Fenerbahçe, Galatasaray’e karşı bir adım önde

Kadınlar Basketbol Süper Ligi yarı finalinde Fenerbahçe, Galatasaray'ı yenerek seride 1-0 öne geçti. Beşiktaş'ı 91-64 mağlup eden Çukurova Basket ise finale yükseldi.

Spor 29 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe özellikle ikinci yarıdaki oyunuyla Galatasaray'ı farklı geçti.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonu bileği bükülmeden tamamlayan Fenerbahçe, zeyrek finalde de Botaş’a maç kaybetmeden yarı finale geldi. Sarı lacivertlilerin rakibi normal sezonu beşinci sırada bitirdikten sonra İzmet Belediyespor’u 2-1 ile geçen Galatasaray’dı.

Metro Enerji Salonu’ndaki kaçın ilk yarısı büyük bir çekişme içinde geçti. Özellikle üç sayılık atışlarda başarılı olan Galatasaray maçtan kopmadı. İlk yarıyı Fenerbahçe 41-38 önde kapadı. İkinci yarıyla birlikte ev sahibi sarı lacivertliler savunmanın dozajını arttırdı. Kapılan toplarla çabuk hücuma çıkan Fenerbahçe giderek farkı çoğaltmayı başardı. Galatasaray’ı 17 sayı farkla mağlup eden Kanarla seride 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın en skorer ismi Fenerbahçe’de 20 sayıyla Napheesa Collier oldu. Onu yine Fenerbahçe’den Howard 19 sayıyla izledi. Galatasaray’ın skorerleri ise 14 sayı atan Vanloo ve Hartley oldu.

Nigel Hayes-Davis'in tarihi gecesi... Fenerbahçe ışıl ışılNigel Hayes-Davis’in tarihi gecesi… Fenerbahçe ışıl ışıl

İki galibiyete ulaşan takımın finale çıkacağı eşleşmenin rövanş karşılaşması ise 2 Nisan’da Galatasaray’ın ev sahipliğinde Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynanacak. Seride 1-0 öne geçen Fenerbahçe, ikinci maçı da kazanması durumunda finalde Çukurova Basketbol’un rakibi olacak.

Beşiktaş güçlü rakibi önünde varlık gösteremedi.

Beşiktaş’ı yenen Çukurova Basket finalde

Play-off yarı final serisi ikinci maçında Çukurova Basket, sahasında Beşiktaş’ıı 91-64 yendi. Mersin temsilcisi, bu sonuçla seride 2-0 öne geçerek finale yükseldi.

Beşiktaş pes etmedi! Finalin düğümü Fransa'da çözülecekBeşiktaş pes etmedi! Finalin düğümü Fransa’da çözülecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.