Atatürk’ün sözüyle kutlama: Ey kahraman Türk kadını….

Türkiye'nin Uluslar Ligi Şampiyonu olmasının ardından kaptan Eda Erdem ve Ebrar Karakurt'tan Atatürk ve kadın paylaşımı geldi. Zehra Güneş ise şampiyonluğu depremde hayatını kaybeden voleybolcu Ceren Topal'a armağan etti.

Spor 18 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Filenin Sultanları altın madalya yolculuğuna başlıyor.

Filenin Sultanları, tarihindeki ilk Milletler Ligi şampiyonluğuna pazar gecesi Çin’i 3-1 mağlup ederek ulaştı. Milliler, böylece adeta üzerindeki kara büyüyü bozdu. Senelerdir kıta turnuvalarında veya dünya şampiyonalarında hayal kırıklığı yaşayan ekibimiz, ilk defa FIVB’nin en üst düzey olarak kabul edilen turnuvalarından birinde altın madalyaya uzanmayı başardı.

Söz konusu galibiyetin birçok mimarından biri olan ve uzun yıllardır milli takıma hizmet eden Eda Erdem, son servisi gözyaşlarıyla beraber kullandı. Eda’nın bu görüntüsü ekran başında sabahın 3’ünde şampiyonluk sayısı bekleyen milyonların da gözlerini doldurdu. Birkaç saniye sonra gelen şampiyonluk sayısı ise sevinç ve mutluluk gözyaşlarının akmasını sağladı.

Kaptan Eda Erdem, şampiyonluk servisini atarkan gözyaşlarını tutamadı.

Eda Erdem’den Atatürklü paylaşım: Türk kadınlarına armağan olsun

Maçın ardından kameralar karşısına geçen Kaptan Eda Erdem “Yılların emeği var bunun içinde. Tarih yazan ekibin arasında bulunduğum için çok gururluyum” şeklinde konuştu. Daha sonra sosyal medya hesabından da paylaşım yapan kaptan, “Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti, Cumhuriyetimizin 100. yılında bu şampiyonluk; zorluklar karşısında dimdik duran, güçlü ve azimli Türk kadınlarına armağan olsun” dedi. Eda ayrıca 2005 yılından bu yana hizmet verdiği milli formayla böyle bir başarıya ulaştığı için son derece mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

Milletler Ligi’nde gösterdiği performansla turnuvanın en iyi pasör çaprazı ve en iyi oyuncusu seçilen Melissa Vargas hakkında konuşan Eda Erdem “Herkes karakter gösteriyor ama Vargas sadece mükemmel bir oyuncu değil aynı zamanda harika bir insan. Takımın ruh halini değiştiriyor. O gerçekten harika biri. Harika bir savaşcı, sahada her zaman harika bir tavrı var. Ayrıca onu seviyoruz, onu kucaklıyoruz. Ona içimizden biri olduğunu hissettiriyoruz. Ayrıca kulüpten takım arkadaşım, onu seviyoruz her zaman en iyisini yapmaya çalışıyor” diyerek yıldız sporcunun ne kadar değerli olduğunu açıkladı.

Fenerbahçe’den de takım arkadaşı Eda ve Vargas kupayla beraber.

İtalyan çalıştırıcı Daniele Santarelli ise “Olağanüstü oyuncularla, çok iyi bir federasyonla çalışıyorum. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu sadece bir başlangıç” diyerek adeta gelecek hedeflerine ışık tutuyordu. Başarılı koç, Ebrar Karakurt ve Melissa Vargas ikilisinin aynı anda sahada olmasıyla ilgili olarak da “Öncelikle onlar tek bir amaç için savaşıyorlar. Eminim Ebrar, Melissa’nın harika olduğunu anlamıştır. Onunla konuştuğumda, onu bekleyen bu yeni mücadelenin doğru olduğuna ikna olmuştu” dedi ve oyuncuların adanmışlığını ortaya koydu.

Ebrar Karakurt: Ey kahraman Türk kadını…

Milli Takımımızın yıldız isimlerinden Ebrar Karakurt ise “Kızların hepsiyle gurur duyuyorum. Biz daha yolun başındayız. Bu, son altın madalyamız olmayacak” diyerek şampiyonluğu değerlendiriyordu. Ebrar daha sonra sosyal medyadan yaptığı paylaşımında “Boynumda bana yargı yükleyenlerin utançlarından yapılma mücevherler yani altın madalya” dedi. Ebrar daha sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” sözünü paylaştı.

Bu milli takım sezonunda dört sene sonra ay-yıldızlı formaya kavuşan ve ayağının tozuyla Milletler Ligi’nde en iyi libero seçilen Gizem Örge ise duygusal anlar yaşadığı maç sonu röportajında “Yaşadığım hissi kelimelerle ifade edemem. Çok uzun süre oldu, milli formayı o kadar özlemişim ki…” sözlerine yer verdi.

Zehra Güneş’ten duygulu mesaj

Milletler Ligi zaferiyle duygusal bir eşiği atlayan bir diğer isim Zehra Güneş’ti. Güneş, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Hatay’da forma giyen Ceren Topal’ı unutmadı ve altın madalyayı ona armağan etti.

 

Şampiyonlukta emeği olan isimlerden Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ise şampiyonluğun ardından oldukça duygusal isimlerden biriydi. Üstündağ “Voleybol ülkesiyiz dedik. Bir mesaj, beni çok üzdü. Ben de Malatyalıyım. Bir depremzede çocuk ‘Televizyonum yok ki maçı izleyeyim’ diye mesaj atmış. Bu beni çok üzdü. Bu şampiyonluğu depremzedelere, kaybettiğimiz insanlarımıza gönderiyorum. Depremde çok voleybolcu kaybettik. Onların acısı hep gözümüzde canlandı. Bu mesaj beni çok üzdü. Diyecek bir şey yok, sözün bittiği yer. Ülkemizin en kötü günü, böyle şampiyonluk günleri olsun. Cumhuriyetin 100. yılında, Milletler Ligi’nde şampiyon olduk ve dünya sıralamasında ilk sıraya yükseldik. Bunlar kolay değil. İki turnuva daha var, devamı gelecek” diyerek duygularını ifade etti. Genel menajer Pelin Çelik belki de en dokunaklı cümlelerden birisini kurdu ve “Artık gönüllerin şampiyonu olmaktan bıkmıştık. Maçtan önce söylemek istemedim ama söylemek içimden gelmişti” diyerek gelen zafer yolunda ne kadar büyük hayal kırıklıkları yaşandığını hatırlattı. 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.