Sporda perşembe gününün öne çıkardıkları… Alperen’siz Rockets 10’da 10!

Spor dünyasından öne çıkan haberler 10Haber’le sizlerle. Hem dünyada hem Türkiye’de yaşanan son gelişmeler. İşte sporun her dalında yaşananlar…

Spor 28 Mart 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
İşte spor dünyasında günün öne çıkanları.

NBA’de aynı gece 12 maç birden oynandı. Sakatlığı sebebiyle Alperen Şengün’den yoksun mücadele eden Houston Rockets Alperen’siz dönemdeki üst üste onuncu galibiyetine ulaştı. Batı Konferansı’nda üst sıraları zorlayan Oklahoma City Thunder’ı uzatmalara giden maç sonucu 132-126’yla geçen Rockets play-in iddiasını sürdürdü. Deplasmanda kazanan Rockets’ta son dönemin formda oyuncusu Jalen Green 37 sayı, 10 ribaunt ve 7 asist üretti. Thunder’ın süper starı Shai Gilgeous-Alexander’ın oynamadığı maçta Josh Giddey 31 sayı buldu.

Cedi Osman ve Ömer Faruk Yurtseven’i karşılaştıran maçta San Antonio Spurs deplasmanda Utah Jazz’ı 118-111 mağlup etti. Batı Konferansı’nın dibinde bulunan Spurs’te Devin Vassell 31 sayı ve 6 asist, çaylak Victor Wembanyama ise 19 sayı, 8 ribaunt, 6 asist ve 5 blokla oynadı. Mücadelede yaklaşık 20 dakika süre alan milli basketbolcu Cedi Osman 9 sayı, 7 ribaunt, 6 asistle iyi bir maç çıkardı. Ömer Faruk Yurtseven ise çok kısa şans bulduğu karşılaşmayı iki sayıyla tamamladı.

İşte NBA’de toplu sonuçlar,

Washington Wizards-Brooklyn Nets: 119-122 (Uzatmada)
Orlando Magic-Golden State Warriors: 93-101
Charlotte Hornets-Cleveland Cavaliers: 118-111
Toronto Raptors-New York Knicks: 101-145
Philadelphia 76ers-Los Angeles Clippers: 107-108
Atlanta Hawks-Portland Trail Blazers: 120-106
Oklahoma City Thunder-Houston Rockets: 126-132 (Uzatmada)
Minnesota Timberwolves-Detroit Pistons: 106-91
Memphis Grizzlies-Los Angeles Lakers: 124-136
Chicago Bulls-Indiana Pacers: 125-99
Utah Jazz-San Antonio Spurs: 111-118
Denver Nuggets-Phoenix Suns: 97-104

İşte Süper Lig’de 33. hafta programı

Futbol Federasyonu açıkladı, işte 33. hafta programı.

Süper Lig’in 33. haftasında oynanacak karşılaşmaların programı açıklandı. Buna göre hafta 19 Nisan Cuma akşamı oynanacak Beşiktaş-Ankaragücü karşılaşmasıyla başlayacak. 20 Nisan Cumartesi akşamı 19.00’da lig üçüncüsü Trabzonspor, Kayserispor’a konuk olacak. 21 Nisan Pazar akşamı ilk 30 haftasında liderliği elinde bulunduran Galatasaray 19.00’da Pendikspor’u konuk edecek. Hafta 22 Nisan Pazartesi akşamı Sivasspor’un Fenerbahçe’yi konuk edeceği maçla kapanacak. Karşılaşma saat 20.00’de başlayacak.

Kupa mesaisi 23 Nisan’da devam…

İşte Türkiye Kupası yarı finalinde ilk maçların programı.

Türkiye Kupası’nda yarı final programı belli oldu. Yarı final karşılaşmaları format gereği çift maçlı eleminasyon usulüyle oynanacak. 23 Nisan Salı akşamı Ankaragücü, Beşiktaş’ı ağırlayacak, maç 20.30’da başlayacak. İkinci yarı final eşleşmesinde Trabzonspor, Karagümrük’ü 24 Nisan Çarşamba akşam saat 20.30’da konuk edecek. Türkiye Kupası’nda yarı final rövanş maçları 8-9 Mayıs tarihinde oynanacak. Kupa, 23 Mayıs’ta sahibini bulacak.

