Wembanyama’dan Holmgren ve Thunder’a geçit yok

NBA'de yılın çaylağı olma yolunda yarışan Victor Wembanyama ve Chet Holmgren dün gece kozlarını paylaştılar. Wembanyama'nın yıldızlaştığı maçı San Antonio Spurs 132-118 kazandı.

Spor 1 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Victor Wembanyama'dan olağanüstü performans, Spurs'ten galibiyet.

NBA’de iki fiziksel anomali bu sezona damga vuruyor. Batı’nın zirvesine oynayan Oklahoma City Thunder’ın elinde Chet Holmgren gibi bir silah var. San Antonio Spurs ise belki de tarihin en büyük potansiyeli olan Victor Wembanyama’nın gelişimine yatırım yapıyor. İşte bu iki takım ve yılın çaylağı seçilme yolunda yarışan iki rakip kozlarını dün gece paylaştılar. Karşılaşmadan galip ayrılan taraf baştan sona üstünlüğü elden bırakmayan San Antonio oldu. Ev sahibi ekip sahadan 132-118 galip ayrıldı.

Wembanyama karşılaşmayı 28 sayı, 13 ribaunt, 7 asist, 5 blok, 7’de 5 üç sayı isabetiyle tamamladı ve geceye damgasını vurdu. Fransız NBA tarihinde 25+ sayı 5+ ribaunt 5+ asist 5+ blok 5+ üçlük yapan ilk oyuncu oldu. Ona en büyük destek 20’de 12 saha içi isabetiyle 28 sayı üreten Devin Vassell’den geldi. Milli basketbolcu Cedi Osman 14 dakikada 3 sayı, 3 asist, 2 top çalma üreterek galibiyete katkı sağladı. Oklahoma City Thunder’da Shai Gilgeous-Alexander 31 sayı, Jalen Williams 26 sayı üretti. Wembanyama ile henüz milli takımlarının alt yaş kategorilerinde mücadele etmeye başlayan Chet Holmgren ise 23 sayı üretti ancak takımı için yeterli olmadı.

Lakers uzatmada güldü

Dün Los Angeles Clippers karşısında son çeyrekte 21 sayı geriden gelerek kazanan Los Angeles Lakers bugün de daha mütevazı rakibi Washington Wizards karşısında uzatmalarda 134-131’le güldü. Bu mağlubiyetle ligin en kötü derecesine gerileyen Wizards 59. maçında tam 50. kez kaybetti. Lakers 61. maçında 33. kez kazandı. Los Angeles ekibinde Anthony Davis 40 sayı ve 15 ribauntla yıldızlaşırken LeBron 31 sayı ve 9 asistle mücadele etti. Wizards’da Jordan Poole’un kenardan gelerek attığı 32 sayı yeterli olmadı.

Alperen Şengün ilk kez atıldı

Phoenix Suns, Houston Rockets’ı 110-105 mağlup etti. Bu karşılaşmada öne çıkan olay Alperen Şengün’ün altıncı faulünü yaptıktan sonra hakeme itirazı sonrası diskalifiye edilmesi oldu. Jusuf Nurkic’e yaptığı faul sonrası son derece sinirlenen Alperen bunun ardından hakeme yaptığı itirazla diskalifiye oldu ve kariyerinde ilk defa direkt olarak soyunma odasının yolunu tuttu.

NBA’de gecenin diğer sonuçları:

Orlando Magic-Utah Jazz 115-107

Charlotte Hornets-Milwaukee Bucks 99-111

New York Knicks-Golden State Warriors 99-110

Brooklyn Nets-Atlanta Hawks 124-97

Phoenix Suns-Houston Rockets 110-105

Denver Nuggets-Miami Heat 103-97

Dikenli yoldan gül bahçesine... Onuralp Bitim'in hikayesiDikenli yoldan gül bahçesine… Onuralp Bitim’in hikayesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.