Sporda pazartesi gündemi: NBA, milli takımın forması görücüye çıktı…

Spor dünyasından öne çıkan haberler 10Haber’le sizlerle. Hem dünyada hem Türkiye’de yaşanan son gelişmeler. İşte futbol, basketbol ve diğer spor dallarında yaşananlar…

Spor 18 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında pazartesi gününün öne çıkanları.

Türkiye A Milli Futbol Takımı 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda sahne alacak. Milliler tarihinde ilk kez eleme grubunu lider bitirerek gittiği turnuvada Almanya’da seyirci karşısına çıkacak. Ay-yıldızlı takımın turnuvada giyeceği formalar belli oldu. Beyaz zemin üstüne kırmızı şeritli klasik forma yine setin bir parçası olurken diğer parça yine düz kırmızı oldu.

Milli Takım EURO 2024 hazırlıkları kapsamında milli arayı 22 Mart ve 26 Mart tarihinde yapacağı hazırlık maçlarıyla geçirecek. Önce Macaristan’a konuk olacak millilerin ikinci durağı Avusturya olacak. Maçların ikisi de saat 22.45’te başlayacak.

Milli Takımın giyeceği formalar görücüye çıktı.

Milli Takım kadrosundan iki isim çıktı

A Milli Takım’ın Macaristan ve Avusturya ile yapacağı özel maçın aday kadrosuna çağırılan Ferdi Kadıoğlu ve Cengiz Ünder sakatlıkları nedeniyle kadrodan çıkarıldı. İki oyuncunun yerine Rangers’tan Rıdvan Yılmaz ve Corendon Alanyaspor’dan Oğuz Aydın kadroya dahil edildi.

TFF’den yapılan açıklamada “Macaristan ve Avusturya ile oynayacağı özel maçlar için bugün İstanbul’da toplanan A Millî Takımımızın aday kadrosunda değişiklik yapıldı. Fenerbahçe’de forma giyen millî futbolcularımızdan Cengiz Ünder sağ kasık, Ferdi Kadıoğlu ise sağ baldır bölgesindeki sakatlığı nedeniyle aday kadrodan çıkarıldı. Bu iki oyuncunun yerlerine İskoçya’nın Rangers ekibinde görev yapan Rıdvan Yılmaz ile Corendon Alanyaspor’dan Oğuz Aydın, A Millî Takım’ın kadrosuna dâhil edildi” sözleri yer aldı.

Süper Lig’de 30. hafta VAR kayıtları yayınlandı

Süper Lig’de 30’uncu haftaya ait VAR kayıtları açıklandı.

Türkiye Futbol Federasyonu, 30. haftanın VAR kayıtlarını açıkladı. Kayıtlarda Beşiktaş – Antalyaspor maçındaki iki penaltı pozisyonunun yanı sıra Alanyaspor-Kayserispor ve Adana Demirspor-Sivasspor maçlarının kayıtları da açıklandı.

Antalyaspor’un penaltısında VAR’ın “Burak seni potansiyel penaltı incelemesi için izlemeye davet ediyorum” uyarısına orta hakemin “Temas noktasını gördüm, tamam. Top oyunda mı, onu da göreyim. Tamamdır gördüm, 83 numara penaltı ve sarı kart veriyorum” şeklinde yanıt verildiği görüldü.

Beşiktaş’ın penaltısındaysa VAR’ın “Burak, sana potansiyel elle oynama gerekçesiyle penaltı için sahada inceleme öneriyorum. Bu temas noktası, bir kez daha oynatacağım” talimatına hakem “Tamam bir daha oynat ağabey, siyah-beyazlı oyuncunun eline değmiyor değil mi? Tamam şimdi gördüm. Penaltı vereceğim, kart vermeyeceğim” diyerek yanıt verdi.

Kyrie’den sol elle sihirli dokunuş

NBA’de heyecan kaldığı yerden devam etti. Dallas Mavericks şampiyonluğun iddialı ekiplerinden Batı Konferansı lideri Denver Nuggets’ı konuk etti. Büyük çekişmeye sahne olan maçı Dallas 107-105 kazandı. Son çeyrekte Luka Doncic’in etkili oyunu ön plana çıkarken Kyrie Irving son saniye basketiyle karşılaşmaya damga vurdu. Normalde sağ elini kullanan oyuncunun sol elini kullanarak orta mesafede Nikola Jokic’in üzerinden yaptığı atış son yılların en iyi son saniye basketlerinden biri olarak tarihe geçti.

Maçın kahramanı Irving karşılaşmayı 24 sayı ve dokuz asistle tamamlarken Luka Doncic 37 sayı ve 10 ribaunt üreterek öne çıktı. Denver’da Nikola Jokic 16 sayı ve 11 ribauntla double double yaparken Jamal Murray 23 sayı, Michael Porter Jr 20 sayı buldu. Dallas 68. maçında 39. kez kazanırken Nuggets 68. maçında 21. kez yenilerek konferans liderliğini Thunder’a kaptırdı.

NBA’de gecenin diğer sonuçları:

Milwaukee Bucks-Phoenix Suns 140-129

Detroit Pistons-Miami Heat 101-104

Washington Wizards-Boston Celtics 104-130

Orlando Magic-Toronto Raptors 111-96

San Antonio Spurs-Brooklyn Nets 122-115

Los Angeles Clippers-Atlanta Hawks 93-110

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.