A Milli Takım için Viyana’da vals zamanı

A Milli Futbol Takımı hazırlık maçında Avusturya'ya konuk olacak. Viyana'da Ernst Happel Stadyumu'nda oynanacak karşılaşma 22.45'te başlayacak.

Spor 26 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Milli futbolcular, Macaristan'da taktik idman yaptı.

Euro 2024 hazırlıklarını sürdüren A Milli Takım özel maçta Avusturya ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Başkent Viyana’daki Ernst Happel Stadyumu’nda oynanacak maç 22.45’te başlayacak. Karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonundan hakem Daniele Chiffi yönetecek. Chiffi’nin yardımcılıklarını aynı ülkeden Giovanni Baccini ve Davide Imperiale yapacak. Müsabaka TRT Spor’dan naklen yayınlanacak.

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de BVSC-Zuglo Kulübünün tesislerinde teknik direktör Vincenzo Montella yönetiminde yapılan antrenmanın ilk 15 dakikası basına açık yapıldı. Antrenmana aday kadroda yer alan oyuncuların tamamı katıldı. İdman, ısınma hareketleriyle başladı. Montella’nın ısınma sırasında oyuncularına oynattığı oyun eğlenceli geçti. Isınmanın ardından futbolcular pas çalışması yaptı. Antrenmanın basına kapalı bölümünde ise Avusturya karşılaşmasının taktik çalışması yapıldı. Takım daha sonra maçın oynanacağı Viyana’ya gitti.

Montella: Farklı bir kadro sahada olacak

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, karşılaşmanın oynanacağı Ernst Happel Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında kadroda değişikliklere gideceğini ancak sahada yine savaşan bir takım görmek istediğini söyledi. Macaristan ve Avusturya’nın farklı tarzda takımlar olduğunu aktaran İtalyan çalıştırıcı, “İki farklı takım kurguları farklı ama baskı yemediklerinde yine çok benzer şekilde 3+1 formasyonuyla oyun kurmaya yatkınlar. Bu maç bizim için çok önemli bir test. Son dört maçta yenilmeyen ve gol yemeyen bir takımdan bahsediyoruz” dedi.

Montella, “Özellikle genç oyuncular Arda, Kenan ve Can’ın durumları ayrıca merak ediliyor. Bu üç oyuncunun mental ve fiziksel durumları nasıl?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Bazen unutuyoruz ama Avrupa Şampiyonası’nda en genç milli takımlardan biri olacağız. Hoca olarak her zaman deneyim kazanmalarını tercih ediyorum. Hem bizimle vakit geçirmelerini hem de mümkün olduğunda onlara dakika kazandırmak istiyoruz. Biliyorsunuz temel bir detay var kendi kulüplerinde de alan ve zaman bulmaları gerekiyor ki gelişebilsinler. Dengelerini kaybetmezlerse geleceği çok sağlam olan üç futbolcudan bahsediyoruz. Benim tarafımdan şöyle bir düşünce var, sadece şimdiki zaman için değil gelecekte de bizler için çok önemli oyuncular olacaklar. Antrenmanlarına iyi şekilde devam ediyorlar ve geçen gün de hepsi oynadı.”

Montella ve Merih Demiral Avusturya maçının zorlu geçeceğini söyledi.

Merih Demiral: Mili formaya döndüğüm için çok mutluyum

Ay-yıldızlı ekibin savunma oyuncularından Merih Demiral, Avusturya karşılaşmasının ciddi bir test olduğunu söyledi. Hazırlıklarının iyi gittiğini belirten Merih, “Macaristan’a yenildik ama oyun olarak iyi bir oyun ortaya koyduk. Antrenmanlarımız da gayet iyi gidiyor, hazırlık dönemi kısa bir süre olsa da hocamız gerekli toplantılarla ve antrenmanlarla gerekeni yapıyor. Avusturya çok güçlü bir rakip, inşallah elimizden geldiğince kampı en iyi şekilde bitiririz” diye konuştu. Milli stoper konuşmasına şöyle devam etti: “Sakatlık dönemim oldu, milli takımdan uzak kaldım. Her futbolcu milli takımın içinde bulunmak ister. O dönem benim için biraz zordu ama şimdi milli formaya döndüğüm için çok mutluyum. Sakatlığım geçti oynamaya başladım, her şey yolunda. Herkesin zirve dönemi oluyor. Şu an gayet formda olduğumu düşünüyorum. Sakatlık geçirdim, Atalanta döneminde son üç ayda oynamamıştım. Transfer oldum hemen üstüne sakatlık geçirdim, sahalardan uzak kaldım. Farklı bir ülkedeydim, oraya alışmam gerekiyordu. O dönemler benim için çok zordu. Ama son bir ayda tüm maçlarda oynadım kendimi gayet iyi hissediyorum, formda olduğumu düşünüyorum çok daha tecrübeliyim. Bu zorluklar bana çok şey kattı. Çok daha iyi olacağıma inanıyorum. İyi çalışıyorum, çok profesyonel yaşıyorum. Çok daha iyi olacağıma inanıyorum.”

Merih, bıyık bırakması hakkında ise “Yeni imajımla ilgili çok soru geliyor. Şu an böyle rahat ediyorum, beğenenler ve beğenmeyenler oluyor ama şu an böyle iyi gözüktüğümü düşünüyorum. İnşallah siz de öyle düşünüyorsunuzdur” dedi.

Hem Türkiye hem Avusturya Euro 2024’te olacak

Milli Takım üç gün önce oynadığı hazırlık maçında deplasmanda Macaristan’a 1-0 kaybetti. Avusturya ise iki gün önce oynadığı özel maçta deplasmanda Slovakya’yı 2-0 yendi. Ay-yıldızlı ekip EURO 2024’te F Grubu’nda Portekiz, C yolu play-off galibi (Gürcistan-Yunanistan maçının galibi) ve Çekya ile mücadele edecek. Avusturya ise şampiyonada D Grubu’nda yer alıyor. Avusturya, Fransa, Hollanda ve A yolu play-off galibi (Galler-Polonya) ile karşı karşıya gelecek.

Vincenzo Montella: Semih Kılıçsoy'u çok seviyorumVincenzo Montella: Semih Kılıçsoy’u çok seviyorum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.