarda sarı kartlarını unutuyorlar. Şampiyonluk şansı yüzde 50 yüzde 50 diyeceksek hakemlerin de adil davranması gerekiyor. Maçlar saha içinde kazanılacaksa hakemlerin de eşit davranması gerekiyor, farklı değil!” dedi.

Dzeko Avrupa’daki hakem yönetimine örnek vererek “Şunu düşünüyorum, birazcık daha fazla Avrupa maçları izlesin hakemler. Avrupa’da maçlar nasıl yönetiliyor, izlesinler. Avrupa’da aldığımız 3-0’lık galibiyet, hakemin performansına bakarsak bu durum çok garip değil. Avrupa’daki hakemler takıma göre karar vermiyorlar. Ne görüyorlarsa onu çalıyorlar” dedi. Kaptan son olarak Trabzonspor maçı hakkında “Trabzonspor maçında verilecek hakem kararlarını merak ediyorum. Bizim yardıma ihtiyacımız yok. Bizim tek istediğimiz adalet. Ondan sonra maçı kazanır kaybederiz, oluruz. Önemli olan her takıma aynı şekilde davranmaları” diye konuştu.

Fenerbahçe gerilim hattından zaferle ayrıldıFenerbahçe gerilim hattından zaferle ayrıldı

Şafak: Hakemle ilgili çok sıkıntı var

İbrahim Üzülmez’in gördüğü kırmızı kart sonrası Pendikspor Yardımcı Antrenörü Eren Şafak “Oynadığımız oyundan son derece memnunuz. İlk yarıda hafta için yaptığımız çalışmaları sahada gördük. İkinci yarıda hakem kararları ile takım yavaş yavaş geri çekilmeye başladı. Topu tutamamaya başladık ve çekilmeye başladık. Hakemle ilgili çok sıkıntı var bugün. Bütün takdir haklarını Fenerbahçe’den yana kullandı. Welinton’un kırmızı kartı olacak iş değil! Herkesin burada emeği var. Fenerbahçeli oyuncular hakemi baskı altına alıyor, Mert Hakan’ın 3 tane sarı kart görmesi lazımdı bugün. Bizim emeğimiz çalınıyor burada. 4. hakeme söylüyoruz, ‘Ben ne yapabilirim?’ diyor. Emeğimiz çalınıyor gerçekten. Çok üzgünüz. İki tane kırmızı kart gördük, çok dar bir kadromuz var ama hakem arkadaşımız bunu düşünmüyor. İnanıyorum ki ligde kalacağız” dedi.

Şafak daha sonra basın toplantısında, devre arası soyunma odası koridorlarında yaşananlarla alakalı “Devre arasına girerken maalesef tünelde Fenerbahçeli futbolcular hakeme yüklendi. İkinci yarı bu şekilde etkilendi diye düşünüyorum” açıklamasını yaptı. 

Pendik cephesinden bir de maç sonu paylaşımı geldi ve paylaşımda “‘Tarafsız olma durumu; yansızlık, bitaraflık” SENARYONUZ İŞLEMEYE DEVAM EDİYOR, LİG SONUNDA AMAÇLADIĞINIZ FİNALİ OYNATMAK İÇİN ELİNİZDEN GELENİ YAPMAYA DEVAM EDİYORSUNUZ!” dendi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.