Beşiktaş ve Karagümrük hazırlık maçında berabere kaldı

Süper Lig’de milli arayı hazırlık maçlarıyla değerlendirmek isteyen Beşiktaş, Karagümrük’le karşı karşıya geldi. Bu süreçte daha önce Buducnost ile karşılaşan siyah-beyazlılar beş gollü görkemli bir galibiyet almıştı. Mücadelenin 25. dakikasında Emre Mor’un ara pasında topla buluşan Kevin Lasagna, ceza sahasına girip aşırtma bir vuruşla topu filelere göndererek Fatih Karagümrük’ü 1-0 öne geçirdi. İlk yarı 1-1 biterken Beşiktaş beraberliği 61. dakikada yakaladı. Sağ kanatta topla buluşan Ghezzal ceza sahasına girip sağ çaprazdan plase vuruş yaparak topu uzak köşeden ağlarla buluşturdu. Karşılaşma bu gollerle 1-1 berabere tamamlandı.

Kadro açıklandı… Yedi Fenerbahçeli, beş Galasaraylı milli takımda

A Milli Takım, İsviçre ve Macaristan’la karşılaşacak.

A Milli Kadın Futbol Takımı’nın 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup’ta 5 Nisan’da deplasmanda İsviçre ve 9 Nisan’da Pendik Stadı’nda Macaristan ile yapacağı maçların aday kadrosu belli oldu. Teknik direktör Necla Güngör Kıragası tarafından belirlenen aday kadroda şu futbolcular yer alıyor…

Kaleci: Selda Akgöz (Fomget), Fatma Şahin (Beylerbeyi), Gamzenur Yaman (Galatasaray)

Defans: Sejde Aylin Abrahammson (Club Brugge), Didem Karagenç (Beşiktaş), Ümran Özev (Fomget), Büşra Kuru (SC Sand 1946), Dilara Deli (Sporting Charleroi), Yaşam Göksu, İlayda Civelek, Gülbin Hız (Fenerbahçe), Narin Yakut (Karagümrük)

Orta Saha: Ebru Topçu, Emine Ecem Esen, Eda Karataş (Galatasaray), Derya Arhan (Beylerbeyi), Birgül Sadıkoğlu (UD Tenerife), Busem Şeker, Meryem Cennet Çal, Ece Türkoğlu (Fenerbahçe), Elif Keskin (Beşiktaş)

Forvet: Arzu Karabulut (Galatasaray), Miray Cin (Duisburg), Yağmur Uraz (Fenerbahçe)

Carlos Vinicius, Okan Buruk’u övdü

Galatasaraylı Carlos Vinicius kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Sarı-kırmızılıların kiralık golcüsü Carlos Vinicius, Süper Lig’de şampiyon olmayı amaçladıklarını belirterek, “Tabii ki ilk hedefimiz önümüzdeki lig maçı olan Hatayspor karşılaşması. Biz hep önümüzdeki ilk maça odaklanırız. Ligi kazanmak için de bütün maçlarımızı kazanmamız gerekiyor.” dedi. Kasımpaşa karşısında attığı galibiyet golüne de değinen Brezilyalı, “İnsanlar, Kasımpaşa’ya attığım golü Mitroglou’nun attığı gole benzetti. Ben de bir araştırma yaptım ve o golün Galatasaray’ı şampiyon yapan gollerden biri olduğunu öğrendim. Umarım benim golüm de öyle olur. Umarım o gol, bizim şampiyon olmamıza yardımcı olur.” diye konuştu.
Okan Buruk hakkında da hislerini belirten Vinicius, “Okan hoca ile beraber çalışmak kolay. Kendisi üst düzey futbol da oynadı. O nedenle isteklerimizi ve bize nasıl davranması gerektiğini çok iyi biliyor. Bizi çok iyi anlıyor ve bize liderlik ediyor. Okan hocanın liderliğinde şampiyon olabileceğimize inanıyoruz.” dedi.

Masterler Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda Türk atletler dört madalya kazandı

Polonya’nın Torun kentinde düzenlenen ve 39 ülkeden 3 bin 386 sporcunun katıldığı Masters Avrupa Atletizm Şampiyonası sona erdi.
Organizasyonda Türkiye’yi 7’si kadın toplam 16 sporcu temsil etti. Milli sporculardan Hasan Kasap yüksek atlamada altın madalya elde ederken Çiğdem Çemberci uzun atlamada gümüş, Hülya Figen Karadağ da 3 adım atlamada gümüş ve 60 metre engellide bronz madalya kazandı.

Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz: Fenerbahçe ve Galatasaray’ı yenmek istiyoruz

Konyaspor’da başkan açıklamalarda bulundu.

