Tyrese Rice: NBA’i izlemek zor

NBA-EuroLeague tartışması son yılların en konuşulan konularından biri. Eski EuroLeague yıldızlarından Tyrese Rice da konuya yorumlarıyla dahil oldu.

Spor 10 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Tyrese Rice'tan NBA'e eleştiri.

Seyir zevki ve kalite açısından NBA mi yoksa EuroLeague mi sorusu basketbol severlerin son yıllarda en fazla bölündüğü konulardan biri. Konu birçok aktif ya da emekli basketbolcu yorum yaptı. Bunlardan biri de Tyrese Rice. Eski EuroLeague yıldızı X platformu üzerinden yaptığı paylaşımda “NBA’i izlemek çok zor ancak oturup denedim. Öylesine şutlar. Her pozisyona itiraz. Oyunda fiziksellik yok. Yıldızlara asla faul yok ancak onlar tonla serbest atış kullanıyorlar. Hiçbir set oyunu yok. Sadece bir avuç aşırı yetenekli ve kabiliyetli adam yeteneklerini sergiliyor” dedi.

Konu hakkında uzun yıllardır tartışma süregeliyor. NBA’de normal sezonun gereğinden uzun olduğu tartışmaları yapılıyor. Hatta pandemi öncesinde ligin kısaltılması bile gündeme geldi ancak maç sayısının azalmasının yayın hakları gelirlerine yapacağı olumsuz etki pandeminin de araya girmesiyle bu fikri rafa kaldırdı. NBA son olarak normal sezon maçlarından rekabetçiliği artırmak amacıyla sezon içi turnuva uygulamasını hayata geçirdi. Buna göre Avrupa sporlarında görülen yerel kupa mantığının bir benzeri NBA’de görülecek.

NBA'de sezon içi turnuvası için kuralar çekildi: İşte NBA Kupası’nda gruplar ve formatNBA’de sezon içi turnuvası için kuralar çekildi: İşte NBA Kupası’nda gruplar ve format

Rice’ın fikrinin aksini iddia edenlerin sayısı son dönemde azalmış değil. Her şeye rağmen NBA normal sezonunda her gece en az bir maçın son derece rekabetçi ve keyifli olduğuna dair yaygın bir fikir de mevcut. Öte yandan rekabetçilik bir yana Gelişim Ligi’nin genişletilmesi, Gelişim Ligi’nden iki oyuncunun çift yönlü olarak ana lig takımlarıyla sözleşme imzalayabilmesi artı maaş tavanının her geçen yıl yükselmesiyle NBA, kaliteli oyuncuların birinci tercihi olmaya devam ediyor ve yetenek havuzu Avrupa veya diğer kıta basketbollarına nazaran fazlasıyla genişliyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.