Fenerbahçe Fred’i saha antrenmanlarında deneyecek

Sports Digitale'in haberine göre MR'ı çekilen Fred'in kas yırtığı tamamen iyileşti. Tendonundaki ikinci derece yırtık ciddi şekilde düzelen oyuncu bu hafta içi saha idmanlarında denenecek ve cumartesi günkü Kasımpaşa maçı öncesi durumuna bakılacak.

Spor 20 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'de Fred sahalara dönmeye hazırlanıyor.

Fenerbahçe’de bu sezonun en kritik isimlerinden Fred 21 Ocak tarihinde oynanan Samsunspor karşılaşmasında sakatlandı. O günden beri takımını yalnız bırakan oyuncu bugün yine MR’a girdi. Tendonunda ikinci derece yırtık ve kas yırtığı sakatlıkları olaan futbolcunun son durumuna bakıldı.

Sports Digitale’in haberine göre kas yırtığı tamamen iyileşti. Tendondaki ikinci derece yırtık belirgin şekilde azaldı. Fred’in sakatlığı tamamen geçmedi ancak bulgular minimal seviyede gözlendi. Bir önceki MR’a göre genel durumu iyi olarak değerlendirildi. Buna göre Fenerbahçe Takımı bulgular doğrultusunda Fred’i hafta içinde takım idmanlarında değerlendirecek. Bu değerlendirmenin ardından oyuncunun oynayıp oynamayacağına karar verilecek. Fenerbahçe 24 Şubat Cumartesi saat 19.00’da Süper Lig’in 27. hafta maçında Kasımpaşa’yı konuk edecek.

Fenerbahçeli ve Galatasaraylılar 'Zaferin Rengi' filmini futbol maçına çevirdiFenerbahçeli ve Galatasaraylılar ‘Zaferin Rengi’ filmini futbol maçına çevirdi

Fenerbahçe bu maç öncesinde Galatasaray’ın iki puan gerisinde ikinci sırada. Daha önce Fred’in oynadığı 21 maçtan 20’sini kazanan Kanarya sadece oyuncunun sakatlanarak 88. dakikada kenara geldiği Samsunspor maçında 1-1 berabere kalmıştı. O günden beri oynadığı maçlarda zorluk yaşayan Kanarya iç sahadaki Alanyaspor maçında da 2-2 berabere kalarak puan kaybetmişti. Geçen hafta sonu Rizespor deplasmanına çıkan Fenerbahçe burada da 1-0 geri düştüğü maçı ikinci yarıda bulduğu gollerle çevirebilmişti.

Fred bu sezon ilk defa sakatlanmadı. Daha önce ligin ilk yarısında da sakatlanan futbolcu yaklaşık bir ay sahalardan uzak kalmıştı. Fenerbahçe o dönem evinde Trabzonspor’a 3-2 yenilmiş dışarıda Adana Demirspor’la 0-0 berabere kalmıştı. Fenerbahçe bu süreçte UEFA Konferans Ligi gruplarındaki iki yenilgisini birden almıştı. Brezilyalı orta saha pek çok açıdan Fenerbahçe’nin oyunu için büyük önem arz ediyor. Tempoyu kontrol etme, pres oyununda takımı yönlendirme, atak aksiyonlarında ceza alanı koşuları yapma gibi pek çok önemli işe imza atan Fred antrenmanlardaki durumu pozitif seyretmesi halinde Kasımpaşa maçıyla sahalara dönecek.

Galatasaray Diyarbakır'da hata yapmadı, Fenerbahçe takipteGalatasaray Diyarbakır’da hata yapmadı, Fenerbahçe takipte

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.