Sporda cumartesi mesaisi…

Spor dünyasından öne çıkan haberler 10Haber’le sizlerle. Hem dünyada hem Türkiye’de yaşanan son gelişmeler. İşte sporun her dalında yaşananlar…

Spor 13 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında günün öne çıkanları.

NBA’de gece yoğun geçti. 15 maçın oynanıp tüm takımların sahne aldığı organizasyonda Philadelphia üst üste yedinci galibiyetine ulaştı. Doğu Konferansı’nda doğrudan play-off’a kalma mücadelesi veren iki takımın maçı 76’ers ve Magic’i karşı karşıya getirdi. Embiid’li Phila, rakibini 125-113 mağlup ederek peş peşe yedinci, toplamda da 46’ncı galibiyetini elde etti. Konferasının yedinci sırasında bulunan Sixers’da Joel Embiid 32 sayı, 13 ribaunt, 7 asist ve Tyrese Maxey 28 sayı, 3 asistle galibiyete katkı sağladı. Son maçlar öncesi play-off yarışındaki Orlando Magic, Indiana Pacers ve Philadelphia 76ers, 46’şar galibiyette eşitlendi.

Batı Konferansı’nda zirveyi ilgilendiren bir diğer maçta Oklahoma City Thunder, sahasında Milwaukee Bucks’ı ağırladı. Eksik kadroyla mücadele eden Bucks’ı 125-107’lik skorla yenen Thundur üst üste dördüncü galibiyetine ulaşıp liderliğini sürdürdü. Kazanan tarafta Shai Gilgeous-Alexander 23 sayı, 7 ribaunt ve Chet Holmgren 22 sayı, 9 ribauntla oynadı. Ligde 56’şar galibiyete sahip Oklahoma City Thunder, Minnesota Timberwolves ve Denver Nuggets, normal sezonun bitimine bir maç kala Batı Konferansı liderliği için iddiasını sürdürüyor.

İşte NBA’de toplu sonuçlar:

Washington Wizards-Chicago Bulls: 127-129
Philadelphia 76ers-Orlando Magic: 125-113
New York Knicks-Brooklyn Nets: 111-107
Cleveland Cavaliers-Indiana Pacers: 129-120
Boston Celtics-Charlotte Hornets: 131-98
San Antonio Spurs-Denver Nuggets: 121-120
Oklahoma City Thunder-Milwaukee Bucks: 125-107
Minnesota Timberwolves-Atlanta Hawks: 109-106
Miami Heat-Toronto Raptors: 125-103
Memphis Grizzlies-Los Angeles Lakers: 120-123
Dallas Mavericks-Detroit Pistons: 89-107
Portland Trail Blazers-Houston Rockets: 107-116
Golden State Warriors-New Orleans Pelicans: 109-114
Sacramento Kings-Phoenix Suns: 107-108
Los Angeles Clippers-Utah Jazz: 109-110

Konyaspor, Kasımpaşa’da hazine buldu

Kasımpaşa, evinde ağırladığı Konyaspor’a 2-0 kaybetti.

Süper Lig’de cumartesi mesaisi Kasımpaşa’nın Konyaspor’u ağırladığı maçla açıldı. Avrupa kupalarına katılım hedefi yolunda Beşiktaş’ı takibini sürdüren ev sahibi ekip, kümede kalma mücadelesi veren Konyaspor karşısında maça kötü başladı. Henüz beşinci dakikada Oğulcan’ın kafa topuyla penaltı noktasına yakın bölgede pozisyona giren Ethemi, takımı Konyaspor’u gole yaklaştırdı ama Kasımpaşa savunması şutu engelledi. Seken topu bir kez daha önünde bulan Ethemi bir kez daha kaleyi yokladı, bu kez de Kasımpaşa kalecisi Gianniotis hata yapmadı.

21’de bir kez daha etkili gelen yeşil-beyazlılar, yine Ethemi’nin girdiği pozisyon sonucu oluşan karambolde Ndao’yla golü bularak 1-0 öne geçti. İlk yarının son tehlikesi 38’inci dakikada yaşandı. Aytaç Kara’nın sol çaprazdan kaleyi yokladığı duran topta kaleci Slowik meşin yuvarlağı direk dibinden kornere çeldi. Bu iki güzel hareket ilk 45 dakikanın son pozisyonu oldu. Kasımpaşa’da soyunma odasına Konyaspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle gidildi.

