Düşme hattındaki Pendik’e Halil hayat verdi

Düşme hattında bulunan ekiplerden Pendikspor, İstanbulspor'u Halil Akbunar'ın 90+7. dakikadaki golüyle 1-0 yendi. Karagümrük ise Konyaspor'la 1-1 berabere kaldı.

Spor 16 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Pendikspor'dan İstanbulspor'a karşı kritik galibiyet.

Süper Lig’de 30. hafta açıldı. Cuma mesaisinde küme düşme hattını yakından ilgilendiren maçlar oynandı. Pendikspor, İstanbulspor’u konuk etti. Son olarak Fenerbahçe’ye deplasmanda 4-1 kaybeden Pendik, İstanbul’a karşı da fazlasıyla zorlandı. İbrahim Üzülmez yönetiminde ilk galibiyetini arayan ekip galibiyet golünü 90+7. dakikada Halil Akbunar’ın ayağından buldu.

Maç boyu baskılı olan taraf Pendik’ti. İstanbulspor 75. dakikada 10 kişi kaldı. Orta sahada Vorobjovas ile girdiği ikili mücadelede Endri Çekiçi yerde kaldı. Maçın hakemi Oğuzhan Çakır, 58. dakikadan sarı kartı bulunan Vorobjovas’a ikinci sarı karttan kırmızı kartını gösterdi. Beş maçlık galibiyet hasretine son veren İstanbul takımı puanını 29’a yükseltti. Pendik bu galibiyete rağmen haftayı 19. sırada kapatacak ancak en azından 16. sıradaki Ankaragücü’yle puan farkını maç fazlası olsa da bire düşürdü. İstanbulspor ise 13 puanda kalarak düşmeye bir adım daha yaklaştı.

Atina yolu Atina'dan geçiyor... Rakip OlympiakosAtina yolu Atina’dan geçiyor… Rakip Olympiakos

Günün küme düşme hattını ilgilendiren bir diğer maçında Tolunay Kafkas yöneti minde ilk maçına çıkan Karagümrük, Konyaspor’u ağırladı.43. dakikada Konyaspor öne geçti. Moreno’nun pasında savunma arkasına sarkan Ndao, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ceza sahası içi sol çaprazından şut çeken Ndao, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. Konya ikinci yarıda özellikle üstünlüğünü uzun süre korurken Karagümrük aradığı 85. dakikada buldu.

Bertolacci’nin ceza sahasına attığı uzun pasta Ahmet Oğuz, meşin yuvarlağa müdahale etti. Dönen topu önünde bulan Mendes, altıpas çizgisine doğru hareketlenen Güven Yalçın’a pasını aktardı. Güven Yalçın’ın vuruşunda meşin yuvarlak, filelerle buluştu. Maç 1-1 biterken Karagümrük 30 puanla 17. sıraya geldi. Konyaspor yenilmezlik serisini dört maça çıkarırken 33 puanla 14. sıraya yerleşti.

Süper Kupa'ya bir erteleme daha mı? Büyükekşi, Uğur Dündar'ı hedef göstermişSüper Kupa’ya bir erteleme daha mı? Büyükekşi, Uğur Dündar’ı hedef göstermiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.