Süper Kupa’ya bir erteleme daha mı? Büyükekşi, Uğur Dündar’ı hedef göstermiş

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 7 Nisan'daki Süper Kupa maçının ertelenemesini isteyeceklerini söyledi. TFF Başkanı Büyükekşi'yi yalancılıkla suçlayan Koç, Suudi Arabistan'da yapılamayan maç için Büyükekşi'nin suçu Uğur Dündar'a attığını iddia etti.

Spor 13 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Ali Koç, Mehmet Büyükekşi'yi yalancılıkla suçladı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, düzenlenen basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Şampiyonluk yarışındaki rakibi Galatasaray’dan hakem kararlarına kadar pek çok konuya ilişkin sözler sarf eden Ali Koç, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’yi yalancılıkla suçladı. 7 Nisan’da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılması gereken maçın ertelenmesi için başvuruda bulunacaklarını söyledi.

‘Büyükekşi bizi devlete şikayet etmiş’

29 Aralık 2023 günü Suudi Arabistan’ın Başkenti Riyad’da oynanması planlanan Süper Kupa maçı karşılaşmadan önce yaşanan anlaşmazlık ve protokol krizi nedeniyle yapılamamıştı. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında oynanacak final karşılaşmasına ev sahipliği yapan Suud yetkililer iki takımın da Atatürk pankartlarıyla sahaya çıkmasına müsaade etmemiş, Atatürk’lü t-shirtlerle gelen seyircilerin tribüne girişine engel olunmuştu. Bunun üzerine Galatasaray ve Fenerbahçe’nin sahaya çıkmayı reddetmesi üzerine final maçı belirsiz bir tarihe ertelenmişti. Suudi Arabistan’da maç günü yaşanan kriz sebebiyle iptal edilen Süper Kupa’ya dair söylemler yankılanmayı sürdürüyor. Bu konu hakkında da söz alan Ali Koç şunları söyledi:

“Riyad krizi… Biliyorum bıktınız benden bunu dinlemekten. Ama burada bir anormallik var. Pek çok tarafın bir masa etrafında aldığı kararın tamamen Fenerbahçe’ye yazılması, Fenerbahçe’nin sorumlu tutulması bizi çok rahatsız ediyor. Defalarca devletimize çağrıda bulunduk, yazılar yazdık ama onlar galiba bu konuyu yeterince önemli bulmuyorlar. Biz de araştırdık. Niye bu troller, belli başlı köşe yazarları bizi ve özellikle beni hedef aldı. Yaptığımız araştırmanın sonucunda hiç istemediğimiz bir sonuçla karşılaştık. Meğer federasyon başkanı bizi işaret etmiş devlet yetkililerine. Demiş ki ‘Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanı Sayın Uğur Dündar’ın saat 16.00’da yaptığı açıklamanın krize sebebiyet verdiğini devlet yetkililerine aktarmış.’ Tabii ben de kendisine sordum, niye böyle yaptınız diye. Oradakiler bana öyle sordular ben de evet dedim dedi. Yani Uğur Dündar ve Fenerbahçe başlattı demişler o da evet demiş. Oradaki kişilerin mertebeleri, soranlar kim? Bakan seviyesinde mi? Bunları bilmek lazım. Peki dedim ‘Sayın başkan, buna mukabil rakibin genel sekreterinin Uğur Dündar’dan epey önce İstiklal Marşı izin verilmemesi yönündeki ifadeleri yetkililere anlattınız mı?’ dedim. Hadi Uğur Dündar’a faturayı kesiyorsunuz da, dolayısıyla da bize… Benim o tweetten haberim yok dedi. Topu topu zaten iki tweet atıldı bu konuyu ilgilendiren.”

TFF Başkanı Büyükekşi, Uğur Dündar’ı suçlu göstermiş.

Uğur Dündar’ın açıklaması neydi?

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, 29 Aralık 2023 tarihinde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması planlanan Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa maçı öncesi yaşanan krizle ilgili olarak saat 15.40’da bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, “Fenerbahçe Atatürk tişörtü ve Yurtta Sulh Cihanda Sulh pankartıyla çıkacaktı. İzin vermediler. Ali Koç maça çıkmama kararı aldı” demişti.

‘Süper Kupa’nın tarihiyle ilgili istişare halindeyiz’

Ali Koç, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Koç, Konferans Ligi’nde Fenerbahçe’nin ilerleyişiyle ilgili gelen soruya şu yanıtı verdi:  “Ayasofya Stadı’nda final oynamayı herhangi bir Türk takımı için bu milletin her ferdi ister. Konferans olsun, Avrupa Ligi olsun, Şampiyonlar Ligi olsun… Bir Türk takımının Yunanistan’ın başkentinde, ismi Ayasofya olan bir stadyumda ülkemizi temsil etmesini herkes ister, kim olursa olsun. Ama bunları konuşmak için çok erken. Burada ligi son dakikaya kadar götürüp finale de gidebilirsin. 4 gün arayla iki hedefinden de olabilirsin. Öyle ince bir ipin üstünde yürüyoruz. Allah sonumuzu hayretsin.” dedi. Bununla birlikte 7 Nisan’da oynanacağı açıklanan Süper Kupa maçının Avrupa ilerleyişine maç takvimini sıkıştırarak zarar verebileceğini belirten Koç, “Bu turu geçersek, ülkemiz 9. sırayı garantileyebilir. Ülke menfaati için, rakibimiz de kabul ederse tarihin değişmesini konuştuk. Belli tarihler üzerine çalışıyoruz. İnşallah turu geçeriz. Turu geçtik özgüveni beni korkutuyor. Önce turu geçelim. UEFA Başkanı, perşembe günü maça geliyor. Ben de maça gideceğim. Fenerbahçe’ye bir zorluk daha çıktı” dedi.

Büyükekşi’yi yalan söylemekle suçladı

Galatasaray – Antalyaspor maçında yaşanan tartışmalı pozisyonları videolar üzerinden gösteren Ali Koç, karşılaşmanın hakemi Abdulkadir Bitigen’i hedef tahtasına oturttu. Mehmet Büyükekşi’nin de katıldığı bir toplantıda Bitigen’in hatasını itiraf ettiğini iddia eden Koç, konuşmasına şöyle devam etti:  “Abdülkadir Bitigen, Galatasaray maçında yanlış penaltı verdiğini hakem toplantısında itiraf ediyor. 1 Mart’ta hakemler, Hugh Dallas ve Mehmet Büyükekşi’nin de katıldığı bir toplantı düzenleniyor. Tolga Özkalfa’nın görevden alındığı bilgisini paylaşıp toplantıdan ayrılıyor. Hugh Dallas da Abdülkadir Bitigen’e penaltıyı soruyor. Bitigen de penaltı kararının yanlış olduğunu tüm hakemler önünde itiraf ediyor. Anlık yanılma da değil. VAR’a gittin, orada da penaltıya hükmettin, sonrasında da bunun yanlış olduğunu itiraf ediyor. Bunun şampiyonluk yarışına etkisi ne olacak?”

Devamında bu olayın yaşanıp yaşanmadığını Büyükekşi’ye sorduğunu belirten Ali Koç, “TFF başkanına sordum, böyle bir toplantının gerçekleşmediğini söyledi. Halbuki kendisi de katılmış bir kısmına. Biz nasıl rekabet edeceğiz bu ortamla?” dedi.

 

Ali Koç: Galatasaray beka sorunu, Türk futbolunda şebeke varAli Koç: Galatasaray beka sorunu, Türk futbolunda şebeke var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.