Maçın ikinci yarısında iki takım da pozisyon bulmakta zorlandı. Karşılaşmanın son anlarına Konyaspor’un tek farklı üstünlüğüyle girildi. 90+4’te Soner’in uzun pasıyla yerde kalan Uğurcan penaltı beklese de hakem devam dedi. Ardından VAR’dan gelen uyarı sonrası monitöre giden Zorbay Küçük penaltıya hükmetti. Beyaz noktada hata yapmayan Guilherme farkı iyiye yükseltip rakibinin fişini çekti. Bu golün ardından Kasımpaşa tribünleri ve teknik direktör Sami Uğurlu arasında gerginlik yaşandı. Taraftarların Uğurlu’yu istifaya davet ettiği görüldü. Karşılaşma Konyaspor’un 2-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonuçla Kasımpaşa 46 puanda kaldı ve Rizespor’un ardına düşme tehlikesiyle karşılaştı. Konyaspor ise puanını 36’ya yükseltip kümede kalma yolunda çok kritik bir adım attı.

 

Başkent derbisinde kazanan Keçiören

Keçiörengücü, Gençlerbirliği’ni 2-1 mağlup etti.

1. Lig’de Ankara derbisi oynandı. Play-off’a kalma mücadelesi veren Gençlerbirliği, Keçiörengücü’ne konuk oldu. Dengeli başlayan maçta ilk tehlikeyi ev sahibi geliştirdi. Camara soldan ceza sahasına girip kaleyi yokladı ancak Ertuğrul hata yapmadı. İki dakika sonra konuk ekip etkili geldi. Savunma arkasına sarkan Yatabare şutunu çıkardı ancak Uğur’un müdahalesiyle top kornere çıktı. Dakikalar 24’ü gösterirken Görkem ceza alanında yerde kaldı. Keçiörengücü cephesi penaltı bekledi ama hakem devam dedi. İki dakika sonra VAR’dan gelen uyarıyla hakem pozisyonu incelemek üzere monitöre geldi ve ardından beyaz noktayı gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Görkem Bitin kendi kazandırdığı vuruşu gole çevirerek takımını 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmada ilk yarının sonuna yedi dakika ilave edildi. Dakikalar 45+3’ü gösterirken Gençlerbirliği tehlike yarattı. Yasin’in hızlı kullandığı taç atışı sonrası topu alan Ensar bekletmeden içeri ortaladı. Kaleye yakın bölgeden kafa vuruşunu yapan Amilton fileleri sarsıp skora eşitlik getirdi. Derbide soyunma odasına beraberlikle gidildi.

55’inci dakikada rakip savunmanın arkasına sarkan Melih Bostan topu filelere gönderip Gençlerbirliği’ni öne geçirdi ancak yardımcı hakemin kalkan ofsayt bayrağı sonrası ağları bulan top gol değeri kazanmadı. Bu pozisyondan yedi dakika sonra ceza sahası ön çizgisi üzerinde önüne düşen topa sert bir vuruş yapan Muharrem Keçiörengücü’nü öne geçiren golü attı. Ev sahibi ekip önde götürdüğü maçın 79’uncu dakikasında Traore’nin ikinci sarıdan kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Maçın son bölümünü bir kişi eksik sürdüren Keçiören üstünlüğünü korumayı başardı ve Ankara derbisinden üç puanla ayrılan taraf 2-1’lik skorla ev sahibi ekip oldu.

10 maç sonra üç puanla tanışan Keçiörengücü puanını 36’ya yükseltirken Gençlerbirliği 44 puanda kalarak play-off yarışında yara aldı.
1. Lig’de aynı gün oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı:

Boluspor-Ümraniyespor: 1-0
Altay-Çorum: 1-3

Olympiakos, teknik direktörü Mendilibar’la nikah tazeledi

Olympiakos’a Fenerbahçe deplasmanı öncesi moral dopingi.

Konferans Ligi’nde Fenerbahçe’yle rövanş maçına çıkmaya hazırlanan Olympiakos’ta teknik direktör Jose Luis Mendilibar’ın sözleşmesi uzatıldı. Şubat ayında geçmişte Beşiktaş’ı da çalıştıran Carlos Carvalhal’in yerine Yunan ekibinin başına geçen Jose Luis Mendilibar’ın sözleşmesi bir yıl daha uzatıldı. Takıma yarım sezonluğuna imza atan İspanyol teknik adam, Olympiakos’un başında şimdiye kadar çıktığı maçlarda 10 galibiyet ve üç mağlubiyetlik performans sergilemişti.

Oosterwolde ameliyat oldu

Olympiakos maçında sakatlanan Jaden Oosterwolde operasyon geçirdi.

