Eczacıbaşı rahat kazandı, İstanbul’a iki set bıraktı

Şampiyonlar Ligi play-off maçında Eczacıbaşı, Prometey deplasmanından 3-0'lik galibiyetle döndü. Turuncu beyazlılara çeyrek final için İStanbul'da iki set almak yetecek.

Spor 2 Şubat 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Maç sonra Eczacıbaşı oyuncuları beraber zafer pozu verdi.

CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Prometey’e konuk olan Eczacıbaşı, karşılaşmadan 3-0′ galip ayrıldı. Çeyrek finale yükselmek için rövanş maçında iki set kazanmak, turuncu-beyazlılar adına yeterli olacak.

Maça Boskovic, Elif, Voronkova, Gray, Stevanovic ve Aybüke altılısıyla başlayan Eczacıbaşı, çok üstün oynadığı ilk seti 25-15 kazandı. İkinci sette de etkili oyununu sürdüren turnuvanın son finalisti, bu seti de 25-13’le hanesine yazdırdı. 2-0’a gelen maçta hiç hız kesmeyen Eczacıbaşı, üçüncü sette de 25-16’lık üstünlük kurdu ve Ukrayna temsilcisi Prometey’i 3-0 yendi.

Yüzde 50 hücum verimliliğiyle oynadığı maçta 12 sayı, iki blok ve üç ace bulan Eczacıbaşı’nın Sırp yıldızı Jovana Stevanovic maçın en değerli oyuncusu seçildi. Tijana Boskovic de kendisine pek iş düşmeyen karşılaşmayı 12 sayıyla tamamladı. Prometey forması terleten 2004 doğumlu Türk oyuncu Ege Melisa Bükmen ise takımının kaybettiği maçı altı sayıyla tamamladı.

Rövanş karşılaşması 7 Şubat’ta İstanbul’da oynanacak. Eczacıbaşı iki set kazanması halinde çeyrek finale yükselecek. Çeyrek finaldeki rakip grup aşamasında Eczacıbaşı’yla karşılaştığı iki maçı da 3-1’le kazanan İtalyan temsilcisi Scandicci.

VakıfBank Polonya'dan avantajla döndüVakıfBank Polonya’dan avantajla döndü

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.