Beşiktaş Norveç’te moral peşinde

Derbi yenilgisinden sonra Beşiktaş, Konferans Ligi'nde Bodo/Glimt'e konuk oluyor. Burak Yılmaz yönetimindeki Kartal, kötü gidişi bitirmek istiyor.

Spor 26 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Hari Vukas ve Rachid Ghezzal, Bodo/Glimt maçı için iddialı konuştu.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu üçüncü haftasında yarın Norveç temsilcisi Bodo/Glimt’in konuğu olacak. Aspmyra Stadı’nda TSİ 22.00’de başlayacak karşılaşmayı Sırbistan Futbol Federasyonu’ndan Nenad Minakovic yönetecek. Minakovic’in yardımcılıklarını ise aynı ülkeden Svetozar Zivin ile Nikola Borovic yapacak. Karşılaşma Exxen kanalından naklen yayınlanacak.

İki takımın da galibiyeti yok

Grupta henüz galibiyeti bulunmayan iki ekibin karşılaşmasında kazanan taraf ilk 3 puanı hanesine yazdıracak. Club Brugge ile deplasmanda oynadığı ilk maçını 1-1 beraberlikle tamamlayan Beşiktaş, evinde Lugano karşısında ilk yenilgisini yaşadı. Teknik direktör Şenol Güneş’i istifaya götüren ve yönetim kurulunun olağanüstü kongre kararı alma sürecini başlatan maçta Beşiktaş 2-0 öne geçse de rakibine 3-2 yenildi. Lugano ile oynadığı ilk maçı golsüz sona eren Bodo/Glimt ise sahasında Club Brugge’e 1-0 mağlup olmuştu.

Fenerbahçe'ye İspanyol, Beşiktaş'a Sırp hakemFenerbahçe’ye İspanyol, Beşiktaş’a Sırp hakem

Gözler Aboubakar’da

Beşiktaş’ın golcü futbolcusu Vincent Aboubakar, gözünü siyah-beyazlıların eski yıldızı Oktay Derelioğlu’nun 25 yıldır kırılamayan rekoruna dikti. Beşiktaş formasıyla Avrupa kupalarında 13 golü bulunan Aboubakar, Bodo/Glimt ile yapılacak maçta atacağı gol ye da gollerle 14 gollü Oktay Derelioğlu’nu yakalamaya veya geçmeye çalışacak.

Beşiktaş’ta 5 eksik

Beşiktaş’ta Valentin Rosier, kırmızı kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Rosier’in yanı sıra sakatlıkları bulunan Salih Uçan, Eric Bailly, Daniel Amartey ve Tayfur Bingöl Norveç’e götürülmedi. 18 yaşındaki Yakup Arda Kılıç da kadroda yer aldı.

Beşiktaş’ın Bodo/Glimt maçı kamp kadrosunda yer alan oyuncular şunlar:  Mert Günok, Ersin Destanoğlu, Utku Yuvakuran, Onur Bulut, Omar Colley, Ante Rebic, Cenk Tosun, Vincent Aboubakar, Milot Rashica, Alex-Oxlade Chamberlain, Rachid Ghezzal, Amir Hadziahmetovic, Necip Uysal, Demir Ege Tıknaz, Bakhtiyor Zaynutdinov, Arthur Masuaku, Emirhan Delibaş, Jackson Muleka, Yakup Arda Kılıç, Jean Onana, Gedson Fernandes, Semih Kılıçsoy.

'132 desibellik mega ıslık konserini Kane bitirdi'‘132 desibellik mega ıslık konserini Kane bitirdi’

Burak Yılmaz yerine Hari Vukas konuştu

Beşiktaş’ta teknik sorumlu Burak Yılmaz yerine yardımcı antrenör Hari Vukas açıklama yaptı. Hırvat çalıştırıcı, “Grupta maalesef 1 puanımız var. Biz bu 1 puanı yükseltmek istiyoruz. Grupları geçmek zorundayız. Bunun için kazanmaktan başka çaremiz yok” dedi. Konferans Ligi’ndeki durumu düzelteceklerini vurgulayan Vukas şunları söyledi: “Burak hoca yeni bir hoca. Yeni bir ekip kurmak istiyordu, bizi aradı ve biz de seve seve onun teklifini kabul ettik. Şu anda beraberiz.”

Ghezzal: Kötü zemin yerine suni çimi tercih ederim

Son 2 maçta 90 dakika forma giydiği için mutlu olduğunu söyleyen Rachid Ghezzal, “İyi durumda değiliz çünkü Konferans Ligi’ndeki son maçımıza Lugano’ya kaybettik. Bu mağlubiyeti bir şekilde telafi etmemiz gerekiyor. Bunun için yarın tek düşüncemiz 3 puan almak” dedi. Soğuk havanın kendilerini daha fazla motive edebileceğini belirten Ghezzal, konuşmasına şöyle devam etti: “Aslında şanslıyız. Daha soğuk olabilirdi. Kura çekildiğinde biliyorduk buraya bu mevsimde geleceğimizi. Suni çim çok olağan bir durum değil. Ama ben oyuncu olarak bazen denk geldiğim çok kötü zeminler yerine suni zeminde oynamayı tercih ederim. Bizim uzun bir uçuşumuz oldu. Bu yüzden burada idman yapamadık. Bunlar futbolun içindeki küçük detaylar.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.