Konferans Ligi’nde Fenerbahçe’nin Olympiakos’a 3-2 kaybettiği maçın ilk yarısında dizinden sakatlanarak oyuna devam edemeyen Jaden Oosterwolde ameliyat edildi. Menisküs yırtığı sonrası operasyon geçiren Hollandalı için sarı lacivertli kulüp şu açıklamayı yaptı:

Profesyonel Futbol A Takımımızın oyuncularından Jayden Oosterwolde yurt dışında başarılı bir menisküs operasyonu geçirmiştir. Rehabilitasyon ve tedavi sürecine hemen başlanılan oyuncumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Fenerbahçe'ye ödül yağdı: Meesseman üst üste ikinci kez MVP!Fenerbahçe’ye ödül yağdı: Meesseman üst üste ikinci kez MVP!EuroLeague’de son haftanın MVP ödülü üçe bölündü

EuroLeague’de normal sezonun son haftası olan 34’üncü haftanın en değerli oyuncuları açıklandı. Üç ismin 27 verimlilik puanına ulaştığı haftada MVP ödülünü Panathinaikos’ten Kostas Sloukas, Partizan’dan James Nunnally ve Baskonia’dan Markus Howard paylaştı.
Sloukas, Panathinaikos’un Alba Berlin’i 84-75 yendiği maçta 16 sayı, 7 asist ve 4 ribauntla oynadı.
Partizan’ın Valencia’yı 79-66’lık skorla geçtiği mücadelenin en skoreri olan Nunnally, 19 sayı, 4 asist ve 2 ribaunt üretti.
Howard ise Baskonia’nın Virtus Segafredo Bologna’yı 95-91 mağlup ettiği karşılaşmada 34 sayı, 3 asist ve 1 ribauntla mücadele etti.

Fenerbahçe’de Şekip Mosturoğlu aday oldu

Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe için kolları sıvadı.

2006-2018 yılları arası Aziz Yıldırım’ın başkan olduğu dönemde Fenerbahçe Asbaşkanlığı yapan Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı’na adaylığını açıkladı. Yazılı açıklama yaparak 7 Nisan Cumartesi günü seçimli yüksek divan kurulu toplantısının gerçekleştirileceğini hatırlatan Mosturoğlu, “Yüksek divan kurulu başkanlığı seçimlerinde aday olmam konusunda Fenerbahçe Spor Kulübü üyelerince tarafıma gösterilmiş olan teveccühle bu konudaki düşüncelerimi birçok kulüp üyemizle paylaştım. Konuştuğum herkes ile yüksek divan kurulu ve başkanlığına dair düşüncelerimi ve fikirlerimi tüm boyutlarıyla uzun uzun müzakere ettik. Netice itibarıyla kulübümüzün yapmış olduğu bildirim sonrasında; yüksek divan kurulu başkan adaylığı düşüncemi, bu satırlarla sizlere resmen açıklıyorum.” dedi.

Seçimden Fenerbahçe’nin kazanarak çıkan taraf olmasını dileyen Mosturoğlu, sözlerini şöyle tamamladı, “Gönül verdiğim, uzun yıllar hizmet ettiğim, sarı lacivert renklerin başarısı için, kişisel özgürlüğüm dahil her şeyden vazgeçmeyi bilmiş, kulübümüze karşı kurulmuş 3 Temmuz kumpasına karşı başlatmış olduğumuz büyük mücadele sırasında sarı-lacivert duvarı gövdeleri ile oluşturmuş eşsiz dostlar edinmiş, bu mücadeleyi bugün de sürdüren kulübümüzün bir neferi olarak öncelikli hedefim; Fenerbahçe Spor Kulübünün akil üyelerinin oluşturduğu yüksek divan kurulumuzu, tüzüğümüz düzenlemeleri ile belirlenmiş denge ve istişare konusundaki fonksiyonlarını kusursuz olarak yerine getirmesini sağlamak olacaktır. Bunun yanı sıra yüksek divan kurulu, Fenerbahçe Spor Kulübünün senatosu olarak, Fenerbahçe Spor Kulübünün ve camiamızın güçlü bir sesi olacak, ürettiği düşünceler ile Türk sporuna fikir önderliği yapacaktır. Kişilerin değil, fikirlerin çarpışacağı, sonunda kazananın mutlaka ve mutlaka Fenerbahçe olmasını umduğum bir seçim yarışı olması diler, saygı ile arz ederim.”

Trezeguet’den Trabzonspor’a kötü haber

Trabzonspor’da Sivasspor’la oynanan maçta sakatlanan Trezeguet’nin durumu netleşti. Bordo-mavililerin sağlık kurulu başkanı Ahmet Beşir oyuncunun sağlık durumu hakkında yaptığı açıklamada:
“Futbol A takımımızın Sivasspor ile oynadığı karşılaşma sırasında ağrı hisseden ve devre arasında oyundan alınan oyuncumuz Mahmoud Trezeguet’nin yapılan muayenesi ve MR görüntülemesi sonucunda sol arka adalesinde (hamstring kası) yaralanma tespit edilmiştir. Oyuncumuzun tedavisine sağlık ekibimizce başlanılmıştır.” dedi.

Golden Boy'a üç Türk futbolcu adayGolden Boy’a üç Türk futbolcu aday

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.