Galatasaray’ın Ziyech’i açıklama şekli dünya basınında gündem oldu

Galatasaray, yeni transferi Hakim Ziyech'i Trabzonspor maçının ardından açıkladı. Maç sonu bir anda kale arkasındaki tribünde beliren oyuncu taraftara üçlü çektirdi. Bu duyuru dünya basınında büyük yankı uyandırdı.

Spor 21 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Galatasaray'ın Ziyech transfer duyurusu dünya futbolunun gündeminde.

Galatasaray, Trabzonspor’u Mauro Icardi’nin golleriyle 2-0 mağlup etti ve Süper Lig’deki ilk galibiyetine uzandı. Bu büyük maç galibiyeti ve Icardi’nin yıldızının parladığı günün sonu adeta şovla geldi. Maç sonrası yeni transfer Hakim Ziyech, Rams Park’taki kale arkası tribününde belirdi. Burada taraftara üçlü çektiren yıldız isim daha sonra sahaya indi ve burada da taraftarla bütünleşti. Bu transfer duyurusu şekli gece boyunca yerli ve yabancı sosyal medya hesaplarında büyük ilgiyle karşılandı. Söz konusu ilgiye mazhar olan transfer duyurusunu dış basın da haberleştirdi.

İngiltere’nin önde gelen basın yayın kuruluşlarından BBC, Hakim Ziyech’in Trabzonspor maçında taraftara orkestra şefliğini yaptığını yazdı. Bir diğer İngiliz medya devi Daily Mail, internet sitesinde benzer bir habere yer vererek Faslı futbolcunun tüm stada “üçlü” çektirdiğini yazdı. İki internet sitesi de oyuncunun ocak ayında PSG’ye transferinin evrakların gecikmesi nedeniyle gerçekleşmediğini hatırlattı.

Söz konnusu transfer duyurusu Fransız basınında da yer buldu. L’Equipe “Transfer tribünde resmiyet kazandı” başlığıyla haberi okuyucularına duyurdu.

İspanyol gazete AS’ın başlığında “Taraftara büyük sürpriz” sözleri yer aldı. 2-0’lık galibiyetin artından “UltrAslan” isimli taraftar grubunun bulunduğu tribünde Hakim Ziyech’in kulüple bütünleştiği haberleştirildi.

Arjantin merkezli kaynak Ole ise Lucas Torreira’nın tribündeki Ziyech’i işaret ederek fitili ateşlediğini ve ardından Hakim Ziyech’in transferinin duyurulduğunu haber yaptı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek 'hakem' sezonunu açtıGalatasaray Başkanı Dursun Özbek ‘hakem’ sezonunu açtı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.