Şampiyonlar Ligi’nde macera başlıyor… Sahneye ilk Fenerbahçe çıkıyor

Türk takımlarının son 12 sezonda 8 kez şampiyonluk kazandığı CEV Şampiyonlar Ligi Fenerbahçe-Calcit Kamnik maçı ile başlıyor. Turnuvada Fenerbahçe'nin yanı sıra son şampiyon VakıfBank ve finalist Eczacıbaşı da bulunuyor.

Spor 7 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
CEV Şampiyonlar Ligi'nde Eczacıbaşı VakıfBank ve Fenerbahçe kupayı kaldırma sevinci yaşadı.

Kadın voleybolunda Türk takımlarının son 12 sezonuna damga vurduğu CEV Şampiyonlar Ligi’nde 64. sezon Fenerbahçe ile Sloven takımı Calcit Kamnik arasında yapılacak maçla başlayacak.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından ilk kez 1960-1961 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası adıyla düzenlenen ve daha sonra Şampiyonlar Ligi adını alan organizasyonu, geride kalan 63 sezonda 26 farklı takım kazanma başarısı gösterdi. Turnuvada 2011, 2013, 2017, 2018, 2022 ve 2023 yıllarında VakıfBank, 2012’de Fenerbahçe ve 2015’te Eczacıbaşı kupayı kaldırmayı başardı.

File derbisinde gülen FenerbahçeFile derbisinde gülen Fenerbahçe

Tamamı Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) döneminde olmak üzere 11 kez mutlu sona ulaşan Dinamo Moskova turnuvayı en çok kazanan takım durumunda. 2019-2020 sezonu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Şampiyonlar Ligi tamamlanamadı.

elde etti. Dinamo Moskova, sırasıyla 1961, 1963, 1965, 1968, 1969, 1970, 1971, 1972, 1974, 1975 ve 1977 yıllarında kupayı müzesine götürdü. CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu toplamda 22 kez ile en fazla SSCB ekipleri kazandı. SSCB’nin ardından 17 şampiyonluk kazanan İtalya temsilcileri ikinci sırada bulunurken, Türk takımları 8, Bulgaristan ve Rus ekipleri de üçer şampiyonluk elde etti.

VakıfBank ile son iki sezondur mutlu sona ulaşan İtalyan Guidetti bu sezon da iddialı.

Guidetti: Şampiyonlar Ligi’ni seviyoruz

CEV Şampiyonlar Ligi’nde 2023-2024 sezonuna 8 Kasım’da iç sahada oynayacağı Volley Mulhouse Alsace mücadelesiyle başlayacak VakıfBank Kadın Voleybol Takımı’nın başantrenörü Giovanni Guidetti, “Kupaya iyi bir rakibe karşı başlayacağız. Mulhouse, son yıllarda Fransa’nın en iyi takımlarından biri oldu. Çok iyi organize olmuş bir ekip. Bu yıl Şampiyonlar Ligi her yıl olduğu gibi zor olacak ama biz Şampiyonlar Ligi’ni seviyoruz. Şampiyonlar Ligi’nde güzel anılarımız var ve daha güzel anılarımızın olmasını istiyoruz” dedi.

Dev maç VakıfBank'ın... Eczacıbaşı ilk kez mağlupDev maç VakıfBank’ın… Eczacıbaşı ilk kez mağlup

Şampiyonlar Ligi’nde son iki sezonun şampiyonu VakıfBank’ın genel menajeri Banu Can Schürmann ise kupanın doğal favorisi olduklarını söyledi. Kadroya yeni katılan isimlerin birbirlerine kısa sürede adapte olduğunu belirten Schürmann, şöyle konuştu: “VakıfBank olarak hedefimiz her sezon olduğu gibi bu sezon da mücadele ettiğimiz tüm kulvarlarda zirvede yer almak. Şampiyonlar Kupası’nı kazanarak sezona çok önemli bir başarıyla başladık. Bu da tüm takımı motive etti. Ligde de şu anda yolumuza kayıpsız devam ediyoruz. Taraftarlarımızla birlikte yürüyeceğimiz bu yolun sonunun şampiyonluk olacağına inanıyoruz.”

Fenerbahçe yöneticisi Simla Türker Bayazıt, taraftardan destek istedi.

Simla Türker Bayazıt: Her kupaya talibiz

Fenerbahçe’nin voleyboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Simla Türker Bayazıt, Fenerbahçe’nin CEV Şampiyonlar Ligi, Sultanlar Ligi ve Kupa Voley’de zafere ulaşacağına inanıyor. Fenerbahçe’nin her kulvarda şampiyonluk hedeflediğini vurgulayan Simla Türker Bayazıt, “Hocamız ve sporcularımızın tek amacı yolun sonuna dek bu yürüyüşü sürdürmek ve armamızı kupalarla taçlandırmaktır. Taraftarlarımızdan ricamız, her maçımızda takımımızın yanında ve hedeflerimiz yolunda en önemli destekçimiz olmalarıdır” dedi.

Eda Erdem'in heykeli dikiliyorEda Erdem’in heykeli dikiliyor

‘Eda Erdem en ikonik oyunculardan biri’

A Milli Takım’ın ve Fenerbahçe’nin kaptanı Eda Erdem Dündar’ın genel kurulda heykelinin dikilmesine karar verilmesi hakkında da konuşan Simla Türker Bayazıt, şunları söyledi: “Türk kadınının gücünü tüm dünyada temsil eden, tarihimizde çok önemli isimler var ve bu kıymetli isimlerden de heykelleri ile anıtlaştırılanlar oldu. Mesela, Ata’mızın manevi kızı olan ve ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen, profesör doktor Türkan Saylan, yazar Halide Edip Adıvar, Türk astrofizikçi Dilhan Eryurt gibi daha niceleri ve Türk sporcu Eda Erdem Dündar… Hepsini saygı ve sevgi ile anıyoruz. Bizim için Eda Erdem her zaman çok özel bir yere sahip. Sadece voleybol şubesi için değil Fenerbahçe için de çok özel bir isim. Taraftarın saygınlığını kazanmış, 15 yıl boyunca çubuklu için daima elinden geleni yapmış ve genç kızlarımıza örnek olmayı kendine görev edinmiş gerçek bir sporcu ve büyük bir karakter Eda Erdem. Eda, Türk spor tarihinin en ikonik sporcularından biri. Hayali voleybol oynamak olan binlerce kız çocuğunun da kahramanı. Heykel ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor, biz de çok heyecanlıyız. Çok yakında bu konuda atılan adımlarla ilgili camiamızı ve spor kamuoyunu bilgilendiriyor olacağız.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.