Adana Demirspor bir ilk için Cluj karşısında

Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor, bugün saat 21.00'de başlayacak mücadelede Cluj'u konuk edecek. Adana ekibi Konferans Ligi 2. ön eleme turu 2. maçında 1-1'in rövanşında tur arayacak.

Spor 3 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Adana tarih yazmak için sahaya çıkacak.

Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarının kıyısında olan Adana Demirspor, bugün saat 21.00’de Adana 5 Ocak Stadyumu’nda Romanya ekibi Cluj’u ağırlayacak. Karşılaşmayı Azerbaycanlı hakem Elchin Masiyev yönetecek. Masiyev’in yardımcılıklarını Elshad Abdullayev ve Parvin Talibov yapacak.

Adana ekibi, Süper Lig’de geçen sezonu 4. sırada tamamladıktan sonra Fenerbahçe’nin Türkiye Kupası’nı kazanmasıyla beraber Konferans Ligi elemeleri oynamaya hak kazanmıştı. Bu anlamda tarihinde bir ilk imza atan Adana, ilk maçta deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Stanbouli’nin enfes golü Adana’ya avantajlı skoru getirdi.

İkinci maç öncesi konuşan Hollandalı deneyimli futbol insanı Patrick Kluivert “Maça çok iyi bir şekilde hazırlandık. Futbolcularımızın da bu maçla alakalı farkındalığı var. O yüzden bütün çalışmalarımız o yönde oldu. Çok iyi hazırlandık. Yarın ilk maça göre iyi bir sonuç almamız lazım. Kazanmamız gereken bir sonuç almalıyız.” şeklinde konuştu. Teknik direktör Kluivert sıcak havayla alakalı olarak “Mesela maç 14.30’da olsaydı çok fazla bir şekilde etkileyeceği söyleyebilirdim ama bizleri hiçbir şekilde etkileyeceğini düşünmüyorum” dedi. Adanalı savunma oyuncusu Semih Güler de Adana şehri adına tarihi bir maça çıkacaklarını ifade etti.

Süper Lig’de ilk iki haftanın programı açıklandı: Açılış Trabzon’daSüper Lig’de ilk iki haftanın programı açıklandı: Açılış Trabzon’da

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.