Fenerbahçe, Tahsin Kaya’yı uğurladı

1988-89 sezonunda 103 gol atıp şampiyon olan Fenerbahçe'nin başkanı olan Tahsin Kaya toprağa verildi. Kaya için Dereağzı'nda düzenlenen törende Ali Koç övgü dolu sözler kullandı.

Spor 11 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Dereağzı'nda Tahsin Kaya için düzenenlenen törene Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da katıldı.

1986-1989 yılları arasında Fenerbahçe Kulübünün başkanlığını yapan Tahsin Kaya sarı-lacivertli takımın 103 gol atarak şampiyon olduğu 1988-1989 sezonunda kulübün başındaydı. Fenerbahçe 9 Mart’ta vefat eden eski başkanı Tahsin Kaya için Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde tören düzenledi. Törene Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulüp yöneticileri, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı Şenes Erzik, UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, eski sporcular, merhum Tahsin Kaya’nın ailesi ve sevenleri katıldı.

Törende konuşan Ali Koç.sarı-lacivertli camianın Tahsin Kaya’nın hizmetlerine minnettar olduğunu söyledi. Tahsin Kaya’nın kulübün başında olduğu 1988-1989 sezonunda 103 gol atılarak yaşanan şampiyonluğu hatırlatan Ali Koç şöyle konuştu: “1989’un efsane şampiyonluğunun başkanı, şampiyonluğun mimarı. Benim, bizim üstümüzde altı sene boyunca büyük emekleri vardı. Benim için çok özel bir insandı. Kayıtsız şartsız onun için her şeyden önce Fenerbahçe gelirdi. Fenerbahçe ile var olanlardan değil Fenerbahçe için var olanlardandı. Kendini hiçbir zaman öne çıkarmaya çalışmadı, her ihtiyaç duyduğumuzda, en kötü günlerimizde yanımızda oldu. Akil insan olarak davrandı, yeri geldi yol gösterdi, yeri geldi abilik yaptı, hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadı. İşler çok çok kötü giderken, camia baskısı fırtınaya dönüşmüşken, dayanma gücümüz yerle bir olmuşken bizden hiçbir zaman vazgeçmedi. Bu sene sağlık sorunları nedeniyle maçlarımıza gelemedi. Altı sene boyunca bana, bize, Fenerbahçe’ye verdiği destekler için Allah razı olsun. Ailesinin, Fenerbahçe camiasının ve Türk sporunun başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin, başkanımız nurlar içinde yatsın.”

Tahsin Kaya’nın cenazesine katılan Ali Koç, Şenez Erzik ve Servet Yardımcı bir süre sohbet etti.

TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik çok sevdiği ve saydığı bir ismi kaybettiklerini belirtirken Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan da Tahsin Kaya’nın kulübe büyük emekler verdiğini söyledi. Tahsin Kaya’nın oğlu Ali İhsan Kaya ise tören sebebiyle çok duygulandığını belirterek “Kendisi hakkında anlatılacakları herkes söyledi. Bu kulübe başkan olmasına vesile olanlardan, o dönemde yaşadığı şampiyonlukta katkısı olan sporculardan, teknik ekipten, bu kulüpteki herkesten Allah razı olsun” dedi. Tahsin Kaya’nın naaşı törenin ardından cenaze namazının kılınması için Sakarya’nın Geyve ilçesinde bulunan Merkez Camisi’ne götürüldü.

Fenerbahçe'nin 103 gollü takımı yetim kaldıFenerbahçe’nin 103 gollü takımı yetim kaldı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.