Beşiktaş pes etmedi! Finalin düğümü Fransa’da çözülecek

EuroCup yarı finalinde Beşiktaş, ilk maçta boyun eğdiği Fransa'nın Bourg takımını 15 bin seyircisi önünde 81-72 yendi ve seriyi 1-1'e getirdi.Fransa'daki maçı kazanan takım finale çıkacak.

Spor 30 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Beşiktaş, coşkulu taraftarıyla Fransız takımına şans vermedi.

Beşiktaş, EuroCup yarı final serisi ikinci maçında Fransa’nın Bourg takımını Sinan Erdem Spor Salonu’nda konuk etti. Maça siyah-beyazlı taraftarlar 15 bin kapasiteli salonu tamamen doldurdu.
Deplasmandaki ilk maçı 86-74 kaybeden siyah-beyazlıların final umudunu sürdürmek için mutlaka kazanması gerekiyordu. Ancak bu durum ilk dakikalarda Beşiktaş oyuncularına baskı oluşturdu. İki takım da dış atışlarda başarı sağlayamadı. Beşiktaş, ilk çeyreği 19-18 üstün tamamladı.

İkinci periyot aynı şekilde çekişmeye sahne oldu. Fransız takımı, bu periyodun sonunu daha iyi oynadı ve devreye 36-32 önde girdi. İkinci yarının başında fark 7 sayıya çıksa da Beşiktaş’tan muhteşem bir dönüş geldi. Üüçüncü çeyrek 59-53 Kartal’ın üstünlüğüyle bitti. Taraftarın verdiği destekle coşan siyah beyazlılar 35. dakikada 73-58’lık skorla farkı 15 sayıya çıkardı.

Nigel Hayes-Davis'in tarihi gecesi... Fenerbahçe ışıl ışılNigel Hayes-Davis’in tarihi gecesi… Fenerbahçe ışıl ışıl

Matthew Mitchell korkuttu

Maçın bitimine yaklaşık dört dakika kala pota altında rakibi Jequan Lewis ile çarpışan Beşiktaşlı Matthew Mitchell, yere boynunun üzerine düştü ve başını sert bir şekilde yere çarptı. Baygınlık geçiren tecrübeli basketbolcuya hemen saha içinde müdahale edildi. Yan çevrilen ve dilinin boğazına kaçması engellenen Mitchell, yapılan müdahalenin ardından kendine geldi. Bu sürede teknik ekipler, basketbolcular ve tribünlerdeki taraftarlar endişeyle bekledi. Kalan dakikalarda üstünlüğünü korumayı başaran Beşiktaş, sahadan 81-72 galip ayrıldı. Serinin üçüncü ve son maçı, 3 Nisan’da Fransa’da oynanacak. Söz konusu müsabakayı kazanan takım adını finale yazdıracak ve London Towers’ı seride 2-0 yenerek geçen Paris Basketbol’un rakibi olacak.

Hasan Arat: Bu takım finali hak ediyor

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, “Arkadaşlarımız çok güzel bir maç yaptı. Seyirci muazzamdı. Beşiktaş seyircisi, basketbolu çok iyi bilir. Bugün ne kadar iyi bildiğini tüm Avrupa’ya gösterdi. Takımızla gurur duyduk. İnşallah son maçı da alıp, final bu takımın hakkıdır. Basketbolda her saniye önemlidir. Dolayısıyla ben seçimlerde de söylemiştim. Son üç saniye oynamadan basketbol belli olmaz. O yüzden Fransa’daki maça bakacağız” dedi.  Arat, basketbol branşına yeni salon yapma düşüncesiyle ilgili ise “Size her şeyi zamanla anlatacağım” diyerek sözlerini noktaladı.

Beşiktaş’ın Fenerbahçe maçı ertelendi

 Basketbol Süper Ligi’nin 25. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 2 Nisan’da oynanması gereken karşılaşma ertelendi. Basketbol Süper Ligi’nin X hesabından paylaşılan mesajda, derbinin, Beşiktaş’ın EuroCup’ta 3 Nisan’da yapacağı yarı final serisi üçüncü ve son maçı nedeniyle tehir edildiği belirtildi.

Fenerbahçe, Galatasaray'e karşı bir adım öndeFenerbahçe, Galatasaray’e karşı bir adım önde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.