Voleybolda dünyanın en iyileri Çin’de sahne alıyor

FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası 6 takımın katılımıyla Çin'de düzenlenecek. Vakıfbank ve Eczacıbaşı şampiyonluk için mücadele edecek.

Spor 13 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Kadınlar voleybolunda dünyanın en iyileri kozlarını Çin'de paylaşacak.

Voleybolda kulüpler düzeyinde dünyanın en iyi takımının belli olduğu FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası Çin’de başlıyor. Turnuvada final 17 Aralık Pazar günü oynanacak.

Türkiye’den VakıfBank ve Eczacıbaşı Dynavit’in mücadele edeceği organizasyonda Çin’den Tianjin Bohai Bank, Brezilya’dan Dentil Praia ile Gerdau Minas, Vietnam’dan ise Sport Center takımları yer alacak.

Turnuvada üçer takımdan iki grup yer alacak. A Grubu’nda Eczacıbaşı Dynavit, Tianjin Bohai Bank ve Gerdau Minas, B Grubu’nda ise VakıfBank, Dentil Praia ile Sport Center olacak. Tek devreli lig usulüne göre oynanacak gruplarda ilk iki sırada bitiren takımlar yarı finale yükselecek ve çapraz eşleşmeyle karşı karşıya gelecek. İlki 1991’de düzenlenen organizasyona 1992 ve 1994’te yapıldıktan sonra uzunca süre ara verildi. Turnuva 2010’dan sonra düzenli olarak yapılmaya başlandı.

Dört dörtlük Fenerbahçe! VakıfBank raya döndüDört dörtlük Fenerbahçe! VakıfBank raya döndü

Organizasyonda Türk takımları 7 altın, 3 gümüş ve 6 bronz madalya aldı. Türkiye’yi VakıfBank 4, Eczacıbaşı 2, Fenerbahçe ise 1 şampiyonlukla zirveye taşıdı. Bunun dışında Imoco Volley 2 Osasco, Rabita Bakü, Dinamo Kazan, Leite Maço Sorocaba, Sadia Sao Paulo ve Teodora Ravenna da birer kez kazandı.

Avrupa takımları 15 kez düzenlenen organizasyonda 12 kez şampiyonluk yaşadı. Kulüpler 8 ikincilik, 11 üçüncülük aldı. Güney Amerika takımları ise turnuvayı 3 kez kazandı. Söz konusu kıta takımları 7 ikincilik, 3 de üçüncülük gördü.

Voleybol dünyanın en iyisi Çin’de belli olacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.