Fenerbahçe’nin Monaco zaferi! Emek kazandı

EuroLeague play-off ilk maçında Fenerbahçe uzatmada Monaco'yu 95-91 yendi ve saha avantajını ele geçirdi. Motley'den sonra Scottie Willbekin'i de sakatlığa kurban veren sarı lacivertliler berbat bir ilk yarıdan sonra harika bir dönüş yaptı.

Spor 25 Nisan 2024
Nigel Hayes-Davis, 19 sayıyla maçın en skorer ismi oldu vekarşılaşmanın en değerli oyuncusu seçildi.

2019’dan beri EuroLeague Final Four’undan uzak kalan Fenerbahçe, geçen yıldan sonra yine çeyrek finaldeydi. Normal sezonu altıncı bitiren sarı lacivertlilerin rakibi ise lig üçüncüsü Monaco’ydu. Üç olanın kazanacağı seride saha avantajı da Fransız takımındaydı. Üstelik Sarı lacivertlilerin uzunu Motley sakatlığı nedeniyle kadroda bulunmuyordu.

Salle Gaston Medecin Salonu’nda yapılan maça Nick Calathes, Tyler Dorsey, Tarık Biberovic, Nigel Hayes-Davis, Sertaç Şanlı beşiyle başlayan Fenerbahçe rakibin sert savunmasına yanıt veremedi. İlk periyot 26-15 tamamlandı. İkinci 10 dakikada sarı lacivertliler biraz daha toparlanmış gözükse de bir şanssızlık daha yaşandı.  İlk yarı 46-37 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle biterken Fenerbahçe koçu Javiskevicius oyuna göre farkın az olduğunu söylüyordu.

İkinci yarı sahada başka bir Fenerbahçe vardı. Takımın en iyilerinden Scottie Willbekin’ih sakatlanarak oyunu bırakmak zorunda kalmasına karşın sahaya emeğini koyan oyuncular farkı yavaş yavaş eritti. Final periyoduna girmeden önce Yunan gard Calathes’in 0.2 salise kala gönderdiği top üçlük olarak değer kazandı. Skor 61-60 oldu. Çekişmeli geçen dördüncü periyodun son 10 saniyesine 81-81 eşitlikle girildi. Son topu Fenerbahçe’den Marko Guduric kullandı. Top potadan girmeyince karşılaşma uzadı. Uzatma bölümünde ayakta kalan Fenerbahçe oldu. Farkı bir ara sekiz sayıya çıkardı. Ama top kayıpları ve kaçan faüller nedeniyle karşılaşmanın sonuna kadar bir heyecan yaşandı. Yaptığı hataları savunmada verdikleri emekle kapatan Fenerbahçeliler sahadan 95-91 galip ayrıldı ve seride 1-0 öne geçti.

Dört kupanın hikayesini Fenerbahçe kaptanından dinleyinDört kupanın hikayesini Fenerbahçe kaptanından dinleyin

Kanarya böylece saha avantajını da aldı. Nigel Hayes-Davis kaydettiği 19 sayı ile takımın skoreri olurken, Nick Calathes 17, Nathan Sestina 16, Tyler Dorsey 13, Marko Guduric de 11 sayıyla galibiyete önemli katkı verdi. Sezon başında büyük eleştirilere uğrayan Sestina 31 dakika 6 ribaunalırken beşte dört üçlük sakorak karşılaşmanın kilit ismi oldu. Üç galibiyet alan takımın Final Four’a yükseleceği serinin ikinci maçı 26 Nisan saat 20.00’de Monaco’nun ev sahipliğinde aynı salonda oynanacak.

Olympiakos deplasmanda galip

Günün diğer maçında normal sezonu dördüncü bitiren Barcelona, beşinci Olympiakos’u konuk etti. Rakibini 77-75 yenmeyi başaran Yunan ekibi seride 1-0 öne geçti ve bu sonuç saha avantajını aldı. Seride ikinci karşılaşma cuma günü yapılacak.

Bahçeşehir, Avrupa şampiyonluğuna iki sayıyla kaybettiBahçeşehir, Avrupa şampiyonluğuna iki sayıyla kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.