Beşiktaş: Semih Kılıçsoy’a milli takımda mobbing yapıldı

A Milli Takım kadrosuna çağırılan Semih Kılıçsoy, son anda alınan kararla Ümit Milli Takım'a gönderildi. Ardından Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Feyyaz Uçar, TFF'yi eleştirip oyuncusuna mobbing yapıldığını söyledi. Montella ise suçlamaları reddetti.

Spor 22 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Semih Kılıçsoy Ümit Milli Takım'a gönderildi, Beşiktaş'ta ortam gerildi.

Beşiktaş’ın genç golcüsü Semih Kılıçsoy, Türkiye’nin Macaristan ve Avusturya ile oynayacağı maçlar için ilk kez A Milli Takım daveti almıştı. TFF’nin Macaristan maçından bir gün önce yaptığı bildiride Semih’in A Milli Takım kadrosundan çıkarılıp Ümit Milli Takım’a gönderildiği söylendi. Bu açıklamanın ardından Beşiktaş cephesinden sert bir yanıt geldi. Siyah-beyazlıların yönetim kurulu üyesi Feyyaz Uçar, Semih’e uygulanan muameleyi eleştirirken oyuncunun hiçbir zaman A takımla antrenmanlara alınmadığını ve futbolcuya mobbing uygulandığını iddia etti. Ardından basın toplantısında söz alan A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella ise Semih’in kadrodan çıkarılma nedenini açıkladı.

Beşiktaş’ın açıklaması:

Beşiktaş’ta Futboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Feyyaz Uçar, kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, “Aldığım habere önce inanmak istemedim. Sonra şaşkınlığımı ifade edecek söz bulamadım. Ülke futbolunda hiç mi bir şey değişmez? Milli takımlarda üzülerek söylüyorum ki hocalar değişiyor, yönetimler değişiyor ama mantalite değişmiyor. Biz zamanında bunları yaşadık, biliyoruz. Değişen hiçbir şey yok. Tek kelime ile skandal. Yine diğer takım oyuncuları tercihen, Beşiktaşlı oyuncular mecburen oynatılmaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Semih’in form durumunun A Milli Takım kadrosunda bulunmak için yeterli olduğunu savunan Uçar, yapılanın bir tür mobbing olduğunu söyleyerek,

“Formunun zirvesinde Semih Kılıçsoy, A Milli Takım davetiyle büyük moralle katıldığı kampta ne teknik ne taktik idmanlara alınmış, takımdan ayrı tutulmuştur. Kendini geliştirebileceği, görgü ve tecrübesini artıracağı antrenmanlara almayacaksanız neden milli takıma çağırdınız? Ligin parlayan yıldızı, gençlerin ilham kaynağı olmuş bir oyuncuyu 5 dakika bile oynatabilmek sadece ona değil Türk futboluna verilecek en büyük ödül olurdu. Ümit Milli Takım planlamasına dahil edildiği açıklamasının sıradan bir bahane olduğu aşikardır. Bu kararın son dakikada alınmış, içinde anlamı olan bir karar olduğuna inanmak istemiyoruz. Ama şüphelerimizi giderecek tek bir ipucu bulamıyoruz.
Genç bir oyuncunun duygularıyla oynama hakkını nereden buldunuz? Milli Takım ülkenin takımıysa adil ve hakkaniyetli olun. Olamıyorsanız, vicdanlı davranın. Ümit Milli Takım’da Semih’e ihtiyaç vardı cümlesiyle yapılacak açıklamayı kabul etmemiz mümkün değildir. Morali bozulmuş, motivasyonunu kaybetmiş bir oyuncunun Ümit Milli Takım’a ne kadar katkı sağlayabileceğini düşünüyorsunuz? Morali bozuk bir şekilde kafileden ayrılarak Ümit Milli Takım’a geçen oyuncumuza yapılanın mobbing olduğu bir gerçektir. Bu kararı aldıranları kınıyoruz. Türk futboluna genç oyuncu yetiştirmeye ve onlara forma vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Montella’nın yanıtı Uçar’ı tatmin etmeyecek

Macaristan maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Feyyaz Uçar’ın “Ümit Milli Takım’da Semih’e ihtiyaç vardı cümlesiyle yapılacak açıklamayı kabul etmemiz mümkün değildir.” söylemine karşın,

“Değişiklikler fazladan yapılmadı. Fazladan futbolcu çağırdım çünkü onların durumunu görmek istedim. Onları Ümit Milli Takım’a gönderme kararımızın iyi karşılanması gerekiyor. Burada daha az fırsat bulacaklarına orada daha fazla fırsat bulacaklardır” dedi.

Mete Vardar: Yapılan şey sıkıntılı, bir kere ahlaki değil!

Beşiktaş Asbaşkanı Mete Vardar da konu hakkında söz aldı. Semih’in A Milli Takım kadrosundan çıkarılması sonrası çok üzgün olduğunu belirten Vardar, Semih’in duygularıyla oynandığını vurgulayarak,

Biraz evvel Montella çıkıyor ‘Dakika alması için, oynaması için Ümit Milli Takım’a aldık’ dedi. Kendi kulüplerinde hiç oynamayan adamlar devam ediyor. Semih’in 10’da 1’i kadar görev alan adamlar devam ediyor. Semih’ten çok daha fazla dakika alıp Semih’in oyuna katkısının 10’da 1’ini sağlamayan oyuncular devam ediyor ama Semih etmiyor. 19 yaşında bu çocuk. 35 yaşında bir oyuncuyu alıp, kadroyu daraltırken onu geri göndermek başka bir şey, 19 yaşında bizim milli takımda direkt oynamasını beklediğimiz bir oyuncuyu öğlen kadroya alıp ertesi gün yollamak başka bir şey. Bir kere ahlaki değil. İşin ne tarafından baksak iş sıkıntılı.” diye konuştu.

EURO 2024 hazırlıkları yolunda ilk rakip MacaristanEURO 2024 hazırlıkları yolunda ilk rakip Macaristan

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.