Fenerbahçe, Galatasaray’dan aldı, 17 yaşında sahaya attı: Yusuf Akçiçek

Fenerbahçe'nin UEFA Konferans Ligi'nde Ludogorets ile oynadığı maçta 17 yaşındaki yıldız Yusuf Akçiçek 90 dakika forma giydi. Oyuncunun geçmişindeki Galatasaray detayı dikkat çekti.

Spor 11 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Yusuf Akçiçek, U18 Milli Takımı'nda da forma giyiyor.

Fenerbahçe’de ardı ardına gelen sakatlıkların ardından stoperde yaşanan sıkıntı nedeniyle altyapı oyuncularından Yusuf Akçiçek, Konferans Ligi’ndeki Ludogorets – Fenerbahçe maçında forma şansı buldu. 17 yaşındaki futbolcu karşılaşmada en fazla isabetli pas veren oyuncu olmayı başardı. Yüzde 82 ile isabetli pas yapan Yusuf Akçiçek, çıktığı sekiz hava topu mücadelesinin beşinden galip çıktı. Beş sahipsiz top kazanan futbolcu, üç kez uzaklaştırma yaptı.

Fenerbahçe, Galatasaray’dan kaptı

17 yaşındaki genç Yusuf Akçiçek, 2016 yılından 2018’e kadar Galatasaray’ın bünyesindeydi. Fenerbahçe, onu 2019’da henüz 14 yaşındayken ezeli rakibinin alt yapısından transfer etti. Sarı lacivertlilere geldiği tarihten itibaren dikkatleri üzerine çekmeyi başaran 17 yaşındaki savunmacı şu anda Fenerbahçe en gözde isimlerinden biri. U17’de sekiz, U18’de altı kez Türkiye Milli Takımı forması giyen oyuncunun Avrupa’dan da takip edildiği biliniyor.

Fenerbahçe Avrupa’da da unvan bıraktıFenerbahçe Avrupa’da da unvan bıraktı

‘Yusuf gösterdiği performansla gurur duyabilir’

Ludogorets maçının ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Yusuf sezon başından bu yana ara ara antrenmanlara geliyor. Zorlu maçta şans verdik. Ona ne kadar güvendiğimizi gösterdik. O da güzel bir performans gösterdi. Kendisini tebrik ediyorum” dedi. Ferdi Kadıoğlu ise şöyle konuştu: “Yusuf için mutluyum. İyi bir performans sergiledi. Bu bir takım oyunu. Kaybettiğimizde birlikte kaybediyoruz. İlk maçına çıktığı için mutluyum. Gösterdiği performansla gurur duyabilir.”

Aslan ve Kartal’dan sonra Kanarya da Avrupa’da kayıp…Aslan ve Kartal’dan sonra Kanarya da Avrupa’da kayıp…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.