Fenerbahçeli ve Galatasaraylılar ‘Zaferin Rengi’ filmini futbol maçına çevirdi

Geçen cuma günü vizyona giren 'Zaferin Rengi' filmi için Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları sinema sitesi IMDB'de puanlama savaşına tutuştu. Fenerbahçeliler filme 10, Galatasaraylılar bir puan veriyor. Filme ilk günde 83 bin 459 kişi gitti.

Kültür Sanat 20 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Filmde Galatasaraylı Ali Sami Bey ile Fenerbahçeli Mehmet Sami Bey birlikte maç izleyecek kadar dostlar ama bu dostluk bugünlere gelemedi.

Yılların hayaliydi Fenerbahçe’nin 1923’te kazandığı Harrington Kupası’nın filmini çekmek. Hatta ilk hayal kuran da Galatasaraylı olduğu bilinen Mustafa Altıoklar’dı. O hayata geçiremedi filmi. Sonra Fenerbahçeli Murat Şeker çekmek istedi, senaryosunu yazdı. Olmadı. Kısmet Abdullah Oğuz’unmuş.

Abdullah Oğuz ‘Zaferin Rengi’ adıyla çekti filmi. Film geçen cuma günü vizyona girdi. İstanbul’un işgal yıllarında özellikle İngilizler’in Türklere ve Kuvayı Milliye’ye gönül verenlere baskısı karşısında hem Fenerbahçe Kulübü’nün direnişini, hem de Mustafa Kemal Paşa’nın talimatıyla kulübün halka umut aşılamak için verdiği mücadeleyi anlatıyor film.

Filmin başında Galatasaray’ın kurucu lideri Ali Sami Bey’le Fenerbahçe’nin o dönem başkanı ve Nejat İşler’in canlandırdığı Mehmet Sabri Bey el sıkışıp dostluk mesajları veriyor. Lakin bu dostluk mesajları film vizyona girince günümüzde karşılık bulmadı.

Puanlama savaşını Galatasaraylılar başlattı

Hafta sonunda Fenerbahçe taraftarı filme gidilmesi çağrısı yaparken kimi Galatasaraylılar filmi kötülemeye başladı. İş sosyal medyada karşılıklı atışmayla kalsa iyiydi. Bu mücadele sinema sitesi IMDB’de de (Internet Movie Database) sürdü.

IMDB siteye üye olanlara filmlere puan verme olanağı da sunuyor. Galatasaray taraftarları filme bir puan verip ‘Zaferin Rengi’ filminin ortalama puanını düşürerek Fenerbahçelileri tahrik etmek istedi. Bunun üzerine Fenerbahçeliler de ‘Zaferin Rengi’ne en yüksek puan olan 10 vererek stratejinin başarısız olmasını sağlamaya çalıştı.

Haberi yayına hazırladığımız sırada dünyanın çeşitli yerlerinde toplam 35 bin kişi ‘Zaferin Rengi’ne puan vermişti. Türkiye’den ise filmi 25.535 kişi puanlamış. Türkiye’de 19 bin kişi filme 10 puan verirken 16 bin kişi de bir puanı layık görmüş. 535 kişi ise iki ile dokuz arasında puan vermiş filme.

Türkiye dışından da oy kullanıldı

Filme Türkiye dışında Almanya, ABD, İngiltere ve Hollanda’dan puan verilse de genel yaklaşım değişmiyor. Yurtdışında yaşayan Fenerbahçe taraftarları yüksek puan ile filmin ortalamasını yükseltmeye çalışırken Galatasaray taraftarları bir puan vererek ortalamayı düşürmeye çalışıyor.

Bu taraftar mücadelesinin ardından ‘Zaferin Rengi’ filminin puan ortalaması şimdilik 5.5. Bu durumda da IMDB puan sistemine göre vasat bir film olarak görülüyor.

Tüm bunlara rağmen filme ilk üç günde 288 salonda gösterime giren ‘Zaferin Rengi’ filmine 83 bin 459 kişi gitti.

Netice olarak 100 yıl önce dost olan iki takımın taraftarları bugün büyük bir öfkenin girdabına kapılmış durumda. Ne diyelim taraftarı bu hale getirenler düşünsün.

Bağımsızlık için gol atanlar, özgürlük için şarkı söyleyenlerBağımsızlık için gol atanlar, özgürlük için şarkı söyleyenler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.