Süper Lig’de ligde kalma mücadelesi veren ekiplerden Konyaspor 33 puanla 16. sırada yer alıyor. İç Anadolu ekibi lig mesaisine Trabzonspor’u evinde ağırlayacağı karşılaşmayla devam edecek. Karşılaşma 3 Nisan Çarşamba 20.30’da oynanacak.

Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz, transfer yasağıyla alakalı “Kulübümüzün bu noktada gücü var. Bu transfer yasağını kaldırabilir. Ödemeyi yaptığımızda, yasağı kaldırabilecek bir durumdayız. Şu anda ödeme önceliğimiz bunlar olmadığı için transfer sezonundan da uzak bir durumdayız. Hedeflerimiz belli. Önceliğimiz takımı bu ligde sağlıklı bir yerde tutmak. Sezon sonuna doğru şartlarımıza uygun hale getirip onu da hallederiz. Bununla ilgili opsiyon bir süre var. Kısa sürede artık bir daha bunların konuşulmadığı bir kulüp olmak istiyoruz” dedi.

Korkmaz ligde kalma yarışıyla alakalı 42-43 puanın güvenli bölge olacağını söyledi. Korkmaz “Haliyle şu an puanımız, oraya çok uzak değil. Burası büyük bir şehir, güçlü bir camia. Geriye 8 maçımız kaldı. Bunun 5’ini içeride oynuyoruz. Ama bunun 2’si de şampiyonluğa oynayan takımlardan. Temel derdimiz, güvenli alanda kalmak. Ligi sağ salim güzel şekilde tamamlayıp, önümüzdeki sezonlara daha iyi hazırlanmak. Fenerbahçe ve Galatasaray’ı da burada yenmek isteriz. Şampiyonluğu belirlemedeki kastımız bu. Dış sahada puan verdiğimiz her takımdan o puanı almak için sahaya çıkıyoruz. İki takımı da yenersek şampiyonun kim olduğu umurumuzda olmaz. Şampiyonu belirlemenin bir gücü olduğu da hoşumuza gidiyor” diye konuştu.

Samsunspor’da Lubomir Satka sezonu kapadı

Satka sezonu kapadı.

Milli ara öncesi Markus Gisdol önderliğinde Süper Lig’in en formda takımlarından birine dönüşen ve küme düşme hattından çıkıp orta sıralara gelen Samsunspor’a kötü haber geldi. Samsun’un sezon başında Lech Poznan’dan transfer ettiği 28 yaşındaki savunma oyuncusu Lubomir Satka sakatlığı nedeniyle sezonu kapattı. Satka bu sezon Süper Lig’de toplam 26 maçta forma giymiş ve 1 gol atıp 2 asist yapmıştı. Satka takımın vazgeçilmez oyuncularından biriydi. Satka bileğinden ameliyat geçirdi. Samsunspor 30 hafta sonunda 36 puanla 12. sırada. Takım Süper Lig mesaisine 4 Nisan Perşembe akşamı 20.30’da Pendikspor maçıyla dönecek. 

Wizards ve Capitals Washington’da kalıyor

NBA takımı Washington Wizards ve NHL takımı Washington Capitals’ın sahibi Ted Leonsis, şehir yönetimiyle anlaşmaya vardı. Anlaşmaya göre iki takım Washington’da kalmaya devam edecekler ve Capital One Arena’yı kullanmayı sürdürecekler. İki kulübün de Virgiana’ya taşınması gündemdeydi. Ancak yeni anlaşmaya göre iki takımın da 2050 yılına kadar ABD’nin başkentinde kalacağı netleşti. Yeni anlaşmaya göre şehir yönetimi kulübe 500 milyon dolarlık destek sağlayacak ve salonun yenilenme çalışmalarında maddi katkı sağlayacak. Salonla yakınındaki sanat galerisi arasında mesafe kalmayacak şekilde bağlantı kurulacak. Etkinliklerden iki saat önce gelip iki saat sonra gidecek şekilde güvenlik gücü desteği sağlanacak. Leonsis’in sahibi olduğu Mounumental Sports, şehrin Güneydoğusunda yer alan ve WNBA takımı Mystics ile G-League takımı GoGo Capitals’ın maçlarını oynadığı Entertainment & Sports Arena’nın yönetimini de eline aldı. Şirket bu takımların normal sezon maçlarından dördünü Capital One Arena’da oynatma haklarını da elinde bulunduruyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.