Sporda salı gününün özeti… NBA, motor sporları ve dünyadan gelişmeler

Spor dünyasından öne çıkan haberler 10Haber’le sizlerle. Hem dünyada hem Türkiye’de yaşanan son gelişmeler. İşte sporun her dalında yaşananlar…

Spor 19 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasından öne çıkan haberler.

Türkiye’de futbol gündeminin kasvetli havasının yarattığı karanlık süredursun dünyada spora dair gelişmeler tüm hızıyla sürüyor. İşte 10Haber farkıyla sporun farklı branşlarından gelen son gelişmeler ve haberler…

Türkiye Ralli Şampiyonası Marmaris’te sürüyor

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci ayağı olan Ege Rallisi 22-24 Mart’ta Marmaris’te düzenlenecek. TOSFED’den yapılan açıklamada Ege Rallisi’nin 33’üncü kez, geçmişte üç kez WRC’ye ev sahipliği yapan ve gelecek yıllarda tekrar global takvime girmesi için uğraşılan Marmaris’te düzenleneceği bildirildi. 22 Mart Cuma günü saat 18:00’de Marmaris Atatürk Meydanı’nda start alacak yarış heyecanı 24 Mart Pazar, saat 14’te noktalanacak.

FIA’da Kadınlar Komisyonu’nun başkanlığına getirilen Burcu Çetinkaya’nın da yarışacağı rallide organizasyon tarihinin unutulmaz isimlerinden Volkan Işık da direksiyon sallayacak.

Onuralp’li Bulls, Blazers’ı mağlup etti

Onuralp Bitim karşılaşmayı 9 sayı, 4 ribaunt ve bir asistle tamamladı.

NBA’de heyecan aynı gece oynanan sekiz karşılaşmayla sürdü. Onuralp Bitim’in de formasını giydiği Chicago Bulls, Portland Trail Blazers’ı 110-107 mağlup etti. Bulls’ta Onuralp 9 sayı, 4 ribaunt ve bir asistle oynarken Demar DeRozan’ın 28 sayılık performansının yanı sıra Ayo Dosunmu’nun 23 sayı 10 asistlik double-double performansı galibiyette etkili oldu. Maçın en skorer ismi 30 sayı üreten Blazers oyuncusu Anfernee Simons oldu, ancak bu performans galibiyete yetmedi.

Günün bir diğer maçında Boston Celtics ve Detroit Pistons karşılaştı. Doğu konferansının zirvesi ve alt sırasını parkede buluşturan maçtan galip çıkan taraf 119-94’lük skorla Boston Celtics oldu. Celtics’te Derrick White 22 sayı, 10 ribaunt, 10 asistlik performansıyla NBA kariyerindeki ilk triple-double’ını yaptı. Pistons’ta ise 21 sayı kaydeden Jaden Ivey dikkat çekti. İşte NBA’den toplu sonuçlar:

Indiana Pacers-Cleveland Cavaliers: 103-108
Boston Celtics-Detroit Pistons: 119-94
Philadelphia 76ers-Miami Heat: 98-91
Chicago Bulls-Portland Trail Blazers: 110-107
Utah Jazz-Minnesota Timberwolves: 104-114
Golden State Warriors-New York Knicks: 112-119
Sacramento Kings-Memphis Grizzlies: 121-111 (Uzatmada)
Los Angeles Lakers-Atlanta Hawks: 136-105

Arda Turan belgeseli geliyor

Amazon’a Arda Turan belgeseli geliyor.

Prime Video, Türk futbolunun uluslararası alanda en başarılı oyuncularından biri olan Arda Turan’ı konu alan yeni belgesel Arda Turan: Yüzleşme’nin çekimlerine başladı. Arda Turan: Yüzleşme belgeseli; Lewandowski – Unknown, Giannis: The Phenomenal Journey, Kelce, All or Nothing: Arsenal, All or Nothing: Manchester City, Bayern Münih – Efsanenin Perde Arkası gibi; Prime Video’nun spor dünyasının başarılı isimleri ve takımlarıyla ilgili belgesellerinin yeni üyesi olacak.

Arda Turan belgeselle ilgili; “Ben, Arda Turan. Bayrampaşa’nın dar sokaklarından, Ali Sami Yen’in büyülü çimlerine, Vicente Calderon’a, Camp Nou’ya uzanan bir hikayenin kahramanıyım. Futbol topunun peşinde çok mutluluklar yaşadım, çok başarılar kazandım, çok güldüm, çok ağladım, çok sevindim, çok üzüldüm, çok gururlandım. Çok sevdim, çok sevildim, yanlış da yaptım, yanlış da anlaşıldım. Ben bu hayatta tüm duyguları ‘çok’ yaşadım. Bu, sadece futbol kariyerimi, başarılarımı anlattığım bir belgesel değil, bu sadece yanlışlarımı anlattığım bir belgesel de değil. Bu, kendimle yüzleşmemin hikayesi. Beni ben yapan her şeyle; beni ben yapan herkesle birlikte…” dedi. Arda Turan: Yüzleşme, döneminin en yetenekli, en sevilen ve bir o kadar da tartışılan Türk futbolcusu Arda Turan’ın kendisiyle yüzleşmesini konu alacak.

Motor sporlarında milli yıldızlar sahne alacak

Deniz Öncü, Moto2’nin Portekiz ayağında sahne alacak.

Motosikletin birbirinde farklı branşlarında Türkiye’yi temsil eden sporculardan Toprak Razgatlıoğlu, Can Öncü, Bahattin Sofuoğlu, Mert Konuk ve Deniz Öncü hafta sonu piste çıkacak. Türkiye Motosiklet Federasyonundan(TMF) yapılan açıklamada Dünya Superbike Şampiyonası(WSBK) ve Dünya Supersport Şampiyonası’nın(WSSP) ikinci ayak yarışlarının İspanya’da yapılacağı hatırlatıldı. Buna göre Toprak Razgatlıoğlu, Can Öncü, Bahattin Sofuoğlu ve genç yıldız adayı Mert Konuk Barselona Pisti’nde asfalta çıkacak. Deniz Öncü ise Moto2’nin ikinci ayağında Portekiz Grand Prix’sinde mücadele edecek. 22-24 Mart tarihlerinde Algarve Pisti’nde düzenlenecek organizasyonda Deniz 24 Mart Pazar günü saat 15:15’te 21 turluk ana yarışa çıkacak ve puan savaşı verecek.

Hong Konglu taraftarlara Messi iadesi

Inter Miami MLS’te yeni sezona hazırlık sürecinin bir kısmını Hong Kong’da geçirdi. Bu süreçte bir de hazırlık maçına çıkan Miami’de söz konusu hazırlık karşılaşmasında Lionel Messi forma giymedi. Maçı yerinde izlemek isteyen binlerce Hong Konglu futbolsever elbette Messi aşkına oradalardı. Ancak yıldız ismi izleyemeyen taraftarlar bir bakıma kendilerini mağdur ilan ettiler. Hong Kong yönetimi de bu mağduriyeti gidermek için maça gelen bilet sahiplerine bilet paralarının yarısını iade etme kararı aldılar. Bu durum yetkililere 7.1 milyon dolara patlayabilir. Öyle ki 38 bin taraftar ortalama 4.880 Hong Kong doları (18 bin TL) verdiler. Messi’nin oynamadığı maçta taraftarlar bu durumu yuhalayarak protesto etmişlerdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.