Eczacıbaşı, Fenerbahçe karşısında şeytanın bacağını kırdı

Final maçlarında uzun süredir Fenerbahçe'ye karşı galibiyeti olmayan Eczacıbaşı, sarı lacivertlileri deplasmanda 3-2 yendi. Üç maç alanın şampiyon olacağı seride durum 1-1'e geldi.

Spor 13 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Eczacıbaşı, Fenerbahçe'yi 3-2'yle geçip seride durumu eşitledi.

Sultanlar Ligi’nde şampiyonu belirleyecek serinin ikinci maçında Fenerbahçe ve Eczacıbaşı sarı-lacivertlilerin ev sahipliğinde karşılaştı.

Fenerbahçe’nin 1-0 önde olduğu seride ikinci maçın ilk setini de 25-21’lik skorla kazanan taraf sarı-lacivertliler oldu.

İkinci sette parkeye etkili bir oyun koyan Eczacıbaşı, 25-22’yla seti önde kapatıp maçta durumu 1-1’e getirdi.

Üçüncü set Fenerbahçe’nin çok üstün bir oyununa sahne oldu. Rakibine hiç şans tanımayan sarı-lacivertliler seti 25-14 kazanarak maçta yeniden öne geçti.

Maçın dördüncü setindeyse rüzgar tamamen tersine döndü. Bu kez Ferhat Akbaş’ın öğrencileri seti domine etti ve 25-14’lük skor sonucu kazananı belirlemek için final setine gidildi.

Beşinci sette skor 3-3’ken Beyza Arıcı’nın servis turunda 9-0’lık seri yakalayan deplasman temsilcisi seti 15-9, maçı da 3-2 kazanarak seride durumu 1-1’e getirdi.

Üç galibiyete ulaşan tarafın şampiyonluğa ulaşacağı final serisinin bir sonraki maçı 15 Nisan Pazartesi saat 19.00’da oynanacak.

TFF 1. Lig'de sıradan gün! Futbolcular dumandan fenalaştıTFF 1. Lig’de sıradan gün! Futbolcular dumandan fenalaştıGalatasaray’dan muhteşem geri dönüş

Galatasaray, 2-0 geriye düştüğü maçta Kuzeyboru’yu 3-2 yenip sezonu son maça uzattı.

Sultanlar Ligi’nde sezonu beşinci sırada bitirecek takımı belirleyecek serinin ikinci maçında Kuzeyboru ve Galatasaray karşılaştı. Sarı-kırmızılılarda sakatlıkları bulunan Fatma Beyaz ve Emine Arıcı karşılaşmaya ilk altıda başlayamadı.

İki orta oyuncusunu da sakatlığa kurban veren Galatasaray’da pasör çaprazı Danielle Cuttino maça orta oyuncu mevkiinde başladı. Bu şartlarda 2-0 geriye düşen Galatasaray için sezon Aksaray’da altıncı olarak bitecek gibi dururken büyük bir geri dönüş yaşandı. 19-25, 20-25 ve 13-15’lik skorlarla üst üste üç set kazanan sarı-kırmızılılar karşılaşmayı 3-2 kazanarak seriyi yeniden İstanbul’a taşıdı.

Karşılaşmayı 11 sayıyla tamamlayan Galatasaray’ın milli yıldızı İlkin Aydın rekora biraz daha yaklaştı. 15 Nisan Pazartesi günü Aksaray’da oynanacak ve sezonun beşincisini belirleyecek serinin son maçında İlkin dokuz sayı bulması halinde lig tarihinde tek sezonda en çok sayı üreten yerli smaçör olacak.

Nilüfer yedinci oldu

Sultanlar Ligi play-off yedincilik mücadelesi sona erdi. İlk maçta Muratpaşa’yı mağlup eden Nilüfer Belediyesi, ikinci maçta da sahasında ağırladığı rakibini 3-0’la geçmeyi başardı. Bu sonuçla seriyi 2-0 kazanan Nilüfer Belediyespor sezonu 7’nci, Muratpaşa Belediyesi ise 8’inci sırada tamamladı.

Bahçeşehir geri döndü, Galatasaray karşısında güldüBahçeşehir geri döndü, Galatasaray karşısında güldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.