Yasemin Güveli: Mesajın kime gittiği çok açık

Spor 14 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Yasemin Güveli'den çarpıcı açıklamalar ve eski kulübüne mesaj.

Üç sezon formasını giydiği Eczacıbaşı’ndan olaylı bir şekilde ayrılan ve Çukurova Bld’nin yolunu tutan orta oyuncu Yasemin Güveli TRT’ye konuştu.

Yasemin blok performansının yükselmesinin Milli Takım antrenörü Daniele Santarelli’ye mesaj olup olmadığıyla alakalı soruya “Şimdi Santarelli’ye mesaj vermek değil olay, beni izlemesi tabii çok mutlu eder, ama performansım ona mesaj değil. Bence mesajın kime gittiği çok açık” diye yanıt verdi. Yasemin daha sonra “Daniele Santarelli hak edene formasını veren bir antrenör. Oyuncuların eksiklerini görüp bunu çok iyi kapatıyor. Orta oyuncu kadromuz çok geniş, şans gelirse tabii ki çok mutlu olurum” dedi.

Yasemin kenarda kaldığı ve oynayamadığı süre için “Oynamak isteyen oyuncu için kenarda beklemek kadar kötü şey yok. Bu bir noktadan sonra antrenörün veya farklı olayların takdiri. Ben her zaman elimden geleni yapan oldum. Her zaman antrenmana çıkıp topumu oynayıp her zaman yüzümü güldürdüm. Oynayamadığım dönem çok zordu çünkü bu tarz bir olay yaşadığınız zaman mentali korumak bence fiziksel performanstan daha önemli. Sürekli özel antrenman yaptım. İnanın ben de bilmiyordum böyle bir performans göstereceğimi. Birazcık ilahi güç de diyebilirim. İnanılmaz hırslı bir oyuncuyum, sadece hırs küpü olduğum için… hani inanılmaz odaktım maçlara. Çok zordu ama üstesinden gelemeyeceğim şey yok. Bunlar benim için ‘challenge’ niteliğinde” diye konuştu.

Çukurova’daki koçu Ataman Güneyligil hakkında da konuşan Güveli “Ataman Güneyligil şu zamana kadar çalıştığım en komik ve insanı en çok rahatlatan antrenör. Saha içinde çok güven veriyor, hata yaptığın zaman bunu çok fazla kızıp atıyorum seni sahadan çıkartırım hareketleriyle göstermiyor. Tam tersi ‘Sen sahada ol, iyi oyna, ben arkandayım’ mesajı veriyor” dedi.

Yasemin bu sezon oynadığı dokuz maçta toplam 35 blok yaparken Çukurova’daki kısa süresi içinde 29 blok performansı sergiledi. Yasemin gösterdiği performansla rakiplerinden daha az maç oynamasına karşın indeks olarak ligin en iyi üçüncü orta oyuncusu konumuna geldi. Yasemin bu anlamda yalnızca Zehra Güneş ve Eda Erdem Dündar’ın gerisinde. Voleybol Magazin’in geçtiğimiz haftalarda ortaya attığı iddiaya göre Güveli gelecek sezon Galatasaray formasını terletecek.

Eczacıbaşı yeni evinin temelini attıEczacıbaşı yeni evinin temelini attı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.