Christoph Daum: Uyuşturucu maddeye yeterince doydum

Türkiye'de Fenerbahçe, Beşiktaş, Bursaspor gibi takımları çalıştıran, Süper Lig şampiyonlukları yaşayan ve bugünlerde kanserle mücadele eden Christoph Daum tedavisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Spor 16 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Kanserle boğuşan Daum'dan açıklamalar.

Üç Süper Lig şampiyonluğu, bir Türkiye Kupası zaferi, iki Süper Kupa şampiyonluğu… Christoph Daum Türk futboluna böyle silinmez bir iz bıraktı. Özellikle Fenerbahçe günleriyle beraber Türk futboluyla özdeşleşen Daum bugünlerde kanser hastalığıyla mücadele ediyor. Alman futbol insanı son olarak ülkesinde açıklamalar yaptı.

Daum çektiği acıları azaltmak için esrar kullanmak isteyip istemeyeceğiyle ilgili soruya “Hayır, kullanmam. Bütün uyuşturucu maddelere yeterince doydum. Doktorların verdiği ilaçlara güveniyorum” yanıtı verdi. Alman futbol insanı ölümü ne sıklıkla düşündüğü sorusuna yanıt olarak da “Bir gün hepimiz öleceğiz” dedi. Daum mezar taşında ne yazmasını istediği sorusunaysa “Artık dinleniyor, yazabilir. Belki çocuklarımın aklına daha iyi bir şey gelir” yanıtı verdi.

Daum için kanser, futbol maçı gibiDaum için kanser, futbol maçı gibi

Daum son bir haftada 22 kez kemoterapi tedavisi gördüğünü anlatarak “Bu yoğun kemoterapinin yan etkilerini engellemek biraz zor. Doktorlar ABD’de oğlumu ziyaret etmem için bana izin verdi ama zatürreye yakalandım ve neredeyse komaya giriyordum. Eşim Angelica ‘Sana bağırdım, hiç tepki vermedin’ dedi” diye konuştu.

Yoğun bakıma kaldırılmıştı: Daum’dan iyi haber geldiYoğun bakıma kaldırılmıştı: Daum’dan iyi haber geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.