EURO 2024 yolunda ilk hazırlık Macaristan karşısında

EURO 2024'te mücadele etmeye hazırlanan Türkiye A Milli Futbol Takımı, turnuvaya hazırlık kapsamındaki ilk maçına Macaristan karşısında çıkacak. Budapeşte'de oynanacak maç saat 22:45'te başlayacak.

Spor 22 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Türkiye, EURO 2024 yoluna Macaristan karşısında oynayacağı hazırlık maçıyla başlayacak.

Türkiye, Avrupa Futbol Şampiyonası yoluna Macaristan’la deplasmanda oynayacağı hazırlık maçıyla başlayacak. Başkent Budapeşte’deki Puskas Arena’da oynanacak maç, TSİ 22.45’te başlayacak. Polonya Futbol Federasyonundan Bartosz Frankowski’nin yöneteceği müsabaka TRT Spor’dan naklen yayınlanacak. A Milli Takım’da sakatlıkları nedeniyle kadrodan çıkarılan Ferdi Kadıoğlu ve Cengiz Ünder bu mücadelede forma giyemeyecek. Bu iki ismin yerine Rıdvan Yılmaz ve Oğuz Aydın aday kadroya dahil edilirken, son olarak da Abdülkerim Bardakcı milli takıma çağrıldı. Macaristan’a seyahat öncesi Ümit Milli Takım’a gönderilen Semih Kılıçsoy ve Ahmetcan Kaplan da karşılaşmanın geniş kadrosunda yer almayacak.

Macaristan’la 15’inci buluşma

Türkiye ve Macaristan, tarihlerinde 15’inci kez birbirlerine rakip olacak. İki ülke A milli takımları arasında 8’i resmi ve 6’sı özel olmak üzere oynanan 14 maçta, Macaristan’ın galibiyet sayısında üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 14 maçtan dördünü Türkiye kazanırken, Macaristan bu süre içinde sekiz kez sahadan galip ayrılan taraf oldu, iki karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Türkiye’nin toplam 15 golüne, Macaristan 28 golle yanıt verdi.

İki ülke son olarak UEFA Uluslar Ligi’nde rakip olmuş, İstanbul’da oynanan maçtan 1-0 galip ayrılan Macaristan, Budapeşte’deki rövanşı da 2-0 kazanmayı başarmıştı.

Ay-yıldızlıların tarihindeki 623’üncü maç

Grafik: AA

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Macaristan karşısında oynayacağı maçla 101 yıllık tarihindeki 623’üncü maçına çıkacak. Şimdiye kadar 341’i resmi, 281’i özel toplam 622 maç oynayıp, biri hükmen olmak üzere 242 galibiyet, 147 beraberlik ve 233 yenilgi yaşayan Türkiye, 266’sı deplasmanda, 272’si evinde, 84’ü de tarafsız sahada çıktığı maçlarda, üçüü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 851 gol attı, kalesinde ise 888 gol gördü. Bugüne kadar 91 farklı ülke milli takımıyla mücadele eden milliler, 622 karşılaşmanın 538’ini Avrupa, 34’ünü Asya, 24’ünü Afrika, 23’ünü Amerika, 3’ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

Montella yönetiminde beşinci sınav

Macaristan ile oynanacak hazırlık maçı, İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetiminde beşinci sınav olacak. Montella yönetiminde oynadığı ilk üç karşılaşmayı kazanan Türkiye, dördüncü maçında ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Bu maçlarda 9 gol atan milliler, kalesinde 3 gol gördü.

Montella: Gelişimimiz için çok önemli bir maç

Vincenzo Montella, karşılaşma öncesi basın toplantısında konuştu.

Karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Vincenzo Montella, Macaristan’ın güçlü bir rakip olduğunu belirterek,

“Macaristan Teknik Direktörü Rossi’yi tanıyorum, birkaç sene önce tatilde tanışma fırsatımız olmuştu. Arkadaşım olduğunu söyleyebilirim, görüşmeye de devam ediyoruz. Macaristan bizim için iyi bir test, rekabet gücü yüksek bir takım. Son 20 maçta sadece 3 mağlubiyet aldılar. Yarın gelişimimiz için çok önemli bir maç olduğunu söyleyebilirim. Geldiğimizden bu yana şehri biraz turladık, şehir ve stat çok güzel. Rekabeti yüksek bir maç ile test geçireceğimiz için buraya pozitif enerjiyle geldik. Macar takımı taktiksel anlamda çok gelişmiş bir takım, uzun zamandır aynı hocayla çalışıyorlar. Maç esnasında farklı taktiklere geçiyorlar. Geride 3’lü oynayan bir takım, hem defansif hem de ofansif anlamda böyle bir rakibe karşı test bizim için önemli.” dedi.

EURO 2024 hayalleri hakkında da konuşan İtalyan teknik adam, “Her akşam yatağa gittiğimde hayallerle gidiyorum, her sabah da hayallerle kalkıyorum ama uyandığımda rüyalarımı hatırlamıyorum bu nedenle bu hissiyatı tekrar tekrar yaşıyorum.” ifadelerini kullandı.

Vincenzo Montella, hazırlık maçı oynayacakları rakipleri özellikle güçlü ekipler arasından seçtiklerini vurgulayarak, “İtalya son şampiyon. Polonya da muhtemelen katılacak olan rakiplerden biri, Macaristan şampiyonada, Avusturya da çok önemli bir takım. Tüm bu maçlar hazırlık maçı gibi gözükse de rekabeti çok yüksek maçlar, bizi de geliştirecek maçlar. Hazirandan bu yana çok az maç oynadık. Takımı geliştirmek amaçlı ve neler yapabileceğimizi daha iyi anlamam için bu tarz zorluk seviyesi yüksek maçları seçtiğimi söyleyebilirim. Zorluk derecesi yüksek maçları tercih ettim, belki sonuç olarak bir yere varamayız ama zor maçlarda kendinizi geliştirdiğinizde ondan sonra istediğiniz her şeyi daha iyi uygulayabilirsiniz.” değerlendirmesinde bulundu.

2024’ün açılışı bu maçla olacak

A Milli Futbol Takımı, 2024 yılındaki ilk maçına da Macaristan deplasmanında çıkacak. Ay-yıldızlı ekip, bu yılki ikinci karşılaşmasını ise 26 Mart Salı günü oynayacak. Milli takım, hazırlık maçında deplasmanda Avusturya ile karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş: Semih Kılıçsoy'a milli takımda mobbing yapıldıBeşiktaş: Semih Kılıçsoy’a milli takımda mobbing yapıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.