Türkiye’de sıradan gün! Futbolcular dumandan fenalaştı, taraftar sahaya daldı

1. Lig'de Altay ve Çorum FK arasında oynanan maçta bir yangın söndürücü tüpün sıkılması sonucu yeşil sahayı duman kapladı. Süper Lig'de ise Adana Demirspor ile Kayserispor arasında oynanan maçın son düdüğünün ardından olay çıktı.

Spor 13 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Atlay'ın Çorum FK'yla oynadığı maça tribünlerden sıkılan yangın tüpünün yarattığı duman damga vurdu.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun 17 gün sevk için beklediği, yüzlerce taraftarın sahaya indiği Trabzonspor- Fenerbahçe maçından sonra açıkladığı cezalar caydırıcı olmadı. Trabzonspor -Fenerbahçe maçından sonra çıkan olaylara dört karşılaşma saha kapatma ve para cezası verilmesinin ardından liglerde istenmeyen olaylar yaşanmaya devam ediyor.

1. Lig’in 30’uncu hafta mücadelesinde play-off hattında yer alan Çorum FK, geçtiğimiz hafta küme düşmesi kesinleşen Altay’a konuk oldu. Çorum, 16’ncı dakikada Ahmet İlhan’ın golüyle maçta 1-0 öne geçti.

Karşılaşma deplasman temsilcisinin üstünlüğüyle geçerken ilginç bir olay yaşandı. Karşılaşmanın 23. dakikasında Altaylı taraftarın bir yangın söndürücü tüpünü sıkması nedeniyle tribünleri ve sahanın bir kısmını duman kapladı. Bazı futbolcular ve taraftarlar çıkan dumandan etkilendi. Etkilenen isimlere sağlık ekiplerinin müdahale etmesinin ardından karşılaşmaya devam edildi.

Bu olayın yaşanmasının ardından Salih ile golü bulan Altay 31’inci dakikada beraberliği yakaladı. Yedi dakika sonra sağdan Geraldo’nun pasında ceza sahasında topla buluşan Nalepa, penaltı noktasına yakın bir yerden topu ağlara göndererek takımını yeniden öne geçirdi. Soyunma odasına Çorum FK’nın 2-1’lik üstünlüğüyle gidildi.

Deplasman temsilcisi ikinci yarıya da hızlı başladı. 52’nci dakikada Ahmet İlhan sağdan yaptığı ortada altı pasın önündeki Geraldo’nun gelişine vuruşunda top üstten dışarı çıktı. Çorum FK’nın kontrolünde süren maçın son saniyeleri bir gole daha sahne oldu. 90+4’üncü dakikada sağdan ceza sahasına giren Eren’in geriye çıkardığı topu Suat boş kaleye gönderip maçın skorunu belirledi. Karşılaşma Çorum FK’nın 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonuçla puanını 52’ye yükselten Çorum maç fazlasıyla üçüncü sıraya yükseldi.

Sporda cumartesi mesaisi...Sporda cumartesi mesaisi…Adana’da maç sonu ortalık karıştı

Adana Demirspor ve Konyaspor golsüz maçta puanları paylaştı.

Süper Lig’in 32’nci hafta maçında Adana Demirspor, Kayserispor’u konuk etti. İlk tehlike maçın 10’uncu dakikasında konuk ekipten geldi. Demirsporlu oyuncuların savunmada uzaklaştırmakta zorlandığı topa penaltı noktasından vuran Cardoso’nun şutu, kaleci Magomedaliev’de kaldı. Oyun kurulumundaki başarısıyla bilinen Azeri file bekçisi bu kez hata yapınca rakip takımdan Boa Morte araya girdi. Devamında Bourabia vuruşunda hatasını telafi eden Magomedaliev golü önledi. 17’de Adana Demirspor kontratağa çıktı. Sağda topla buluşan Yusuf Sarı topla kat edip şutunu çıkardı ancak kaleciyi geçemedi. Hemen iki dakika sonra Atal’ın ceza alanına girip yerden içeri gönderdiği topa Nani uzanmaya çalıştı fakat dokunamadı. Dakikalar 31’i gösterirken Yusuf Sarı’nın kullandığı köşe vuruşunda kaleci Bilal Bayazıt topu yumruklayarak ceza sahası dışına uzaklaştırdı. Boşta kalan topa sahip olan Atal bekletmeden içeri gönderip Nani’yi buldu. Nani’nin kafa vuruşu az farkla dışarı çıktı. İki dakika sonrasında Cardoso’nun pasına gelişine şut çeken Shukurov gole yaklaştı ancak meşin yuvarlar diğerin dibinden dışarı gitti. Devrenin son anlarında Demirspor gole yaklaştı. Ceza sahasında fırsat yakalayan Emre Akbaba’nın şutu üstten dışarı çıkınca iki takım da soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

Maçın ikinci yarısında da birçok pozisyon olmasına rağmen bir türlü gol sesi gelmedi. Başladığı gibi 0-0 sona eren maçta iki takım da birer puanı hanesine yazdırdı. Bu sonuçla Adana Demirspor puanını 40, Kayserispor ise 37 yaptı.

Maç sonrası gerginlik yaşandı

Adana’da maç sonu gerginlik yaşandı.

Maçın bitiş düdüğünün ardından Kayserisporlu futbolcu Hasan Ali Kaldırım, Adana Demirspor taraftarıyla sözlü tartışma yaşadı. Kaldırım’ın hareketlerinin ardından iki tribünden de sahaya yabancı madde atıldı. Tepki gösteren taraftarlardan biri sahaya girdi. Taraftar, polis ekiplerince gözaltına alındı. İki takımın teknik direktörleri ve yöneticileri taraftarları sakinleştirmek için çaba sarf etti.

Eczacıbaşı, Fenerbahçe karşısında şeytanın bacağını kırdıEczacıbaşı, Fenerbahçe karşısında şeytanın bacağını kırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.